Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: Krzysztoff » 18 wrz 2017, 19:18

czarnyMag pisze:PRZESTAŃCIE się poniżać (myśląc o sobie - a w konsekwencji o tzw. karmie)! Jesteście Wszyscy Duchami tylko wcielonymi w ciało :!: I nie Wasz Stwórca was w te zwierząt ciała wcielił tylko są to konsekwencje Waszych decyzji

tak , to są nasze decyzje podjęte w stanie wyższej świadomości - więc powinny zostać uszanowane

Odpowiedzią na bunt - jest akceptacja i praktykowanie wdzięczności. Osoby które się buntują - cierpią z powodu niezadowolenia, które same generują i którym się otaczają.

Osoby które praktykują wdzięczność - uczą się krok po kroku dostrzegać dobre strony swojej sytuacji, otaczającego ich świata, zdarzeń które są ich udziałem - dzięki temu uczymy się odczuwać radość i szczęście.
Ja chcę być TU i dziękuję Bogu za okazję do wcielenia się na Ziemi - polecam tą praktykę, daje dobre rezultaty

czarnyMag pisze: Sami się wcieliliście w te ciała dla energii :twisted: Zaprzeczy któryś iż z tych ciał ciągnie swą energię :?: :!:
Istniejemy dzięki energii tegoż ciała które Nas gości :!:

Ta teza jest absolutnie nierozsądna. Odpowiedz sobie na pytanie - co się dzieje z ciałem które opuści Duch ? Odpowiedz sobie na pytanie czy Duch może istnieć poza ciałem ?
Więc wniosek jest niezaprzeczalny - to ciało potrzebuje Ducha do życia nie na odwrót

czarnyMag pisze:Czy może spróbujesz się uwolnić :?: :!:
Walcz o W O L N O Ś Ć :!:

Wolność człowiek uzyskuje poprzez postępowanie zgodne z Prawem Bożym , czyli uniwersalnym wezwaniem do miłości i miłosierdzia. Wyzbycie się negatywnych skłonności - krok po kroku prowadzi w tą stronę

czarnyMag pisze:damy Ci energię :!: :twisted:

"My" czyli kto ? z kim rozmawiam ?

Wszechświat jest przepełniony energią miłości Bożej - nikt nie musi w nikogo pompować energii - wystarczy synchronizować się z dobrem
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 18 wrz 2017, 19:32

A czy możemy być wolnymi? Jak sobie wyobrażacie bycie wolnymi? Co to jest droga do światła? Wyśmiewacie tu fizykę kwantową i czasem jej zarzucacie brak logiki, ale to właśnie ona uzupełnia okropne braki w dotychczasowym pojmowaniu ludzkości tych jakże gnębionych ją problemów. Myślę, ze otworzy ona także drogę do filozofii opartej na nauce i ściele ukierunkowanej logice i zlikwiduje dotychczasowe podziały i różnice poglądów. Dotąd płaszczyzny: religia i nauka wybierały dla siebie od drugiej tylko to co jej pasowało a w kwestiach gdzie wyraźnie występował zgrzyt pomiędzy jedną a drugą rozjeżdżały się i każda podążała swoją drogą - uważacie że tak mogłyby kiedykolwiek dojść do konsensusu? Zatem prawa, prawa fizyczne i te najnowsze teorie opublikowane już przecież - kopenhaska interpretacja mechaniki kwantowej w odniesieni do wszechświatów równoległych(1957 r) oraz jedna z wielu świeżych wyjaśniająca obserwacje fizyki kwantowej Prof. fizyki Howarda Wisemana hipoteza wielu interakcyjnych światów. O czym one mówią w odniesieniu do podjętego tematu - Nie możesz istnieć poza wszelkim prawem, nie zmienisz rzeczywistości według swojego marzenia czy uznania ani żadnego "chcę bo wierzę i mam" :) Pomiędzy całością, wielością wszechświatów i istniejącymi tymi równolegle zachodzą ścisłe interakcje na poziomie kwantowym, one oddziałują na siebie, istnieją prawdziwie i jest ich ogromna liczba. Materia raz jest cząstką a raz jest falą, ale niezależnie od tego czy fala(duch) jest skupiony w materię czy jest już tylko falą podlega prawom i nie uda się tam gdzie chce, lub wymarzy, bo musi mieć nadany kierunek, wszystko zachowuje się w sposób inteligentny/jest logiczne. Uwolnić się od czego? Bo zapewne nie od uczuć, wypracowanego wyboru, umiejętności rozpoznawania dobra i zła, łączących nas więzi oraz pragnień, bo bez nich nie ma działania a jest zastój. Zatem jaki będziesz miała wypracowany kierunek tam cię zaprowadzi bez względu na to czy to rozumiesz czy nie, bo taka jest siła Systemu, w którym wszystko organizuje się według praw. A światło? A cóż to może być ano jakiś efekt zajścia zjawiska, to nie rozpatrzysz Nikita tego o co w tym zjawisku chodzi i tylko oślepiona błyskiem udasz się tam w ciemno?
danut

Postautor: Krzysztoff » 18 wrz 2017, 20:28

Danut - wolność oznacza podejmowanie decyzji i wyborów bez imperatywu - wymuszanego naszym EGO, naszych nałogów, przywiązań i rządz

zawsze powinniśmy sobie zadawać pytanie, dlaczego to robię/mówię , co mną kieruje, jaka jest moja intencja

