autor: danut » 02 lis 2018, 20:48
Pokazówkę rozegrałam, że to nie jest żadną magią dla mnie czytanie "cudzej duszy". Tu potrzeba głębszej analizy o ile wiesz w ogóle o co w niej chodzi. Nadto wyjaśnijmy sobie sprawę tych Pentagramów - to tylko folklor, nie ma on żadnej mocy, chociaż jak to już jest z tymi "folklorami" kryje on w sobie wiele składników i ma ukrytą wiedzę pokoleń, wiedzę ludową, pradawną. Sama zauważyłaś to, że używali tego symbolu ludzie o dwojakości swoich charakterów, o dwojakich intencjach, kierujący się przeróżną wyobraźnią, odbijającą ich wnętrza najbardziej wyraźnie, bo tę intencje idzie z daleka odczytać - i tu uważam, że strzelam w tę tarczę naprawdę bezbłędnie. A jaka tu kryje się wiedza - tak jak wspomniałam wyżej, to żaden amulet, żadna tarcza ochronna dla kogokolwiek, nikt nic tym nie oszuka, a czy skieruje się "ku górze", czy poleci "w dół" zależy tylko i wyłącznie od niego samego, od tego jak on kieruje informacje, do których się skłania i jakim wierzy, bo podobne podciągnie do siebie podobne. Otóż odpowiednie ułożenie - 4 kierunki świata plus odpowiedni dla siebie kierunek( a są dwa) we Wszechświecie( mówią odpowiednia sobie gwiazda) stwarza odpowiednie nastrojenie do przyjmowania odpowiednich sobie informacji i tu tak pi razy drzwi można powiedzieć odnośnie do tej wskazówki - jedni po tym życiu się wzniosę w dobrym kierunku, znajdą dobrą drogę, inni się będą cofać i szybować w odwrotną stronę, lub będzie czekać ich nawet to "prochem jesteś w proch się obrócisz i nic po tobie nie zostanie" jako ostateczność tych wyborów zapadną się w prochu Ziemi, strzałka w dół. I na zakończenie - Wszystko jest nauką, próbować można zawsze, szukać, robić wszystko- na tym polega pełna wolność wyboru. Nikt i tu nikomu nic nie zabrania, ani nie nakazuje czynić.