danut pisze:Ale jest podły sposób ulegania podszeptom namawiającym tzw.media do wykorzystywania takich połączeń dla domniemanej służby ludzkości i potraktowania siebie za kogoś do tego wybranego,takie medium staje się marionetką w czyichś rękach i zwyczajnie kombinuje i okłamuje ludzi. To tez nie choroba psychiczna ale spryt i przedsiębiorczość, chocby tylko dla sławy a nie dla pieniędzy.

cthulhu87 pisze:danut pisze:Ale jest podły sposób ulegania podszeptom namawiającym tzw.media do wykorzystywania takich połączeń dla domniemanej służby ludzkości i potraktowania siebie za kogoś do tego wybranego,takie medium staje się marionetką w czyichś rękach i zwyczajnie kombinuje i okłamuje ludzi. To tez nie choroba psychiczna ale spryt i przedsiębiorczość, chocby tylko dla sławy a nie dla pieniędzy.
Chodzi Ci tu konkretnie o Chico Xaviera?
danut pisze:O Chico Xawiera tylko częściowo w tych kwestiach gdzie dopowiadał, a nie przekazywał, by być zaakceptowanym przez pewne grupy, które wzięty go pod swoje skrzydła i go zmanipulowały, ale bardziej chodzi mi o cały model kreowania ludzi na media i biznes z tym związany,

danut pisze::D Np. media i presja, sztuczny rozgłos w okół osob takich osób jak np. Jackowski,Williams(pokazy pod publikę), a ostatnio prym w Polsce wiodły Sekty ,jak np.Cheops i poszukiwanie na siłę channeling-owców, gdzie nawet szkoły w tym celu powstawały i powiedz mi jak może szkolić media ktoś nie mający o zjawisku pojęcia i im dyktować sposoby?

cthulhu87 pisze:danut pisze::D Np. media i presja, sztuczny rozgłos w okół osob takich osób jak np. Jackowski,Williams(pokazy pod publikę), a ostatnio prym w Polsce wiodły Sekty ,jak np.Cheops i poszukiwanie na siłę channeling-owców, gdzie nawet szkoły w tym celu powstawały i powiedz mi jak może szkolić media ktoś nie mający o zjawisku pojęcia i im dyktować sposoby?
Ale to nie ma nic wspólnego ze spirytyzmem. Sami wielokrotnie wypowiadaliśmy się krytycznie np. o projekcie Cheops. Pytałem, jakie grupy i kiedy manipulowały Chico Xavierem, bo z Twoich postów zdawał się wyłaniać zarzut dot. spirytystów brazylijskich.
danut pisze:Chico Xavier nigdy nie uwolnił się od wpływów kościoła i od modelowania wypowiedzi pod jego nauki.

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość