Przemyślenia soldado :)

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Przemyślenia soldado :)

Postautor: danut » 03 lis 2017, 21:03

Xseniu Ten wątek to sprawa o wiele głębsza i nie sadzę by dało się rzucić tu stwierdzeniem w jednym zdaniu ze wskazaniem na duchy itp. sprawy :D . Ludzie rzadko zdają sobie sprawę z tego jak wielką sieć internetowa tworzona jest tylko przez nasze cząstkowe świadomości, tylko w obrębie naszej rzeczywistości a co dopiero dalej. Rzadko się zdarza również by rozpatrywali ile w nich samych myśli uznawanych za własne ma obce pochodzenie, ile z nich jest zwyczajnie zaczerpnięte sztucznie jak nagrane na płytę, a które są sygnałem słanym do nas z aż tak daleka.. Przez parę lat bacznie przyglądałam się informacjom otaczającym moje rozmowy właśnie z soldado, wyciągnęłam z tego dużo wniosków, badajcie takie sprawy, a sami znajdziecie, proszę byście tylko nie krzyczeli duch i nie chowali się za szafę ;)
danut

Postautor: soldado » 03 lis 2017, 22:47

Przez parę lat bacznie przyglądałam się informacjom otaczającym moje rozmowy właśnie z soldado, wyciągnęłam z tego dużo wniosków, badajcie takie sprawy, a sami znajdziecie, proszę byście tylko nie krzyczeli duch i nie chowali się za szafę ;)

Bo duchów nie należy się bać.
Ton nakazujący i rozkazujący jest jak najbardziej na miejscu.
Albo można tak jak ja śmiać się z tego co robią. :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lis 2017, 23:07

I jeszcze wiedzieć kto -duch, kto mara, kto "mag", kto sobie robi żarty po drugiej stronie np. ekranu i z jaką i z czyją świadomością mamy do czynienia.
danut

Postautor: soldado » 08 lis 2017, 19:05

odnowa pisze:Nic nie dzieje się przez przypadek. Najwyraźniej "Góra" dostrzegła że jesteś idealnym kandydatem na medium i dlatego poprowadziła Ciebie tak by przebudził się w Tobie dar mediumistyczny. Pamiętaj jednak by się do niego nie przywiązywać bo w każdej chwili może przeminąć. Dobrym zachowaniem jest pomaganie nieodpłatnie ludziom. Mediumizm powinien iść w parze z rozwojem moralnym by zapewnić zarówno szczęście potrzebującym jak i ochronę przed negatywnymi istotami chcącymi wykorzystać Ciebie do własnych celów. Medytujesz, modlisz się? To przydatne pomoce wspierające psychikę.
Być może i ja w przyszłości skorzystam z Twojej pomocy gdy odejdą moi bliscy dlatego proszę co by się nie działo to nie opuszczaj tego forum i zaglądaj tu kiedy będziesz miał taką możliwość. Pozdrawiam :)

Tysiące razy odbierałem, że mam medytować, ale niestety nie robię tego.
Masz bardzo dużo racji w tym co piszesz.
Od czasu do czasu tylko się modlę.
Bardzo często odbierałem też, że powinienem przeczytać codziennie jakiś mały fragment Biblii, bo to działa jak tarcza.
Kiedyś tak robiłem, niestety zarzuciłem to...
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 08 lis 2017, 19:09

Nikita pisze:W tym zyciu miales zapewnie doswiadczyc bycia osoba bardzo racjonalnie myslaca jak i poznac duchowe aspekty rzeczywistosci...Sa ludzie dla ktorych, bedzie bardziej wiarygodne uslyszec o duchach od osoby twardo stojacej na Ziemi. A dlaczego Cie to spotkalo? Moze w poprzednich wcieleniach sobie na to zapracowales? Takie dary otrzymuje sie za zaslugi w poprzednich zyciach. To wspaniale, ze trafiles na top forum...pomogles juz tylu ludziom....tak trzymaj!! :D

Bardzo sobie cenię to co piszesz na forum i myślę, że masz w tym wszystkim rację.
Dlatego edytuje Twoje posty bez mrugnięcia oka ;)
Też wiem, że nie jestem nikim niezwykłym tylko niestety sobie w poprzednich wcieleniach na to zapracowałem.
Masz rację.
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 08 lis 2017, 19:11

Anka pisze:Od wczoraj probuje cos napisać a złośliwy internet nie pozwala wysłać :?:
Nie uwierzysz Siedzialam wczoraj w pracy na nocce i tak sobie pomyslałam ze nikt na forum specjalnie sie nie zagłębia w swoje własne doświadczenia Od jakiegoś czasu miałam wrażenie jakby to forum wysychało A jakiś czas pozniej zaglądam a ty piszesz "przemyślenia ....." ;)
Bardzo miło ze chcesz sie podzielić sobą tutaj Pisałeś kiedyś ze był moment przełomowy w twoim życiu Mam wrażenie ze od tamtego czasu zaakceptowałes to jaki jestes i jak mozesz pomoc innym I duże brawa w twoja stronę Czuje ze Ty kiedyś i teraz to jak zupełnie dwie rożne osoby
Dlaczego cie to spotkało?
Coz jak sam wiesz nic nie dzieje sie z przypadku A ja cieszę sie ze cie poznałam :D

Dokładnie jest tak jak napisałaś.
Nic nie dzieje się przypadkowo.
Nie ma przypadku, on nie istnieje, czym dłużej żyje, tym bardziej się o tym przekonuję.
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 08 lis 2017, 19:16

annahdz pisze:Soldado, chociaż nie udzielam się aktywnie to czytam Twoje posty. zawsze mam refleksję jaką wiarę i nadzieję przywracasz tym co szukają, wątpią. Przemiany ktorych doświadczamy są niesamowite. Kiedyś pojawiłam się tu nagle w związku ze stratą brata i rożnymi zjawiskami ktorych nie umieliśmy wytłumaczyć. Dziś jest spokojniej, godzimy się ze stratą lecz co jakiś czas w trudnych chwilach, gdy myśli uciekają do Piotrka, gdy życie stawia nowe wyzwania znajduję jeden grosz... i za kazdym razem usmiecham się wspominając Ciebie i slowa ze tak Młody da znać o sobie no i wciąż daje. Czasami mam też refleksje, że ja pracownik nauki wierze w duchy...

Bardzo się cieszę, ze jesteś na forum i czytasz m.in. moje posty :)
Warto jest tutaj być m.in aby przeczytać taki post jak Twój, albo posty powyżej od innych.
Nie zastąpią to żadne pieniądze.
Dziękuję. :)
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 08 lis 2017, 19:26

agnieszkag pisze:Soldado

Uważam, że zostałeś wybrany, bo masz odpowiednie predyspozycje.
Zostałeś pobłogosławiony darem, który wykorzystujesz we właściwy sposób, dzieląc się z potrzebującymi. Z potrzeby serca. Bez cennika usług.
Odrzuciłeś materializm. Zrozumiałeś co jest ważne.
Pamiętam, że zanim odważyłam się pisać na tym forum, to dużo tu czytałam.
Największe wrażenie zrobił na mnie wątek Kaliny pt. Moje początki.
Pamiętasz jak wspaniale wtedy Jej pomogłeś?Pamiętasz co przekazałeś od Brata ?Wszystko się sprawdziło.
Myślę, że Twój dar będzie ewaluował.

Tak masz racje.
Bardzo nisko się cenię za to jakim byłem kiedyś człowiekiem, dlatego jeśli tylko coś odbieram to staram się to przekazać, chociaż wiele z tych przekazów nieraz nie rozumiem, bo najzwyczajniej w świecie tego wszystkiego się uczę, a nie miałem żadnego materialnego nauczyciela. ;)
W wątku Kaliny część przekazów nie rozumiałem.
Okazało się, że Ona to rozumiała lepiej.
Mam taką nadzieję, że będzie ewoluował, bo nieraz mam co do tego wszystkiego duże wątpliwości i sam sobie w to wszystko dalej nie wierzę.
soldado
Moderator forum.

Postautor: annahdz » 12 lis 2017, 06:28

Wątpliwości są i będą, wszyscy je mamy (a przynajmniej ci bardziej wrażliwi) jeśli chodzi o umiejętności, wiedzę... Zauważ, że gdy wątpisz szybko pojawia się nowy znak, nowa osoba, nowa sytuacja. Od kiedy otwieramy się na ludzi, na świat to wyraźnie widać "jak wszechświat woła" różnymi znakami, osobami na naszej drodze, kolejnymi zdarzeniami i życie tutaj staje się niesamowitą i tajemniczą przygodą. Wszyscy spełniamy jakąś rolę. Jaką ? Kiedyś z pewnością odpowiemy sobie. A tymczasem bierz życie jakie jest i rozwijaj ten talent i te zainteresowania które dyktuje Ci serce... Czytałeś może Odyseję Kosmiczną 2001 Clarka? wracam do tej książki jesienią - dobra lektura gdy zaczynam wątpić że kiedyś jeszcze spotkam mojego brata... nie wiem czemu tak na mnie działa kojąco... może na innych też zadziała. pozdr
Awatar użytkownika
annahdz

Postautor: danut » 12 lis 2017, 18:01

Dlaczego macie wątpliwości? Postaram się wytłumaczyć o co w tym chodzi, ponieważ dobrze i solidnie rozpatrzyłam ten problem. Soldado proszę przeczytaj ten link http://forumparanormalne.pl/topic1209.html a ja go skomentuję. Otóż w naszych kontaktach z bliskimi znajdującymi się już w innych rzeczywistościach niezwykle przeszkadzają, aż po takie silne ataki jak w linku siły zła. Bez przerwy trudzą się by do tego nie dopuścić, są jak strażnicy Nataszy, są jak istota z linku z kopytami i ogonem( zobrazowanie tego zła). Nie wolno się ich bać a trzeba dokładnie zanalizować to co stworzyło te siły, czyje poczynania, czyje emocje i uczucia. Ja wiem jak to zaczęło reagować na moje kontakty z bliskimi,którzy odeszli i nikt mi nie powie ze tak reagowali moi bliscy z zaświatów, którzy aż łamali i przedzierali się przez to skumulowane zło do mnie bym mogła ich usłyszeć. Zatem doskonale wiem kiedy i z kim /czym miałam kontakt.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia