Takie coś dziwne ...

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Takie coś dziwne ...

Postautor: Stara dusza 74 » 02 lis 2018, 17:25

Oj Danut ,Danut ;) tym razem to dobrze prawisz :D :D :D to by była MOC dopiero już widzę jak zrzedła by mu mina i ten czysto naukowy umysł może by się nawrócił na sprawy na które nie ma jednej ścisłej odpowiedzi i nie ma jednego wytłumaczenia a spotykamy te SPRAWY każdego dnia tak że pozdrawiam Cię ONE NIGHT moc jest z Tobą :roll: :idea: :idea: :evil: :twisted: :twisted:
Wolna dusza to rzadkość ale będziesz wiedział kiedy ją spotkasz bo poczujesz się dobrze ,bardzo dobrze kiedy będziesz blisko niej .
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: danut » 02 lis 2018, 17:29

Jest to możliwe do wykonania, ale mnie się nie chce, bo One nie zalazł mi aż tak za skórę :D W każdym razie niby ma naukowy umysł a wierzy w demony o imionach ze starożytnych pism?
danut

Postautor: Stara dusza 74 » 02 lis 2018, 18:02

i i i i i i i i i i i i interesuje ten (jego ???)wybitny umysł ścisły taki malutki nic nie znaczący przecie PENTAGRAM :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Wolna dusza to rzadkość ale będziesz wiedział kiedy ją spotkasz bo poczujesz się dobrze ,bardzo dobrze kiedy będziesz blisko niej .
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: danut » 02 lis 2018, 18:08

A Ty uważasz, że Pentagram wiele znaczy? :D
danut

Postautor: Stara dusza 74 » 02 lis 2018, 18:18

Odpowiem Tobie Danut tak Pentagram mnie przyciąga takie jest moje odczucie (ten Biały - chociaż są tacy którzy twierdzą że oba są :evil: warte ) a wiec wracając do wątku myślę że Biały Pentagram może mieć moc ochrona tak jak to było w starożytności ...Chce żebyś mnie dobrze zrozumiała ja magia i okultyzmem się nie zajmuje brrrrrrrrr ale nie rozumiem czemu ten znaczek taki ciągle siedzi mi w głowie do tego stopnia że mam zamiar wytatuować sobie go na nadgarstku może to głupota,może bardzo wielka głupota ja natomiast zawsze się kieruje odczuciami i intuicja dlatego śmiem twierdzić że on jednak jakieś znaczenie ma lub ludzie nadali sami temu znakowi taka moc
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: danut » 02 lis 2018, 20:23

:D Dobrze to rozegrałam. Ale co ja tam wiem.... :lol:
danut

Postautor: Stara dusza 74 » 02 lis 2018, 20:26

Co rozegralas ?
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: danut » 02 lis 2018, 20:48

Pokazówkę rozegrałam, że to nie jest żadną magią dla mnie czytanie "cudzej duszy". Tu potrzeba głębszej analizy o ile wiesz w ogóle o co w niej chodzi. Nadto wyjaśnijmy sobie sprawę tych Pentagramów - to tylko folklor, nie ma on żadnej mocy, chociaż jak to już jest z tymi "folklorami" kryje on w sobie wiele składników i ma ukrytą wiedzę pokoleń, wiedzę ludową, pradawną. Sama zauważyłaś to, że używali tego symbolu ludzie o dwojakości swoich charakterów, o dwojakich intencjach, kierujący się przeróżną wyobraźnią, odbijającą ich wnętrza najbardziej wyraźnie, bo tę intencje idzie z daleka odczytać - i tu uważam, że strzelam w tę tarczę naprawdę bezbłędnie. A jaka tu kryje się wiedza - tak jak wspomniałam wyżej, to żaden amulet, żadna tarcza ochronna dla kogokolwiek, nikt nic tym nie oszuka, a czy skieruje się "ku górze", czy poleci "w dół" zależy tylko i wyłącznie od niego samego, od tego jak on kieruje informacje, do których się skłania i jakim wierzy, bo podobne podciągnie do siebie podobne. Otóż odpowiednie ułożenie - 4 kierunki świata plus odpowiedni dla siebie kierunek( a są dwa) we Wszechświecie( mówią odpowiednia sobie gwiazda) stwarza odpowiednie nastrojenie do przyjmowania odpowiednich sobie informacji i tu tak pi razy drzwi można powiedzieć odnośnie do tej wskazówki - jedni po tym życiu się wzniosę w dobrym kierunku, znajdą dobrą drogę, inni się będą cofać i szybować w odwrotną stronę, lub będzie czekać ich nawet to "prochem jesteś w proch się obrócisz i nic po tobie nie zostanie" jako ostateczność tych wyborów zapadną się w prochu Ziemi, strzałka w dół. I na zakończenie - Wszystko jest nauką, próbować można zawsze, szukać, robić wszystko- na tym polega pełna wolność wyboru. Nikt i tu nikomu nic nie zabrania, ani nie nakazuje czynić.
danut

Postautor: OneNight » 02 lis 2018, 21:05

Jest to możliwe do wykonania, ale mnie się nie chce, bo One nie zalazł mi aż tak za skórę

Bawią mnie Twoje groźby danut :lol:
Nie jesteś w stanie mi niczego zrobić, nawet z diabelską pomocą :twisted:
CzarnyMag już próbował czegoś podobnego, a jak wyszło wszyscy dobrze wiemy :lol:
Co dziwnego jest w tym, że znam się na demonologii i symbolach? To że czegoś próbuję nie znaczy, że w coś wierzę.

Ponadto, nie ubolewałem że nie zobaczyłem demona. Nie wiem do czego pijesz.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 02 lis 2018, 21:10

OneNight pisze:
Jest to możliwe do wykonania, ale mnie się nie chce, bo One nie zalazł mi aż tak za skórę

Bawią mnie Twoje groźby danut :lol:
Nie jesteś w stanie mi niczego zrobić, nawet z diabelską pomocą :twisted:
CzarnyMag już próbował czegoś podobnego, a jak wyszło wszyscy dobrze wiemy :lol:
Co dziwnego jest w tym, że znam się na demonologii i symbolach? To że czegoś próbuję nie znaczy, że w coś wierzę.

Widzisz jaką błędną drogą idziesz? Mnie porównujesz do czarnego maga, uważasz ze ja idą tym samym kierunkiem co on, że tego samego próbuję? buhaha zaraz fiknę ze śmiechu..
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi