Witam

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam

Postautor: Becia66 » 12 mar 2018, 10:22

ronald73 przykro mi ale słabo. Moimi językami których się uczyłam był j.niemiecki i rosyjski. :oops:
Becia66

Postautor: danut » 12 mar 2018, 11:39

Witaj Becia 66! Chciałabym Ci zadać parę pytań jeśli możesz na nie odpowiedzieć. 1. W jakim córka jest wieku? 2. Czy przed badaniem EEG nie używała jakiegoś szamponu z odżywkami lub jakiegoś innego prócz tych naturalnych? Czy badanie nie wykryło jakiejś choroby? Jest taka możliwość też że akurat utrafiono na zwiększoną aktywność mózgu i bombardowanie go falą informacji z poza naszej rzeczywistości, dlatego pytam by co inne wykluczyć. 3. Jakie to są choroby starcze? Czy chodzi może o łamliwość i mniejszą gęstość kości oraz nadciśnienie tętnicze? Kiedyś pisałam, że ja akurat z nimi żyję od młodości a to są choroby typowe dla astronautów :D tak, że możliwe jest że powstają one przez częste przechodzenie człowieka w inną rzeczywistość i narażenie się przez to na zmiany warunków w nich a potem w naszej. Podstawą pomocy córce jest wyeliminowanie u niej strachu, ale to zależne jest od jej wieku, jak ją można naprowadzić na to, by spróbowała go zwalczyć.
danut

Postautor: Becia66 » 12 mar 2018, 12:50

Witaj danut :) Moja córka jest obecnie młodą i dojrzałą kobietą. Ma obecnie 31 lat. Pracuje zawodowo wychowuje dwójke dzieci. Praca,szkoła,lekcje, drugie jest jeszcze małe ma 1 roczek więc czas który może poświęcic sobie jest minimalny.Stąd jej prośba o pomoc w znalezienie przyczyny jej zachowań i tego co ją trapi. Ona jest świadoma swoich odczuć i nie ma w sobie strachu tylko te ciągłe zmiany w jej ciele i umyśle nie pozwalaja jej normalnie funkcjonować. Badanie EEG pierwszy raz miała robione jeszcze w szkole średniej ze względu na utrat masy mięśni, pogorszenie ostrości wzroku i słuchu, otępienie, szybka utrata wagi, poruszała się o kulach bo nie była w stanie sama chodzić. Badanie EEG jak i inne nie wykazały żadnej choroby pomimo objawów fizycznych i zapisów EEG w spoczynku ( w trakcie odpowiadała na pytania pielęgniarki) gdzie wystąpiły fale beta, alfa, theta i delta.
Tak jak pisałam we wcześniejszym poście dolegliwości pojawią się i znikają Raz pamietam było tak że zaczęły boleć ją nogi i zrobiono USG kończyn dolnych. Pierwsze badanie pokazało bardzo mocno zwężone tętnice kończyn dolnych. A na drugi dzień powtórne to samo badanie dla potwierdzenia nie pokazało już nic. W jej żyłach przepływ był prawidłowy.
Ale to jak ja to przekazuje nie jest adekwatne do tego jak odczuwa to córka. Napewno będę ja namawiała aby sama spróbowała opisać to co widzi, czuje i słyszy.

Ja jestem w trakcie czytania tegoż niezwykłego forum :). I każdy post rozjaśnia mi umysł coraz bardziej. Każdy z Was z osobna ma bardzo ciekawą osobowość :)
Becia66

Postautor: danut » 12 mar 2018, 13:51

To bardzo dziwne, to uaktywnienie się wszystkich tych fal mózgowych na raz. Ja staram się tu podpowiadać, że niestety nie jest tak jak powszechnie się uważa, że organ mózg jest odpowiedzialny za wytwarzanie naszych świadomości, a że ten organ służy tylko do odbioru fal z zewnątrz i do ich przetwarzania np. w obraz. Gdy ktoś potrafi odbierać zwiększony zakres tych fal może świadczyć o bardziej czułym tym odbiorniku, ale jednocześnie o tym, że wyższa świadomość już go specjalnie by takim był przygotowała. Jak poradzić by nie występowały takie anomalie zdrowotne to ja nie wiem, ponieważ sama się z nimi zmagam i jedynym plusem jest to, że z nich wychodzą w sposób nieprzeciętny, szybko i bez konsekwencji takich jakie mogą takie przypadki powodować u innych ludzi. Także wahania wagi to u mnie norma zarówno bardzo szybko tyję jak i bardzo szybko tracę wagę i nie mam żadnych problemów z tarczycą, cukrzycą, chorobami, które takie skutki uboczne powodują. No cóż, grunt to zachować dobry humor mimo wszystko i nie pozwolić sobie na załamanie, taka nasza uroda. Co jeszcze chciałabym poradzić córce, a jest ważne - niech pozostanie sobą i nie daj Boże nie pozwala się wkręcać w jakieś próby zrobienia z niej kogoś nadzwyczajnego, kontaktowca, medium na usługach, przewodnika dla ogółu, to nie o to chodzi w doświadczeniach, które ma, choć warto się z nimi zmierzyć, przyjrzeć się im dokładnie i nauczyć z nimi żyć tak, by przestały przeszkadzać, pozdrawiam serdecznie! :)
danut

Postautor: Becia66 » 12 mar 2018, 14:14

Dziękuję danut :) Na pewno córka nie szuka rozgłosu tylko zrozumienia tego dla samej siebie i poprawy jakości życia. Mam nadzieję ze to nam się uda :) Również pozdrawiam ciepło :)
Becia66

Postautor: Hansel » 12 mar 2018, 14:16

Witaj.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: danut » 12 mar 2018, 14:39

Becia66 pisze:Dziękuję danut :) Na pewno córka nie szuka rozgłosu tylko zrozumienia tego dla samej siebie i poprawy jakości życia. Mam nadzieję ze to nam się uda :) Również pozdrawiam ciepło :)

To zrozumienie będzie osiągnięciem skutkującym nie tylko w tym jej życiu. Jest momentem, który otwiera drogę do poprawy sytuacji swojego bytu w wielu swoich rzeczywistościach. Każde doświadczenie trzeba połączyć ze sobą i ze swoim życiem w danym momencie, popatrzeć na całość jednocześnie, czy przyszłość nie dawała o sobie znać w przeszłości, czy ta przyszłość nie wymuszała na niej jakiejś reakcji w momentach zmian kierunku osobistej drogi. Czy nie pokazano jej jakie zachowania, jakie czyny miały nie mieć miejsca, czy czegoś udało jej się uniknąć, lub czy czymś nie przyczyniła się do zagubienia innych ludzi. To jest bardzo głębokie rozpatrywanie i ma prowadzić do głębokiej wiedzy dla niej, nauczyć odpowiedniej postawy wobec stawianych barier w drodze aż do przejęcia odpowiedzialności za wszystko to co z nią związane i tym sposobem sprowadzenie się na bezpieczniejszą ścieżkę w nieskończoności. Trzeba by było jeszcze dostrzec kto i jakie bariery te niewidzialne dla ludzkich oczu przed nią stawiał z jakiej odwiecznej przyczyny. Jeśli zechce się obnażyć przed nami, to od doświadczenia po doświadczenie może tu z nami rozpatrywać, ja chętnie posłużę jej pomocną dłonią.
danut

Postautor: Becia66 » 12 mar 2018, 15:47

Bardzo głęboka myśl danut :) Nigdy w ten sposób nie myślałam może dlatego , że również nie dopuszczałam do siebie tej myśli że to jest może to?? Gdzieś głęboko tkwiło we mnie przekonanie że to ma inne podłoże czego nie widać gołym okiem. Ale ten temat pozostawał z boku. Jej życie to jeden wielki kalejdoskop z różnymi kolorami :). Spróbuję ją nakłonić aby sama opisała to swoimi słowami to wówczas będzie to bardziej rzeczywiste i zrozumiałe. I dziękuję za wsparcie :)
Becia66

Postautor: Becia66 » 12 mar 2018, 15:49

Witaj Hansel :)
Becia66

Postautor: danut » 12 mar 2018, 19:15

Becia66 pisze:Bardzo głęboka myśl danut :) Nigdy w ten sposób nie myślałam może dlatego , że również nie dopuszczałam do siebie tej myśli że to jest może to?? Gdzieś głęboko tkwiło we mnie przekonanie że to ma inne podłoże czego nie widać gołym okiem. Ale ten temat pozostawał z boku. Jej życie to jeden wielki kalejdoskop z różnymi kolorami :). Spróbuję ją nakłonić aby sama opisała to swoimi słowami to wówczas będzie to bardziej rzeczywiste i zrozumiałe. I dziękuję za wsparcie :)

Pierwsza moja myśl po przeczytaniu maleńkiego urywka o doświadczeniach córki kazałam mi zapytać Was, kto z kręgu rodziny nawet bardzo dawno temu popełnił samobójstwo? Ten mężczyzna w jej kontaktach na pewno nie jest przypadkowy.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!