Witam

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam

Postautor: soldado » 12 sie 2021, 22:08

ZabaZaba pisze:
soldado pisze:Skoro uważasz, że za mało pomogłaś, to módl się za Nich, możesz zamówić też mszę w Ich intencji.
W ten sposób Im bardzo pomożesz. ;)

msze to nie moja bajka :twisted:

Ani moja, żeby było jasne. :)
Napisałem o tym co może Im ewidentnie pomóc.
Wiesz dlaczego modlitwa za Ich Dusze ma dużą moc?
Bo jej formułka jest zmawiana przez miliardy, tak przez miliardy ludzi przez setki jak nie dłużej lat.
Właśnie w tym jest jej moc i dlatego jest skuteczna, pomimo Twoich i moich poglądów, odnoszących się do Instytucji Kościelnych ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 12 sie 2021, 22:43

danut pisze:Soldado, ależ wybitnie chodzi mi tutaj o model postrzegania, właśnie nie taki od - do. Wyższe Ja - Dusza - Operator z Góry i promienie tej duszy tworzące ciała z małym ja, a małe ja może to co może. Zatem mojemu małemu ja nie umyka wcale łączność z bliskimi zmarłymi, tylko oni nie są obok, bo nie postrzegam świata według linii, tak poziomowo. Chodzi mi o to postrzeganie, by nie szukać ich np. w pokoju, czy w szafie :) . Nie ma ich tam. Łączność z nimi jest wtedy gdy podłączymy zgodnie swoje "aparaty" do tej łączności, które posiadają zdolność nawet naszej teleportacji do siebie. Nastawiał mi oczy do tego nawet :lol:

Poprzez nastawienie oczu chodziło mu o zwiększenie Twojego postrzegania, właśnie poza tę skalę, którą mają przeciętni ludzie.
To trochę jak rodzaj transu, w którym to wszystko widzisz.
To nie jest zwykłe patrzenie, ale patrzenie Duszą, która ,,przebija'' się przez ogranicznik, którym jest Twoje ciało.
Szamani stosowali np. w tym celu różne środki halucygenne.
On na jakiś czas ograniczył oddziaływanie Twojego ciała, na Twoją Dusze.
Może to zrobić osoba, która jest bardzo rozwinięta duchowo, albo ,,Ktoś'', kto świadomie robi to z Drugiej Strony''.
Oddziałując w ten sposób z Drugiej Strony ma dużą moc w tym co robi. ;)
Musi być świadomy... w tym wypadku uzyskał swoją świadomość poprzez ogromną determinacje.... kontaktu z Tobą.

PS.
Nie ma ,,przypadków'', one nie istnieją.
Udało Mu się ,,przebić'' bo...tak miało być.
Wszystko jest z góry zaplanowane.
To tak jak w szachach na kilka posunięć do przodu. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 13 sie 2021, 12:33

Masz rację, zresztą tłumaczenie mi na jakich warunkach "go widzę" i mogę z nim rozmawiać było o wiele dłuższe. Opisałam to. Nic nie cofam z rozpatrzenia dawnego tej sprawy. Jednak samo zrozumienie takich słów jak np. to zdanie o oczach wymagało dużego skupienia się nad całą resztą, żeby je zrozumieć. Zdania z pozoru błahe, nawet śmieszne na pierwszy rzut okazały się mieć dobitne znaczenie. Trzeba było na to czasu i mojego rozumu, by je ogarnąć. Wiele w tym pomogła mi współczesna nauka, ot. tu np. choćby mechanizmy widzenia i rola w tym świadomości i mózgu, to jak naprawdę widzimy.
danut

Postautor: soldado » 14 sie 2021, 01:05

danut pisze:Masz rację, zresztą tłumaczenie mi na jakich warunkach "go widzę" i mogę z nim rozmawiać było o wiele dłuższe. Opisałam to. Nic nie cofam z rozpatrzenia dawnego tej sprawy. Jednak samo zrozumienie takich słów jak np. to zdanie o oczach wymagało dużego skupienia się nad całą resztą, żeby je zrozumieć. Zdania z pozoru błahe, nawet śmieszne na pierwszy rzut okazały się mieć dobitne znaczenie. Trzeba było na to czasu i mojego rozumu, by je ogarnąć. Wiele w tym pomogła mi współczesna nauka, ot. tu np. choćby mechanizmy widzenia i rola w tym świadomości i mózgu, to jak naprawdę widzimy.

W tym wszystkim jeszcze chodzi o to, że W. myślał, że przechytrzył - oszukał - uśpił ,,System'', by dotrzeć do Ciebie.
Nic bardziej mylnego.
Wszystko było zaplanowane od początku do końca.
Opisałaś to... tak miało być.
Napisałaś książkę... tak miało być.
Wszystko od początku do końca było zaplanowane.
soldado
Moderator forum.

Postautor: ZabaZaba » 18 sie 2021, 16:36

soldado pisze:
Bo jej formułka jest zmawiana przez miliardy, tak przez miliardy ludzi przez setki jak nie dłużej lat.
Właśnie w tym jest jej moc i dlatego jest skuteczna, pomimo Twoich i moich poglądów, odnoszących się do Instytucji Kościelnych ;)

Mój ojciec miał...hmm...nazwijmy to przyjaciółkę, zakonnicę, myślę, że już tam ona za niego wymodli :roll: Co ciekawe, mój ojciec zawsze powtarzał to co Ty napisałeś w innym wątku, że on czuje, że ma na ziemi do wykonania jakieś zadanie... Nie wiem czy mu się ro udało, za bardzo nie ogarniał sam siebie.
ZabaZaba

Postautor: soldado » 18 sie 2021, 23:17

ZabaZaba pisze:
soldado pisze:

Mój ojciec miał...hmm...nazwijmy to przyjaciółkę, zakonnicę, myślę, że już tam ona za niego wymodli :roll: Co ciekawe, mój ojciec zawsze powtarzał to co Ty napisałeś w innym wątku, że on czuje, że ma na ziemi do wykonania jakieś zadanie... Nie wiem czy mu się ro udało, za bardzo nie ogarniał sam siebie.

Każdy z nas ma do wykonania jakieś zadanie, Ty też. :)
Nieważne jest jakie to zadanie, ale ważne jest, że wszystkie te zadania są dla nas ważne.
Nie ma zadań gorszych, mniej ważnych.
Wszystkie zadania są bardzo ważne.
I musimy je wykonać, po to m.in. tutaj jesteśmy. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: ZabaZaba » 20 sie 2021, 19:11

Danut, jak wyrzucić z siebie zło? To bardzo trudne albo wręcz niemożliwe...
ZabaZaba

Postautor: soldado » 20 sie 2021, 23:14

ZabaZaba pisze:Danut, jak wyrzucić z siebie zło? To bardzo trudne albo wręcz niemożliwe...

Chyba wszyscy bez wyjątku się z tym borykamy.
Jak dla mnie bardzo ważne jest, aby zdać sobie z tego wszystkiego sprawę.
Możemy krzywdzić np. innych i nawet nie zastanowimy się przez chwilę, jaki sprawiamy im ból.
Ty zastanawiasz się nad tym... dlatego jesteś na dobrej drodze, by znacząco się zmienić. ;)
Nadto mi pomogła i w dalszym ciągu pomaga wiedza np. o reinkarnacji.
Nie wierzę, że jest, ale wiem, że jest reinkarnacja.
Kiedyś tego nie wiedziałem i np. wiele lat nienawidziłem szczerze moją matkę, która zrobiła mi bardzo dużo złego, w wieku 2 lat oddała mnie do Domu Dziecka.
Potem mój ojciec po ok. roku zabrał mnie stamtąd, by moja matka zamieniła moje życie w koszmar od najmłodszych lat...
Nawet nie chce o tym wszystkim pisać, co mnie przez całe życie od niej spotkało.
Dlatego wiedza o reinkarnacji, wiedza o tym, że moja matka jest Duszą młodszą od mnie, pozwoliła mi jej to wszystko wybaczyć, co mi zrobiła.
Bez tej wiedzy dalej bym ją nienawidził, a tym samym nie zmieniał bym się i nie ,,wyrzucał'' bym z siebie zła. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 22 sie 2021, 20:03

Wybaczanie, nie wybaczanie to są tylko słowa. Raczej ważniejsze jest nie szukaj zemsty i żadnego oka za oko. Podstawą zrozumienia zła jest zdanie "nie czyń drugiemu co tobie nie jest miłe". Empatia , zrozumienie i umiejętność poskromienia w sobie dzikich reakcji na stres, itp.
danut

Postautor: ZabaZaba » 22 sie 2021, 22:18

Soldado, nawet nie wiem, co mogę Ci odpowiedzieć a propos Twojej historii :(
Jestem na urlopie z marnym dostępem do neta, za to mam dużo czasu na myślenie. Pewnie się powtórzę, brkuje mi Twojej wiedzy, a nie wiary, w reinkarnacje. Pasowało by mi bardzo, ale nie mam ani jednego dowodu, co cholernie przeszkadza. Jednak, staram się tę właśnie empatię, hamowanie złości, u siebie rozwijać. Z różnym skutkiem. I niestety w większości ludzie wokół wciąż roczarowują na różnych polach, stąd mam wątpliwości czy to wszystkow ogóle ma sens..
ZabaZaba

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!