Czym większa świadomość tym większy wpływ na to co się ze mną dzieje - więc wolność się zwiększa
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 18 wrz 2017, 20:51

Krzysztoff pisze:Danut - wolność oznacza podejmowanie decyzji i wyborów bez imperatywu - wymuszanego naszym EGO, naszych nałogów, przywiązań i rządz

zawsze powinniśmy sobie zadawać pytanie, dlaczego to robię/mówię , co mną kieruje, jaka jest moja intencja

Czym większa świadomość tym większy wpływ na to co się ze mną dzieje - więc wolność się zwiększa

Wszystko się zgadza, tylko ja pytam właśnie o zasady wynikające z naszego położenia, w ogóle z podstawy istnienia, na które człowiek zupełnie nie ma wpływu i zwracam uwagę na to, że wolność ( w pojęciu swawola jak wydaje się myślą niektórzy) poza nim jest dla jakiejś cząstki tego systemu nieosiągalna. Zatem co zasiejesz to zbierzesz i musisz pamiętać o konsekwencjach, bo choćby tylko tej zasady przyczyny i skutku nie ominiesz. Pisałeś o walce duchów, o równoważeniu się sił, porażkach i zwycięstwach - ich również dotyczą prawa a to co tworzą te siły i jak organizują nie dzieje się w sposób chaotyczny czy według czyjegoś rozkazu, muszą być spełnione wszystkie warunki by stało się to czy to( organizacja i ostateczny wygląd tego co ma nastąpić) żadnych wpływów i oddziaływań nie da się zlekceważyć.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 23 wrz 2017, 18:33

Wszechświat jest przepełniony energią miłości Bożej

Omg, jakież to staroświeckie*, Krzysiu - to nie jest prawda. Dlaczego wmawiasz sobie takie rzeczy? Wiesz co to znaczy miłość Boża, czy tam jej energia? Bóg, gdyby tylko mógł, nie tworzyłby tego czegoś, co nawet bytem w pełni nie jest. Łapię się za głowę, gdy widzę jak inteligenty człowiek dalej stoi przy poglądach tego typu.

Wytłumaczysz nam to?

*Ty lubisz koloryzować myśli Boga, czy po prostu nie byłeś pewien tego zdania?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: odnowa » 23 wrz 2017, 19:40

1Prawda1 pisze:
Wszechświat jest przepełniony energią miłości Bożej

Omg, jakież to staroświeckie*, Krzysiu - to nie jest prawda. Dlaczego wmawiasz sobie takie rzeczy? Wiesz co to znaczy miłość Boża, czy tam jej energia? Bóg, gdyby tylko mógł, nie tworzyłby tego czegoś, co nawet bytem w pełni nie jest. Łapię się za głowę, gdy widzę jak inteligenty człowiek dalej stoi przy poglądach tego typu.

Wytłumaczysz nam to?

*Ty lubisz koloryzować myśli Boga, czy po prostu nie byłeś pewien tego zdania?

Może mu chodziło o pranę/ki/manę/qi? To dar od Boga dla swego stworzenia.
odnowa

Postautor: 1Prawda1 » 23 wrz 2017, 19:57

Jeśli tak, to i tak znikoma ilość miłości jest w takich rzeczach. To normalne, że Bóg czyni byt najlepszym jak się da, jednak materia tak kaleczy ideał, że nie rozwinę tego. Wiesz, według mnie nie jest sztuką szukać zalet i koloryzować byt, który jest zwykłą planszą, z taniego materiału, sztuką jest ocenić sprawę mądrze. Może ktoś kiedyś zrozumie, że to co piszę nie pochodzi od złych duchów, lecz jeśli już to od dobrych.

Ps. Krzysztof dostał ode mnie PW, przemawiające za tym, że go lubię - o właśnie, że go lubię.

Mam unikatowe podejście i chcę, aby mnie akceptowano.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: czarnyMag » 24 wrz 2017, 01:38

Nie chcę męczyć już tego Krzysztoffa bo rozmawia ze mną jak z tumanem :lol: ale spirytystyczne przekazy duchów są zerżnięte z katolicyzmu co udowadnia nałożenie ewangelii spirytyzmu na ewangelie apostołów które różnią się tylko od siebie interpretacją! A religię i wiarę - TAK WIARĘ chrześcijańską wymyślili Syjoniści :!: jak i 95 procent tego co nas otacza jak na przykład systemy, ustroje, prawo, koncepcje, filozofię, naukę :) by nas łatwiej kontrolować i szybciej zniewolić (ale niestety z programami które ma w głowie człowiek nikt nie wygra więc cóż pozostaje...?) Chyba jeszcze jest za wcześnie na drastyczne przebudzenie które już się zbliża
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 24 wrz 2017, 07:27

Bóg pojawia się w we wszystkich religiach...przyszedł jako Jezus do Chrześcijan, jako Kryszna do Hinduistów, Bóg nie ogranicza się do żadnej religii ani wyznania. Żydzi to stary naród i stworzył ciekawą kulturę...a że Bóg się pojawił w ich religii to fakt potwierdzony przez tysiące Duchów.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Ingitre » 24 wrz 2017, 08:11

Nikita pisze:Bog pojawia sie w we wszystkich religiach.

W buddyźmie nie ma żadnych bóstw.
Awatar użytkownika
Ingitre

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi