implanty energetyczne

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: implanty energetyczne

Postautor: danut » 23 cze 2024, 20:50

Nie ma drogi na skróty, trzeba po prostu przejść wiele dróg samemu. Inaczej nasza wyobraźnia wpuści nas w ciemny las. Doświadczenie daje wiedzę, wyczytane i przyjęte na wiarę jej nie dadzą. Ja przede wszystkim staram się zwrócić uwagę na "drogowskazy" bo one tu są, tylko potrzeba je zauważyć.
danut

Postautor: soldado » 23 cze 2024, 21:01

danut pisze:Nie ma drogi na skróty, trzeba po prostu przejść wiele dróg samemu. Inaczej nasza wyobraźnia wpuści nas w ciemny las. Doświadczenie daje wiedzę, wyczytane i przyjęte na wiarę jej nie dadzą. Ja przede wszystkim staram się zwrócić uwagę na "drogowskazy" bo one tu są, tylko potrzeba je zauważyć.

Napisałąś o czymś bardzo ważnym dla każdego z nas.
Tak, ,,drogowskazy'' ma każdy z nas i ,,tylko'' trzeba je zauważyć.
Widzisz, niektóre osoby miały taki ,,drogowskaz'' mówiący o tym, żeby z jakiegoś powodu wejść na to forum...
I jestem przekonany o tym, że te Osoby to wyłapały, skoro tutaj są i wszystkim tym Osobom szczerze kibicuję i mam do Nich ogromny szacunek i wiem, że skoro zobaczyły ten ,,drogowskaz'', to znaczy, że dadzą radę i pokonają w swoim życiu wszystkie kłopoty i problemy, bo będą wzmocnieni o wiedzę, którą stąd wyniosą, bo to forum jest wartością dodaną do naszych doświadczeń i wiedzy, w drodze do naszego rozwoju duchowego, który bezpośrednio przekłada się na nasze codzienne życie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 23 cze 2024, 21:20

I też napisałeś bardzo ważną rzecz o przekładaniu sprawy na nasze codzienne życie. Wszystkie fałsze, ideologie, dogmaty wkładane nam do głów po to, by je powtarzać po kimś i szerzyć są bezwartościowe. To jest dokładnie tak, jak z wiedzą naukową. Wspaniały profesor fizyki Andrzej Dragan zwraca na to samo uwagę, że jeśli ktoś wyuczył się z tysiąca książek wzorów, definicji, twierdzeń nic mu to nie da, jeśli prostym językiem nie będzie umiał dostrzec prawdy w nich ukrytej w rzeczywistości i w naturze. Niestety musimy wszystkiego dotknąć, by to zrozumieć. Nie ma też co psioczyć na wszelakie trudne przeszkody i nasze życiowe doświadczenia, bo naszym celem nie jest zatrzymanie się przed nimi, ale wykrycie sposobu jak przez nie przejść i może to zachodzić przez wiele próbnych rzeczywistości.
danut

Postautor: soldado » 23 cze 2024, 21:29

jeśli prostym językiem nie będzie umiał dostrzec prawdy w nich ukrytej w rzeczywistości i w naturze.

Właśnie dlatego bardzo często wszelkie objawienia, czy doświadczenia z Istotami Wyższymi mają osoby mniej wykształcone, które prostym językiem starają się przekazać to, co ich spotkało.
Chodzi o prosty przekaz, który trafia bezpośrednio do serca.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 24 cze 2024, 14:48

Z tego właśnie powodu napisałam drugą książkę. Nie wiem, czy nawet nie jako pierwsza osoba mająca swój osobisty kontakt chce przekazać go bezpośrednio ludziom a nie przez trzecie osoby, którym się tylko wydają, że to oni lepiej pojmą owe przekazy, bo uważają się za mądrzejsze. Skoro przekazy są kierowane do osób charakteryzujących się prostotą, szczerością i sercem to wyraźnie chodzi Im o dokładność i wyeliminowanie fałszu w przekazywanych treściach. Koloryzowanie pod publikę nie może mieć tutaj miejsca.
danut

Postautor: soldado » 24 cze 2024, 23:23

danut pisze:Z tego właśnie powodu napisałam drugą książkę. Nie wiem, czy nawet nie jako pierwsza osoba mająca swój osobisty kontakt chce przekazać go bezpośrednio ludziom a nie przez trzecie osoby, którym się tylko wydają, że to oni lepiej pojmą owe przekazy, bo uważają się za mądrzejsze. Skoro przekazy są kierowane do osób charakteryzujących się prostotą, szczerością i sercem to wyraźnie chodzi Im o dokładność i wyeliminowanie fałszu w przekazywanych treściach. Koloryzowanie pod publikę nie może mieć tutaj miejsca.

Tak, jeżeli książka jest przez Nich inspirowana, to wszystko jest dokładnie dobrane, w tym autor.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 24 cze 2024, 23:51

Dopasowane są zwroty do pojmowania osoby, której coś przekazują jak np. nie powiedziano mi że Internet, czy komputer, tylko rozmawiać przez telewizor.. Jedyną z nazw, którą podano mi dosłownie to był- laser- ale też wiedziano że ta nazwa utkwi mi w pamięci i w odpowiednim czasie zwrócę na nią uwagę, że ma duże znaczenie dla ludzkości, medycyny i łączności. Bez mocnego odniesienia do indywidualności doświadczeń i zdobytych wiadomości będzie tak jak z cudzym wierszem, kiedy tylko możemy domyślać się tego, co też autor miał na myśli, a poeta to czuł.
danut

Postautor: soldado » 25 cze 2024, 21:36

danut pisze:Dopasowane są zwroty do pojmowania osoby, której coś przekazują jak np. nie powiedziano mi że Internet, czy komputer, tylko rozmawiać przez telewizor.. Jedyną z nazw, którą podano mi dosłownie to był- laser- ale też wiedziano że ta nazwa utkwi mi w pamięci i w odpowiednim czasie zwrócę na nią uwagę, że ma duże znaczenie dla ludzkości, medycyny i łączności. Bez mocnego odniesienia do indywidualności doświadczeń i zdobytych wiadomości będzie tak jak z cudzym wierszem, kiedy tylko możemy domyślać się tego, co też autor miał na myśli, a poeta to czuł.

Napisałem wcześniej, że wszystko jest dopasowane, każde Twoje doświadczenie opisane w książce nie było przypadkowe i spotkane osoby, o których w niej pisałaś.
Wszystkie wydarzenia były przemyślane na wiele ruchów do przodu.
To tak jak byś grała w szachy z jakimś utytułowanym mistrzem, który przewiduje Twoje wszystkie ruchy na wiele ruchów do przodu, tak jakby miał w nie wgląd.

A wracając do tematu, Ty swój implant usunęłaś, z tego co pamiętam wyrzuciłaś go do ogniska.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 25 cze 2024, 22:20

Porównanie z grą w szachy jest tutaj bardzo trafne. Z przekazu po około 20-lat po tym fakcie z czymś w przegubie dłoni dowiedziałam się, że usunięcie tego nic nie dało, ponieważ coś jakaś substancja bardzo szybko przedostaje się do obiegu krwi i pozostaje nie do wykrycia. Muszę Ci coś napisać- pamiętasz jak opisywałam pobyt na kozetce, jakąś lekarkę, a potem mężczyznę siedzącego za biurkiem. Ten facet z wyglądu przypominał jakby Ciebie. A drugi mój syn obecnie jest w związku z kobietą lekarką - wypisz wymaluj. Wiedziałam, że to był Śląsk -Zagłębie po charakterystycznych tutaj budynkach, ale ze jakiś gabinet lekarski również w takim się mieści wcześniej nie wiedziałam. Wyjaśniałoby to skąd ja obecnie ta teraz tam się również znalazłam, by zabrać młodziutką siebie do swojego mieszkania.. To są szachy, ale jest nieznany nam ruch, który potrzeba by było dopiero odkryć, żeby za jego pomocą zakończyć tę grę i nie zostać zaszachowanym..
danut

Postautor: soldado » 25 cze 2024, 22:54

danut pisze:Porównanie z grą w szachy jest tutaj bardzo trafne. Z przekazu po około 20-lat po tym fakcie z czymś w przegubie dłoni dowiedziałam się, że usunięcie tego nic nie dało, ponieważ coś jakaś substancja bardzo szybko przedostaje się do obiegu krwi i pozostaje nie do wykrycia.

Napisałaś coś niezmiernie ważnego.
Dokładnie przedostaje się naładowana przez Nich energia, która ma za zadanie jak najszybsze połączenie się z układem nerwowym.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi