Czy ludzie są sobie przeznaczeni?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy ludzie są sobie przeznaczeni?

Postautor: gaba75 » 03 lip 2018, 18:01

Danut, przypominam ci, że to ty reagujesz msciwie, wciąż odmawiasz mi prawa do miłości Pewnie nigdy nic nikomu nie dałaś. I tak moj droga, mam prawo i obowiazek brać co mi się należy, i ty mi w tym nie przeszkodzisz. Wezmę co moje i będę z tym już na wieki, i nie obchodzi mnie czy ci się to podoba czy nie. Już dość dawania. Musi być równowaga moja droga i nie złość się, bo nie masz kompletnie o co. Masz, co chcesz i ja też mam do tego prawo, kazde prawo i to boskie i to ziemskie. Każdy ma prawo do miłości, ty też.
gaba75

Postautor: danut » 03 lip 2018, 18:07

Ale konkretnie to co chcesz brać , czy może kogoś? :lol: Wybacz, ale kompletnie nie rozumiem co Ty piszesz.
danut

Postautor: Xsenia » 03 lip 2018, 18:59

DOŚĆ TEGO, bo wykasuję pół dyskusji!!!
Danut odpuść, dobrze wiesz jaka jest Gaba. Gaba masz racje, że każdy zasługuje na miłość, ale od losu nie można ŻĄDAĆ miłości. Jak los da nam miłość to super, ale jeśli nie da, to trzeba sie z tym pogodzić, a nie złorzeczyć całemu światu i tupać nóżką, "bo ja chcę".

I to ostatni post na ten temat! Przyjąć do wiadomości, że myślicie inaczej i grzecznie podać sobie ręce, ale już!! :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lip 2018, 19:21

Xseniu, ale ja lubię Gabę i mogę przesłać jej nawet całuska. :) Gabo, daj grabę.
danut

Postautor: soldado » 03 lip 2018, 22:17

Xsenia pisze:
soldado pisze:Całe nasze życie jest zaplanowane jeszcze przed naszymi narodzinami.
Zamień swoją wiarę w wiedzę o tym.

Nie do końca masz racje Soldado. Owszem są w naszym życiu zaplanowane sytuacje, dylematy przed którymi musimy stanąć. Ale nieprawdą jest, że całe nasze życie jest zaplanowane. Gdyby tak było, to nie mielibyśmy wolnej woli, nie podejmowalibyśmy decyzji (dobrych czy złych) i nie uczylibyśmy się na tych decyzjach. Pewne sytuacje są zaplanowane, zgoda, i życie zmusza nas do podjęcia decyzji i dalszego życia z konsekwencjami tejże decyzji. To dopiero jest rozwój i nauka.

Arczi dopóki żyjesz ty i żyje twoja wybranka to nic nie jest jeszcze przesądzone. Napisałeś, że nie wiesz tak naprawdę dlaczego się skończyło. Może spróbujesz umówić się z nią na rozmowę. I tylko na rozmowę, wyraźnie to zaznacz. Nawet jeśli popełniłeś jakieś błędy, to nie jest nic czego nie dałoby się naprawić, odkręcić czy przeprosić i prosić o wybaczenie. Skoro się zepsuło, to można to naprawić. I pytanie jest tylko jedno: czy tego naprawdę chcesz?

Całe nasze życie Xseniu jest zaplanowane. :)
Bo najważniejsze wydarzenia w naszym życiu są zaplanowane.
One nie kończą się na naszym np. 30 roku życia, bo trwają nadal.
Do końca naszych dni są zaplanowane główne wydarzenia w naszym życiu, czy tego chcemy, czy nie.
Nasza wolna wola tylko i wyłącznie jest związana z tym, co zrobimy, jakie podejmiemy wybory, gdy te główne wydarzenia będą następować.
Nie pewne wydarzenia są zaplanowane, ale są zaplanowane wszystkie główne wydarzenia w naszym życiu. ;)

Odnośnie Ciebie...
Nic nie trwa wiecznie.
Miałaś czas na przemyślenia, obecnie ten czas się kończy.
W Twoim życiu w krótkim czasie nastąpi zwrot zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym.
W pracy otrzymasz propozycję.
To jedno z głównych wydarzeń w Twoim życiu.
Masz tak jak napisałaś wolną wolę, dlatego tylko od Ciebie zależy co z tą propozycją zrobisz.
W życiu prywatnym dokładnie w ciągu kilku dni poznasz osobę, która może zmienić całe Twoje dotychczasowe życie.
To też główne zaplanowane wcześniej wydarzenie.
Pytanie co z tym zrobisz.
Jak wybierzesz...

Jeśli mogę coś Ci podpowiedzieć, bo Cię bardzo lubię od samego początku, to kieruj się we wszystkim swoją intuicją.
To pierwsza myśl, którą będziesz mieć.
Olej wszystkie myśli, które będziesz mieć potem...

pozdrawiam Cię serdecznie :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Xsenia » 03 lip 2018, 23:24

Soldado ja cię bardzo grzecznie proszę nie strasz mnie. Ja już mam dość wszelakich zawirowań życiowych. Obecnie pracuję dla dziewiatego pracodawcy i mam powyżej dziurek w nosie ponowną zmianę pracy. Z przyjemnością poddalabym się rutynie. Ostatnie duże bum w moim życiu miałam w marcu tamtego roku i jeszcze dochodzę do siebie. Nie chcę zmian. :(

Intuicją mówisz. Ale moja jest do bani, zawsze źle wybiera...
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: soldado » 03 lip 2018, 23:30

Xsenia pisze:Soldado ja cię bardzo grzecznie proszę nie strasz mnie. Ja już mam dość wszelakich zawirowań życiowych. Obecnie pracuję dla dziewiatego pracodawcy i mam powyżej dziurek w nosie ponowną zmianę pracy. Z przyjemnością poddalabym się rutynie. Ostatnie duże bum w moim życiu miałam w marcu tamtego roku i jeszcze dochodzę do siebie. Nie chcę zmian. :(

Intuicją mówisz. Ale moja jest do bani, zawsze źle wybiera...

Hej Xseniu :)

Nie jestem tutaj po to, by Cię straszyć.
Zawsze staram się pomóc.

Jakoś miałem tak napisać, to napisałem.
Kiedyś starałem się cenzurować to co piszę, ale źle na tym zawsze wychodziłem.
Dlatego piszę...
Zauważ, że robię to bezinteresownie, dlatego wiem, że ma to swoją moc...

Dlatego kurna przestań się nad sobą użalać i weź życie w soje ręce. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: Xsenia » 03 lip 2018, 23:35

Spoko Soldado. :) już się nauczyłam przyjmować kopy od życia. Co nie znaczy że je lubię.
Będzie co będzie. I dzięki za ostrzeżenie :)

PS.Ale ja lubię się nad sobą użalać.... ;P
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lip 2018, 23:38

Xseniu - nie będzie co ma być :D czyli czego dla Ciebie chcieliby inni, bo Ty dasz sobie w tym boju radę, ponieważ widzę, że masz dobre podejście do życia.
danut

Postautor: soldado » 03 lip 2018, 23:43

Xsenia pisze:Spoko Soldado. :) już się nauczyłam przyjmować kopy od życia. Co nie znaczy że je lubię.
Będzie co będzie. I dzięki za ostrzeżenie :)

PS.Ale ja lubię się nad sobą użalać.... ;P

Nie wierzę :)

W tej skorupie, w której codziennie Cię wszyscy widzą jesteś na codzień, w samym środku jesteś inną osobą.
I to jesteś prawdziwa Ty.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi