Pamietam przyjscie na ten swiat.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pamietam przyjscie na ten swiat.

Postautor: Nikita » 27 sie 2015, 12:33

Wiatr to pewnie była wizja poprzedniego wcielenia...może masz zdolności jasnowidzenia? Tak ten świat wypełniony jest egoizmem ludzkim ale spoko...ludzie powoli się przebudzają do wyższej świadomości.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Wiatr1000 » 29 sie 2015, 11:05

Nikita pisze:Wiatr to pewnie byla wizja poprzedniego wcielenia...moze masz zdolnosci jasnowidzenia? Tak ten swiat wypelniony jest egoizmem ludzkim ale spoko...ludzie powoli sie przebudzaja do wyzszej swiadomosci.

Dziwne, że obraz i osoba był współczesny. Ja prosiłem swojego opiekuna o to co się święci między mną a tą osobą. O co chodzi z tą osobą, bo mnie od początku przerażała... Zwykła osoba jak każda osoba ale lęk i strach od początku. Czułem dominację, rozkazy mimo, że tej osoby nie znałem, a wręcz mi pomaga i załatwia pewne sprawy. I tu później osobiste pytania, jakby forma zainteresowania... I pytałem się opiekuna o co chodzi tej osobie. To było jakby błysk gdy mamy deja vu. Stanąłem na chwile przy regale i patrzyłem na to jakbym był we śnie.

Te pytania z okresu dzieciństwa były tak patrząc jakby nie utożsamiał się z tym ciałem. Jakbym mówił przez duszę, nie przez ego ciała. Jakby to dusza, nie czuła się powiązana jeszcze z tym ciałem, walczyła z tym, że musi tu być. Stąd pewnie takie jej pytania zdziwienia "dlaczego?".

Przeszłe wcielenia to miałem w snach zapewne, kilka razy miał ten sam ucieczki do domku z ogródków działkowych jakie są w miastach przez komunistów zrobione. Sen trwał kilka dni. Coś mnie goniło, lub ktoś. Gdy zamknąłem się w tym domku z kolegą to wtedy otworzyliśmy drzwi i sen się skończył, jakby nas dopadło. W różnych odmianach mnie coś goniło i nie tylko to. Nie pamiętam ale chyba stwory różnej maści mi się śniły..

Ludzie pod wpływem hipnozy gdy cofali się wstecz opowiadali o przyjściu tutaj na ziemie i wcielanie się w ciało. czy to prawdziwe nie wiem. Nie mogę znaleźć źródła tych relacji jest tylko u mnie blog osoby która zamieszczała wpisy o tym.
Wiatr1000

Postautor: soldado » 04 wrz 2015, 22:21

Lea pisze:Chcialam wiedziec czy sa takie osoby, ale nie chce sie sugerowac ich doswiadczeniami, bo chce znac prawde przeznaczona dla mnie. Ja pamietam tylko przedsionek wyjscia z tamtego swiata, inni dalej. Z jakiegos powodu jestem na tym etapie. Co to znaczy: jak bedziesz chciala to sie dowiesz. Przez hipnoze? Dla mnie nie ma gwarancji czy to nie bedzie kolejny sen, wymuszony, zasugerowany. Polegam tylko na sobie i moim ewentualnym kontakcie z tamtym swiatem. Ja chce wiedziec, ale nie tak. I tak przez to patrze na swiat juz troche inaczej. Smierc nie wydaje sie byc juz takim smutnym przezyciem. Chociaz zawsze oswajalam temat smierci czujac, ze tu jestesmy przejsciowo. Nie chce wiedziec dla poklasku i poczucia wyzszosci nad tymi co nie pamietaja. No i jeszcze jedno: to jest takie troche intymne. To jest wyjatkowa relacja miedzy tamtym swiatem, a mna. To taka lojalnosc wobec siebie nawzajem. Nie moge wychodzic przed szereg.
Jednak i tak dziekuje za zasugerowanie hipnozy, bo to pozwala mi pomyslec nad tym wyborem.Moze kiedys zmienie zdanie. :)

Rozumiem, co myślisz.
Fakt, to nie naturalne i nie powinniśmy w ten sposób się dowiadywać...
Chyba, że chcemy potwierdzić to, co od długiego czasu przypuszczamy właśnie w ten sposób.
Chcemy potwierdzić, by móc jeszcze bardziej dzięki temu przyspieszyć...
Ale wybór oczywiście należy do Ciebie ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: 1Prawda1 » 19 wrz 2015, 15:44

Lea, dziecko nasze kochane, proszę to dla Ciebie: https://www.youtube.com/watch?v=OcSqDkNXY8A
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Lea » 24 wrz 2015, 08:25

Dziękuję ;)
Lea

Postautor: Hansel » 24 paź 2017, 09:23

Xsenia pisze:Lea mam kolejne pytanie: czy rozumiesz i rozumiałaś od początku życia alegorie, metafory, przenośnie? Jeśli nie to poczytaj link poniżej i się zastanów czy ty tego też nie masz :)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B ... _Aspergera

A jeśli okaże się, że to o tobie, to witaj w klubie :D

Ostatnio trafiłem nawet na taki test http://www.centrum-terapii.pl/test-czynnika-aq/

Co o nim myślisz Xeniu?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: czarnyMag » 24 paź 2017, 13:28

Lea pisze:Jak w temacie: pamietam swoje przyjscie na ten swiat i nie byl to moment narodzin. Bylo to z 2-3 miesiace po dacie narodzin tego ciala. Smiesznie to brzmi, ale obecne wcielenie ... jest mi obce. Nie utozsamiam sie z nim pod wzgledem fizjologicznym. Nie jest to zwykla fanaberia, ale nie rozpoznaje sie w swoich odbiciach lustrzanych jako ja. Akceptuje, ale nie utozsamiam.
Pamietam rowniez co dzialo sie przed wstapieniem w obecne cialo. Czy ktos zna takie przypadki? Mnie osobiscie udalo sie natraic na jeden fragment o podobnym wspomnieniu, ale niestety nic wiecej. Moze ktos z Was cos takiego pamieta, albo znacie taka osobe?

No cóż - w raz z "przyjściem tu" otoczenie zaczyna się "wgryzać" w Twoją pamięć. I tak:
moja córa kiedyś z otwartymi oczami we śnie - bo jej ciało spało powiedziała na moje pytanie "mówi teraz do ciebie moja świadomość" (jakieś 5-6 lat dziecka) - i co miałem odpowiedzieć? :twisted:
Powiedziałem odwracając się w jej stronę "co"? a ona powiedziała to raz jeszcze.. :twisted:
Rano powiedziałem do niej "mówiłaś przez sen" a ona mi na to "mówiłam, że przemawia prze ze mnie moja świadomość" i się spociłem :lol:
Powiedziałem wtedy: "ale co mówi Twoja świadomość" i dziecko już nie pamiętało :!:

Żona pamięta natomiast jak "babcie i dziadki" grzechotają nad nią robiąc miny a ona pamięta myśl pierwszą: "a cha...teraz jestem kobietą" - sam nie wiem co myśleć o tym - ale nie myślę lecz przedstawiam. Tak wolę bo...jest to nieprawdopodobne.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Xsenia » 25 paź 2017, 21:58

Hansel pisze:Ostatnio trafiłem nawet na taki test http://www.centrum-terapii.pl/test-czynnika-aq/

Co o nim myślisz Xeniu?

Jeśli cię to pocieszy Hansel, to mój wynik to 33 punkty.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi