Seth pisze:Bo o ile pamiętam, powszechnie wiadomym, choć chyba nie dla Ciebie, jest to że mózg, i biochemiczne procesy w nim zachodzące generują świadomość i psychikę.
Trafiłes na forum, gdzie większość jego użytkowników odrzuca tę teorię. Tracisz tylko czas usiłując nam wmówić coś innego. Nie powinno Cie boleć, że są ludzie myślący inaczej i wierzący w coś innego. Z tonu Twych wypowiedzi wynika, że nie znosisz żadnego sprzeciwu, jesteś istotą skorą do wpadania w złość i gardzisz odmiennym zdaniem innych. Generalnie lubisz się chełpić swoją wiedzą, w której wielkość, wspaniałość i wręcz absolutną nieomylność nie śmiesz wątpić. Cechuje Cię ogromny brak pokory do zjawisk na temat których masz czelność sie wypowiadać.
Parę lat temu skończyłeś liceum powiadasz, jesteś wobec tego w okresie buntu intelektualnego (my przechodziliśmy go dużo wcześniej ale cóż, każdy rozwija się indywidualnym rytmem i w sumie to nie Twoja wina).
Nie cechuje Cię cierpliwość i bardzo się śpieszysz. Widac to po tym, że tylko niektóre zdania udaje Ci sie zaczynać dużymi literami.
Generalnie masz dość spory intelektualny potencjał, ale marnujesz go udając wielkiego okultystę i maga z przeklętej wieży.
Są tutaj osoby, których uprzejmość i cierpliwość jest wręcz ogromna i podziwiam je, że wogóle chciało sie im odpowiadać na Twoje aroganckie zaczepki. Wiem, że ciężko milczeć wobec takiego nawału Twoich głupot ale z drugiej strony dobrze sie stało, że się tutaj pojawiłeś, ponieważ forum się zdecydowanie rozruszało i jest co poczytać.
Zatem porzuć nadzieję, że ktoś tutaj uwierzy w Twoje naukowe rewelacje. Wiesz mnóstwo rzeczy.
Ale my wiemy jedną wielką rzecz.
I jeszcze jedno - wiem, że już to mówiłem ale lubię przytaczać tę myśl: "Ci, którzy są zdolni zrozumieć - zrozumieją bez tłumaczenia. Ci, którzy nie są zdolni zrozumieć - jakiekolwiek by nie było tłumaczenie - nie zrozumieją".
Nie prosze Cię byś wybaczył mi mój sarkazm, ale to jedyna bezkrwawa broń przeciwko głupocie.
Jedyną rzeczą, która mnie w Tobie przeraża to to, że nawet nie wiesz, jak mało wiesz. Łyknałeś pierwszy łyk z czary nauk przyrodniczych i woda sodowa uderzyła Ci do głowy.
Spirytyzm poznasz dopiero, kiedy opróznisz tę czarę do dna.
Powodzenia