lilo pisze:Niestety mimo jednej nauki spirytystycznej sposób postrzegania spraw dla nas jeszcze "nadnaturalnych" jest b. zindywidualizowany i należy to szanować. I to nie tylko w kwestach "pobocznych" ale również w priorytetowych. Np. jeden z uczestników tego forum twierdzi, że nie jest przekonany do reinkarnacji.
lilo pisze:Moim zamiarem, nie było tworzenie własnej krucjaty w ramach tego forum. Niestety po napisaniu na 2 str. swoich odczuć i spostrzeżeń zostałam ostro przez Was zaatakowana i poddana krytyce. (...) Każdy, kto skrytykował mnie w stylu "ja wiem lepiej" a nie w stylu "a moim zdaniem..." sprawił mi przykrość, bo czy można podważać czyjeś przekonania religijne, duchowe, moralne w kwestiach w których nie jesteśmy pewni na 100 %

Może przesadzam, ale wydaje mi się, że spirytyzm po wojnie zdeptano
Jeżeli chcemy cokolwiek osiągnąć w tej dziedzinie trzeba wzbudzić w społeczeństwie poczucie, że spirytyzm to coś innego, coś poważnego, a nie "zabawa z duchami" czy "sekta".

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości