Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: danut » 11 paź 2017, 15:44

odnowa pisze:Dzięki Pablo za zamieszczone przekazy. Dzięki temu wiem że to co napisałem było tylko i wyłącznie moim wytworem lub jak to napisała danut, weną :)

Tak :D , a zdanie "Duch Dr.Bezerra de Menezes,twierdzi,że Chico Xavier po Kardecu jest sługą ,który skonsolidowal aspirację
Ducha Prawdy dla przyszłości spirytyzmu." przesądza o poprawności mojej opinii.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 11 paź 2017, 18:09

Jeśli rozmowa o miłości nie potrafi sięgnąć czegoś wyżej niż dyskusji to chyba należałoby uznać taką rozmowę za niewybitną.

Ciekawą mam wizję, a jawi się ona tak:

Gdy Jezus, Sokrates tłumaczyli ludziom co jest najważniejsze (dla Sokratesa ludzie również) oni go jednego i drugiego olewali.

Gdy żywy człowiek, jawny, oddychający pyta o miłość, ludzie zaczynają gadać o czymś innym.

Inteligenty czytelnik nie zachwyci się tak widzianym spirytyzmem. Super doktryna, ale brakuje jej zwracania uwagi na to co ludziom umyka, na to co od zarania dziejów Ci ''wielcy'' ludzie próbowali ludziom przekazać. Dlaczego jako czytelnik czytam post Pablo Diaza o Chico Xavierze, który nawołuje do miłości, a gdy jawnie o niej piszę, ja oddychający, żyjący człowiek to nikt nie stosuje się do Xaviera.

Później się dziwicie, że są tacy ekstremalni ludzie jak czarny mag, którzy sprawdzają błędy ''Wielkich słów od ludzi i duchów'' a praktyki w tym zero, bo do miłości nikt nie leci, a leci do gadania o niej, którego bliźni mający z nim jakiś kontakt (bo przypominam, że nie jestem botem forumowym lecz człowiekiem) nie potrzebuje, bo on chce praktyki o której mowa w przekazach Xaviera.

Zostawcie ten post w ciszy i cytujcie Chico Xaviera, a to o co naprawdę chodzi niech wam umyka.

Naprawdę tak to ma wyglądać? Bo Inteligentny czytelnik w tej chwili obejmuje dłonią swoją żuchwę widząc, że to tylko pisanie i czytanie, a tu o miłość trzeba gonić szybko! Bo to niski byt i bardzo jej brakuje.

Oto 2% tajemnicy platońskiego piękna.

pozdro.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 11 paź 2017, 18:25

Składać teksty o miłości, choćby i piękne może każdy,nawet ten, który ją sobie tylko wyobraża, a naprawdę jej nie czuje, a na piękne słówka nabierają się tylko naiwni.
danut

Postautor: Pablo diaz » 11 paź 2017, 18:57

odnowa pisze:Dzięki Pablo za zamieszczone przekazy. Dzięki temu wiem że to co napisałem było tylko i wyłącznie moim wytworem lub jak to napisała danut, weną :)

Osobiście nie przeczę,ale również nie zawierzam,że przekaz otrzymany przez medium Avany Frossard
podyktował Duch Chico Xaviera.
Chico poświęcił swoje życie praktykując bezinteresownie dobro,był osobą tkliwą,pełną miłości o
cechach dosć kobiecych,ale posiadał też wady takie jak brak dyscypliny.Jego duchowy przewodnik silny i wzniosły
zawsze trzymał Chico w sztywnej dyscyplinie,upominając go jeśli się podłamywał.
To świadczy ,że był medium w procesie odkupienia win,jak większosć spirytystycznych medium.
Bardzo rzadko ,wręcz prawie wogóle na Ziemi inkarnują media misyjne dla mnie jednym z
takich był Euripides Barsanulfo czy Emanuel Swedenborg.
Zważając na misję i pracę jaką włożył Chico Xavier irracjonalnym jest twierdzić,że Chico ponownie się wcielił na Ziemię.
Duchy odpowiednio do swoich załug mają dłuższe lub krótsze przerwy pomiędzy wcieleniami,a tak krótka przerwa byłaby karą dla Chico.

Myśle podobnie jak Dr.Bezerra,że powinniśmy zwracać uwagę na wewnętrzne cechy, na przykład jakim świecił nam Chico ,na to,że poświęcił całe swoje życie propagując spirytyzm dzięki,czemu przeciwdziałał ignorancji,egoiżmowi i ludzkiemu cierpieniu.
Chico to wielki przykład miłosci do człowieka ,ambasador miłosierdzia,który swoim przykładem powinien zachęcić nas do siewu przeciwko ubóstwu duchowemu.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 11 paź 2017, 19:56

Podobno Pablo kochasz nawet wroga. Dlaczego więc nie okazujesz zainteresowania miłosnego mi - Twojemu przyjacielowi?

Tak mnie kiedyś nazwałeś, pamiętam.

Już mnie nie kochasz?

To nie jest rozmowa prywatna, chce coś pokazać, proszę o nie usuwanie postu. Dziękuję za wyrozumiałość.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: odnowa » 11 paź 2017, 20:41

Pablo diaz pisze:Zważając na misję i pracę jaką włożył Chico Xavier irracjonalnym jest twierdzić,że Chico ponownie się wcielił na Ziemię.
Duchy odpowiednio do swoich załug mają dłuższe lub krótsze przerwy pomiędzy wcieleniami,a tak krótka przerwa byłaby karą dla Chico.

Nie byłbym tego taki pewien. Mnisi buddyjscy tacy jak Dalajlama czy Karmapa powracają na Ziemię by pomagać innym mimo że są doskonali i mogliby udać się do lepszych światów niż Ziemia. Być może dlatego że oświecenie czyni ich życie doskonałym, takim jakby przebywali w wyższych światach. Ale to tylko moja opinia, mogę się mylić. ;)
odnowa

Postautor: 1Prawda1 » 11 paź 2017, 23:46

Nie byłbym tego taki pewien

Jeden tak, drugi inaczej.. panowie, po cóż to. Kiedyś umrzemy, szkoda czasu na takie rzeczy.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: czarnyMag » 12 paź 2017, 12:27

odnowa pisze:Mistrz jest jeden - to Jezus Chrystus. To jego słuchajcie. Ja za życia byłem zwykłym człowiekiem z darem mediumistycznym. Wykonałem swoją misję i powróciłem do dalszego doskonalenia. Wcieliłem się ponownie na Ziemi, już nie jako medium by w spokoju dalej się rozwijać w szkole zwanej życiem w której nauczycielem jest Jezus Chrystus."

Oczywiście doceniam Twoje umiejętności. Ale mam pytanie - ktoś rozwijający się w stronę mediumicznych zdolności nagle wciela się w teologa który nie posiada tych zdolności - czy to jest uzasadnione w spirytyzmie? (no bo on nie był zły a nagle odebrane mu zostały zdolności które jego duch posiadł :) Osobiście uważam, że to brednie (to że nagle duch rozwinięty wciela się w życie "ameby" cofając się nie jako w swym rozwoju ducha :)
A Chrystus którego promuje rzekomo C.X :twisted: jest nagle "mistrzem" - ale czy mistrz naprawdę tego pożąda - pożąda uznania gdy wie że jest równy innym i niczym nie ma prawa się wywyższać - to też wypaczenie :!:
Mnie nie zrobi w konia duch czarny :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 12 paź 2017, 12:44

No właśnie,przecież dalsze doskonalenie się ma chyba na celu widzenie więcej, otrzymania szerszego zasięgu łączności z boską całością istnienia i naukę współistnienia z tym, a mediumizm tym własnie jest :D To proszę o wytłumaczenie dlaczego w tej wypowiedzi mediumizm potraktowany jest jak zawód i wykonanie zadania, które jest mu już zupełnie niepotrzebne w dalszej drodze? Coś tu wyraźnie nie gra.
danut

Postautor: odnowa » 12 paź 2017, 15:23

czarnyMagu, danut, nie ma sensu dłużej rozwodzić się nad tym co rzekomo napisał Chico Xavier. Wiem że to napisała moja niedoskonała podświadomość, była to tylko wena. Dlatego doszukaliście się tam sprzeczności. Gdyby to był prawdziwy przekaz mediumiczny to nie wywołałby on negatywnego odzewu.
Nie ma sensu dalej bawić się w przekazy tylko zwracać się bezpośrednio do źródła, do Boga. Po co pośrednicy?
odnowa

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi