Witam

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam

Postautor: soldado » 29 wrz 2020, 02:54

Tu chodzi konkretnie o prawo karmy.
Zawaliła coś kiedyś i ma szanse to odpokutować.
Potem już będzie tylko lepiej... ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 29 wrz 2020, 03:00

Ja neguje pojęcie karmy, kary i pokuty. Jestem za pociągnięciem za niewłaściwy sznurek, a każdy zły wybór, czy nasz zły krok wiąże się z tym, że zamiast prezentów spadną na naszą głowę kamienie.
danut

Postautor: soldado » 29 wrz 2020, 03:02

danut pisze:Ja neguje pojęcie karmy, kary i pokuty. Jestem za pociągnięciem za niewłaściwy sznurek, a każdy zły wybór, czy nasz zły krok wiąże się z tym, że zamiast prezentów spadną na naszą głowę kamienie.

A nazywaj sobie to jak chcesz... :D
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 29 wrz 2020, 03:20

Tak nazywam :) i już, a to co nazywasz pokutą nie jest też karą za błąd, ale jest doświadczeniem, mającym na celu douczanie się, poszerzanie wiedzy i wyciąganie właściwych wniosków. Pisałam to dziś chyba już o zniewalaniu i karaniu batem, podziały na panów i niewolników i to co daje dla rozwoju świadomości poczucie odbycia koniecznej kary, odbędę, przetrzymam i wyjdę na wolność? I znowu powtórzę to co przedtem? Bo nadal tak samo będę postrzegał tę swoją wolność?
danut

Postautor: soldado » 29 wrz 2020, 03:22

danut pisze:Tak nazywam :) i już, a to co nazywasz pokutą nie jest też karą za błąd, ale jest doświadczeniem, mającym na celu douczanie się, poszerzanie wiedzy i wyciąganie właściwych wniosków. Pisałam to dziś chyba już o zniewalaniu i karaniu batem, podziały na panów i niewolników i to co daje dla rozwoju świadomości poczucie odbycia koniecznej kary, odbędę, przetrzymam i wyjdę na wolność? I znowu powtórzę to co przedtem? Bo nadal tak samo będę postrzegał tę swoją wolność?

Lepiej popełniać błędy, niż stać w miejscu.
Poprzez błędy mamy szanse się rozwinąć, gdy je zrozumiemy.
Stanie w miejscu nic nam nie daje.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 29 wrz 2020, 03:24

No widzisz, zgadzasz się ze mną. :) I pięknie, załapałam się znowu na rano przy komputerze jak za dawnych lat, dobranoc :(
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2020, 03:34 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: soldado » 29 wrz 2020, 03:34

danut pisze:No widzisz, zgadzasz się ze mną. :)

si ;)

Niby wszystko takie proste, a dla wielu z nas bardzo zawiłe.
Dla mnie też to było bardzo zawiłe.
soldado
Moderator forum.

Postautor: ZabaZaba » 29 wrz 2020, 09:01

Ludzie Kochani, jestem pod wrażeniem imprezy do bladego świtu, jaką urządziliście tutaj :lol: aż żałuję, że poszłam spać, zanim wpadliście z wizytą. Następnym razem będę czekać z winem i majonezem. Co ciekawe, po godz. 4 miałam sen, który mnie obudził - solidnie potknęłam sie o korzeń wystający z wody - i zajrzałam na forum. Soldado, wysłałam Ci pytanie na skrzynkę, bo coś mnie zaintrygowało.
ZabaZaba

Postautor: danut » 29 wrz 2020, 11:15

Widziałam Cię i miałam ochotę Cię zaczepić, ale było to po tym jak już się pożegnałam :D . Sen - Solidnie potknęłaś się o przeszkodę w życiu, w biegu trzeba się zatrzymać, otrząsnąć się i już rozsądniej powoli płynąć dalej z szeroko otwartymi oczami.
danut

Postautor: ZabaZaba » 29 wrz 2020, 18:35

Dobrze że nie napisałaś nic do mnie, zła bylam na siebie i tak, że zajrzałam na forum zamiast chrapać
ZabaZaba

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!