soldado pisze:
Piszesz, że jedynym realnym wsparciem dla medium są jego Opiekunowie.
mój się do mnie odzywa wtedy, gdy robię coś naprawdę źle, a tak poza tym, to ma mnie gdzieś.
tak Go oceniam i chce, żeby to wiedział, bo dla mnie jest miernym Opiekunem...
soldado pisze:
Chciałem Ci podziękować za Twoje słowa otuchy i Twoje posty.
soldado pisze:.......................Tylko musisz to robić nie z wiarą, ale z wiedzą o tym, o czym napisałem wyżej.
Dam Ci przykład.
Wielu ufologów z całego świata wie, że nie można przerwać uprowadzeń, gdy one się zaczną w stosunku do jakiejś osoby.
Gdy zaczną się , to nie można pomóc takiej osobie....
Otóż można.
Można to zrobić wymawiając Imię Jezusa Chrystusa.
Wyobraź sobie, że te Istoty wtedy pasują...
Tak silne jest to Imię, ,,tylko'' trzeba o tym wiedzieć, nie w to wierzyć.
Gdyby egzorcyści mieli o tym wiedzę, nie wiarę, to każdy egzorcyzm przeprowadzany by był w stosunku do jakiejś osoby tylko raz.
Pozdrawiam Cię serdecznie
soldado pisze:
PS.
I jeszcze jedno.
Kiedyś też czytałem Biblie i z czasem zaczynały docierać do mnie z niej odpowiedzi, które były poza wierszami...
Gdy to się zaczęło, wtedy zacząłem czytać innych, to co piszą.
Miałem jakby wgląd w ich wnętrze.
Z czasem odkryłem, ze w jakimś tekście od danej osoby swoje przesłanie ukrył jej Opiekun.
Wiem jak to brzmi, ale dokładnie tak było.
Zawsze chodziło o to, ze On nie mógł interweniować otwarcie, ale prosił wręcz o taka interwencję, bo ja nie musiałem tak jak On szanować czyjejś wolnej woli, dlatego mogłem wyłożyć komuś ,,kawę na ławę''.
Tak samo było z opisami czyichś snów...
Odpowiedzi zaczynały mi wyłaniać się zaraz, albo jak od razu nie wiedziałem, to zaczynałem je jeszcze raz czytać.
Przeważnie do 4 razy i odbierałem o co w nich chodzi.
danut pisze:Estia72 - Też wiem że tak jest odnośnie Twoich uwag :"Z ludzkiego punktu widzenia chcielibyśmy żeby ktoś ciągle prowadził nas za rękę zwłaszcza, gdy poruszamy się po mało znanych regionach, ale to nie jest korzystne dla naszego rozwoju. Ważne jest byśmy również nauczyli się stać na własnych nogach, ufać własnej intuicji, dorosnąć, stać się bardziej odpowiedzialnymi, abyśmy bardziej poważnie podeszli do sprawy i samych siebie." oraz to jest bardzo ważne "nasz przewodnik stoi tylko na boku i się przygląda ,pozwalając nam byśmy spróbowali sami rozwiązać nasz problem....i zdobyć wiedzę/doświadczenie." W moich doświadczeniach aż obrazowo jest pokazane i powiedziane to, że wszystko z jego strony było zrobione i przygotowane dla mnie jak trzeba, i jaki powinnam zrobić wtedy krok, którego nie zrobiłam i powiedziano mi to z zarzutem przy kontakcie.
Ryszard pisze:danut pisze:Estia72 - Też wiem że tak jest odnośnie Twoich uwag :"Z ludzkiego punktu widzenia chcielibyśmy żeby ktoś ciągle prowadził nas za rękę zwłaszcza, gdy poruszamy się po mało znanych regionach, ale to nie jest korzystne dla naszego rozwoju. Ważne jest byśmy również nauczyli się stać na własnych nogach, ufać własnej intuicji, dorosnąć, stać się bardziej odpowiedzialnymi, abyśmy bardziej poważnie podeszli do sprawy i samych siebie." oraz to jest bardzo ważne "nasz przewodnik stoi tylko na boku i się przygląda ,pozwalając nam byśmy spróbowali sami rozwiązać nasz problem....i zdobyć wiedzę/doświadczenie." W moich doświadczeniach aż obrazowo jest pokazane i powiedziane to, że wszystko z jego strony było zrobione i przygotowane dla mnie jak trzeba, i jaki powinnam zrobić wtedy krok, którego nie zrobiłam i powiedziano mi to z zarzutem przy kontakcie.
Mamy przygotowane ramy w których możemy się poruszać, jednak wybór jest niewielki
danut pisze:Mamy nie łamać praw, polegających przede wszystkim na nieszkodzeniu sobie i innym. Wykształcić sobie najwyżej moralną ścieżkę życia, biorąc przykład chociażby z Jezusa.
Xsenia pisze:danut pisze:Mamy nie łamać praw, polegających przede wszystkim na nieszkodzeniu sobie i innym. Wykształcić sobie najwyżej moralną ścieżkę życia, biorąc przykład chociażby z Jezusa.
Hm. Jezus sam sobie zaszkodził pozwalając się złapać i torturować. Jak więc ma się Jezus jako przykład by sobie nie szkodzić?
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość