odnowa pisze:Pablo diaz pisze:Zważając na misję i pracę jaką włożył Chico Xavier irracjonalnym jest twierdzić,że Chico ponownie się wcielił na Ziemię.
Duchy odpowiednio do swoich załug mają dłuższe lub krótsze przerwy pomiędzy wcieleniami,a tak krótka przerwa byłaby karą dla Chico.
Nie byłbym tego taki pewien. Mnisi buddyjscy tacy jak Dalajlama czy Karmapa powracają na Ziemię by pomagać innym mimo że są doskonali i mogliby udać się do lepszych światów niż Ziemia. Być może dlatego że oświecenie czyni ich życie doskonałym, takim jakby przebywali w wyższych światach. Ale to tylko moja opinia, mogę się mylić.

My spirytyści wiemy ,o kolejnych inkarnacjach Dalajlamów i ,że buddyści wierzą, że wyzwoliwszy się z cyklicznego bytu dzięki pokonaniu karmy i negatywnych uczuć wyjdą z koła ziemskich inkarnacji.
Jak również to,że nie jest wystarczajacym udowowodnienie nieśmiertelności duszy za pomocą fenomenologii mediumizmu, koniecznym jest,aby rozwijać ludzkiego ducha poprzez Ewangelię Jezusa.Spirytyści podobnie jak bracia buddyści wiedzą,że najbardziej korzystnym i logicznym dla istoty ludzkiej jest stworzenie spokoju,tkliwości,pokory i miłości ,która prowadzi do anielskości.Dla spirytysty jest o wiele ważniejszym służyć innym ,ciężko pracować,aby zmieniać istoty ludzkie.
Aby człowiek wyrwał się z niższych instynktów,aby rozwijał się moralnie,co ostatecznie uwolni go z koła
odkupiających wcieleń.
Moja wiedza spirytystyczna jest wciąż bardzo uboga i nie zweryfikowała czy osoby stojące na czele spirytyzmu
planują następne inkarnację,aby kontynuować niedokończonego dzieła jako ten sam duch -rozpoznawalny w kręgu spirytystów.
Wiemy od braci duchowych,że Duch Dr.Bezerra de Menezes (lekarz ubogich) jest bardzo bliski Jezusowi.
W świecie duchowym został przydzielony do wyższych sfer,jednak przez miłość
do ludzkości wolał zatrzymać się bliżej sfer ziemskich. do dziś, kontynuuje swoją pracę i daje schronienie wszystkim, którzy poszukują uzdrowienia dla ciała i spokoju ducha.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.