Loxlei pisze:W sumie to nie wiem , jak u Was , ale jeżeli nam się kiedyś to uda , to moje życie zmieni sie o jakieś 360 stopni

Od czasów Kardeca świat się troszkę zmienił, więc podczas naszych seansów możnaby nawet zadać większość tych samych pytań, które już znajdują się w KD. Odpowiedzi przyniosłyby nowe wyjaśnienia.
Na pewno tak, choć nie spodziewam się rewolucyjnych zmian. Na pewno jest jednak wiele nowych kwestii i wyzwań, które stoją przed ludzkością, a wymagających zgłębienia (eutanazja, klonowanie chociażby).
W sumie to nie wiem , jak u Was , ale jeżeli nam się kiedyś to uda , to moje życie zmieni sie o jakieś 360 stopni

Sebastian pisze:Hm... a czy nie byłoby to podobne do tego, jakby zadawał pytania ktoś, kto nie przeczytał podstawowych dzieł spirytystycznych jak chociażby KD?
Sebastian pisze:No tak, ale... czy inne grupy na świecie już o to nie pytały/pytają?

ADI84 pisze:Ciekawe jestem ile Kardec się zastanawiał,jak długo mu zajęło rozpoczęcie pracy z duchamino i ile przeczytał książek zanim podjął się praktycznej strony spirytyzmu
.
Na pewno musiał przeczytać K.D i K.M
ADI84 pisze:Ciekawe jestem ile Kardec się zastanawiał,jak długo mu zajęło rozpoczęcie pracy z duchamino i ile przeczytał książek zanim podjął się praktycznej strony spirytyzmu
.
Na pewno musiał przeczytać K.D i K.Mżeby wiedzieć z kim i czym ma do czynienia bo przecież bez wiedzy w tych książkach nie można rozpocząć nauk praktycznych.

Tak w ogóle napiszę od razu, że słowo "seans" bardzo mi się nie podoba i moim zdaniem nie jest odpowiednie. Wolę mówić o "spotkaniach mediumicznych" hehe... Dlaczego? Seans może być kinowy i zazwyczaj kojarzy się z czyimiś popisami, rozrywką itp. Spotkania mediumiczne są czymś poważnym
Pytają. Dużo odpowiedzi znajduje się w ksiażkach Chico i Divaldo chociażby, ale niestety ani ja, ani reszta forumowiczów ich nie czytało i pewnie nigdy nie przeczyta z braku czasu i możliwości
Ciekawe jestem ile Kardec się zastanawiał,jak długo mu zajęło rozpoczęcie pracy z duchamino i ile przeczytał książek zanim podjął się praktycznej strony spirytyzmu
.
Bardzo jestem ciekawa,co Duchy mają do powiedzenia na temat np.in vitro,transplantacji narządów,manipulacji genetycznych,w tym GMF,fizyki kwantowej,terapii uporczywej i wielu innych spraw.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość