Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: danut » 12 paź 2017, 15:29

odnowa pisze:czarnyMagu, danut, nie ma sensu dłużej rozwodzić się nad tym co rzekomo napisał Chico Xavier. Wiem że to napisała moja niedoskonała podświadomość, była to tylko wena. Dlatego doszukaliście się tam sprzeczności. Gdyby to był prawdziwy przekaz mediumiczny to nie wywołałby on negatywnego odzewu.
Nie ma sensu dalej bawić się w przekazy tylko zwracać się bezpośrednio do źródła, do Boga. Po co pośrednicy?

Ja wiem,że Ty to wiesz i plusy za to dla Ciebie,także za to co napisałeś-po co komu ci pośrednicy? Tak samo pytam i zwracam uwagę dzięki Tobie na te próby wmawiania innym,że jest się kontraktowcem i wymuszanie uwierzenia takiej osobie, czemu to służy?
danut

Postautor: czarnyMag » 12 paź 2017, 15:40

danut pisze:
odnowa pisze:czarnyMagu, danut, nie ma sensu dłużej rozwodzić się nad tym co rzekomo napisał Chico Xavier. Wiem że to napisała moja niedoskonała podświadomość, była to tylko wena. Dlatego doszukaliście się tam sprzeczności. Gdyby to był prawdziwy przekaz mediumiczny to nie wywołałby on negatywnego odzewu.
Nie ma sensu dalej bawić się w przekazy tylko zwracać się bezpośrednio do źródła, do Boga. Po co pośrednicy?

Ja wiem,że Ty to wiesz i plusy za to dla Ciebie,także za to co napisałeś-po co komu ci pośrednicy? Tak samo pytam i zwracam uwagę dzięki Tobie na te próby wmawiania innym,że jest się kontraktowcem i wymuszanie uwierzenia takiej osobie, czemu to służy?

A po co nam Bóg :?: :twisted:
Widział go ktoś? Rozmawiał z nim? Ma coś wiarygodnego na temat?
Nie :!: Więc :?: :lol:

Ja tu poczekam na dowody którymi mnie zaraz zasypiecie - spoks - mam czas...
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 12 paź 2017, 15:46

Po to ci Bóg, że takiej jak boska świadomość wszystkiego świadomości Ty nigdy nie osiągniesz,jest to niemożliwe więc masz tyko jedno wyjście skulic głowę i podporządkować się Jej.
danut

Postautor: Pablo diaz » 12 paź 2017, 19:13

odnowa pisze:
Pablo diaz pisze:Zważając na misję i pracę jaką włożył Chico Xavier irracjonalnym jest twierdzić,że Chico ponownie się wcielił na Ziemię.
Duchy odpowiednio do swoich załug mają dłuższe lub krótsze przerwy pomiędzy wcieleniami,a tak krótka przerwa byłaby karą dla Chico.

Nie byłbym tego taki pewien. Mnisi buddyjscy tacy jak Dalajlama czy Karmapa powracają na Ziemię by pomagać innym mimo że są doskonali i mogliby udać się do lepszych światów niż Ziemia. Być może dlatego że oświecenie czyni ich życie doskonałym, takim jakby przebywali w wyższych światach. Ale to tylko moja opinia, mogę się mylić. ;)

My spirytyści wiemy ,o kolejnych inkarnacjach Dalajlamów i ,że buddyści wierzą, że wyzwoliwszy się z cyklicznego bytu dzięki pokonaniu karmy i negatywnych uczuć wyjdą z koła ziemskich inkarnacji.
Jak również to,że nie jest wystarczajacym udowowodnienie nieśmiertelności duszy za pomocą fenomenologii mediumizmu, koniecznym jest,aby rozwijać ludzkiego ducha poprzez Ewangelię Jezusa.Spirytyści podobnie jak bracia buddyści wiedzą,że najbardziej korzystnym i logicznym dla istoty ludzkiej jest stworzenie spokoju,tkliwości,pokory i miłości ,która prowadzi do anielskości.Dla spirytysty jest o wiele ważniejszym służyć innym ,ciężko pracować,aby zmieniać istoty ludzkie.
Aby człowiek wyrwał się z niższych instynktów,aby rozwijał się moralnie,co ostatecznie uwolni go z koła
odkupiających wcieleń.
Moja wiedza spirytystyczna jest wciąż bardzo uboga i nie zweryfikowała czy osoby stojące na czele spirytyzmu
planują następne inkarnację,aby kontynuować niedokończonego dzieła jako ten sam duch -rozpoznawalny w kręgu spirytystów.
Wiemy od braci duchowych,że Duch Dr.Bezerra de Menezes (lekarz ubogich) jest bardzo bliski Jezusowi.
W świecie duchowym został przydzielony do wyższych sfer,jednak przez miłość
do ludzkości wolał zatrzymać się bliżej sfer ziemskich. do dziś, kontynuuje swoją pracę i daje schronienie wszystkim, którzy poszukują uzdrowienia dla ciała i spokoju ducha.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 12 paź 2017, 19:34

1Prawda1 pisze:
Nie byłbym tego taki pewien

Jeden tak, drugi inaczej.. panowie, po cóż to. Kiedyś umrzemy, szkoda czasu na takie rzeczy.

Miłość w świetle ewangelii Jezusa musi współistnieć z różnorodnościami człowieka ,to
jedynie zwiążę dusze w polu sympatii.

Apostoł miłosierdzia Duch Eurípedes Barsanulfo wyjaśnia :

Obcować tylko z tymi,którzy myślą jak my i akceptują naszą osobowość bez ograniczeń ,może być niebezpieczną
pułapką zaprojektowaną przez personalizm.
Konieczna jest zmaiana nawyków tak ,aby uczucia połączyły się w zaufaniu i solidarności z kimkolwiek,
zawsze będąc wiernym chrześcijaństwu,w którym wszyscy jesteśmy braćmi.
Więź tylko z sympatykami może stymulować do sekciarstwa, to przeciwko temu walczył nasz Mistrz Jezus.

Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: czarnyMag » 16 paź 2017, 11:56

danut pisze:Po to ci Bóg, że takiej jak boska świadomość wszystkiego świadomości Ty nigdy nie osiągniesz, jest to niemożliwe więc masz tyko jedno wyjście skulic głowę i podporządkować się Jej.

My to już osiągnęliśmy Danut :!: :twisted:
Ty teraz to przyjmij do swej sztucznie wyjałowionej świadomości - bo to jest w Tobie i wreszcie zatryb :!: Zrozum - jesteś równa Stwórcy - aczkolwiek jest to z Ciebie sztucznie wyciągane - że niby jesteś grzeszna lub niedoskonała (nie wyższa karmicznie :) Bo oni wzięli za to kasę, że Ty przeczytasz tzw. badania i łykniesz ich sugestię. Bo im mniej ludzi wie / zdaje sobie sprawę - tym lepiej :twisted: dla "nich" :twisted: Dla tych którym wierzysz i na których tzw. nauce opierasz swe kajdany :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 16 paź 2017, 12:57

Nie ma żadnego wznoszenia się na szczyty, by stać się zarządcą. A im bardziej kto tam się pcha, tym szybciej spada na sam dół.
danut

Postautor: czarnyMag » 16 paź 2017, 13:16

danut pisze:Nie ma żadnego wznoszenia się na szczyty, by stać się zarządcą. A im bardziej kto tam się pcha, tym szybciej spada na sam dół.

Wczoraj oglądałem faceta (wiarygodnego faceta którego tzw. współczesna "nauka" chciała rozerwać na kawałki) który powiedział "możemy nie spożywając istnieć - żywiąc się tylko światłem - żyję już w ten sposób bez picia i jedzenia 11 miesięcy" - i ja o tym słyszałem już wcześniej ale Twój "kolega naukowiec zaczął straszyć więzieniem tego gościa w TV" :!:
Więc nie pitol mi tu o swych mistrzach którzy cię sponsorują :!: - a propos zapłacili Ci za wydanie książki tzw. sponsorzy :?: :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 16 paź 2017, 13:26

Nie zapłacili, bo nie miałam sponsorów. Wywiady też są za darmo. Nie zajmujemy się też jako autorki jej dystrybucją, bo nie w głowie jest nam handel. i co głupio Ci teraz? Ja bym na Twoim miejscu się zaczerwieniła :lol:
danut

Postautor: czarnyMag » 16 paź 2017, 13:33

danut pisze:Nie zapłacili, bo nie miałam sponsorów. Wywiady też są za darmo. Nie zajmujemy się też jako autorki jej dystrybucją, bo nie w głowie jest nam handel. i co głupio Ci teraz? Ja bym na Twoim miejscu się zaczerwieniła :lol:

A więc jest mi głupio w stosunku do Ciebie i Współautorki Waszej wspólnej książki - i jestem w pewnym sensie zdziwiony - bo tzw. naukowcy" biorą i to nie mało za te swe brednie które są nazwane przez ich sponsorów nauką :!:

A propos - skoroś taka światła - wiesz, że ten świat (Ziemia) jest hologramem który wypracowuje energię dla jego twórcy :?:
Pytam, bo napisałaś książkę która niejako wpływa na ducha wcielonego który chce się wznieś a w realu zapiepsza na wrogą energię która po prostu "spożywa" :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi