Z kim/czym mamy możliwość kontaktu - nasze opinie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Seans dla początkującej. Może są chętni?

Postautor: czarnyMag » 16 wrz 2017, 01:18

danut pisze:A nie udaj ja taką siłę znam :D Tylko jak można wykorzystywać ją w tak niecnych celach, mnie tylko raz dziwnie wkurzyła kobieta raczej jej zadarty nos i chód i postanowiłam ją wykorzystać by wywróciła się na ulicy- nie żałuje śmiesznie to wyglądało i dziś mnie śmieszy :lol: . A blokady forumowym ryzykantom tez umiem dać. ;) Zatem to co piszesz nie jest dla mnie nic dziwnego, ani nie są to żadne nadprzyrodzone moce, bo to są normalne oddziaływania, których ludzie niestety nie znają. I dowód na to jak ludzie ludziom tworzą rzeczywistość. Jednak nie wolno tym się bawić, bo każdy kij ma dwa końce i licz się z tym co może nastąpić jak ktoś uwolni się od takiej manipulacji przez ciebie na niego zarzuconej.
Ps. Znałam sto razy gorszych "lucyferów" od Ciebie w tym świecie i Dzięki Bogu rozpoznałam i ich metody, chociaż po czasie, ale to zawsze jest zdobycie wiedzy i już mi nie jest to dziwne.

No cóż, ja jestem ten od "światła" :lol:
W każdym bądź razie światło mnie nie odstępuje po wizycie św. Rity :) Powiedział mi taki jeden gdy mnie zabrali do siebie następnej nocy po wizycie św. że od tej pory będą mieć na mnie baczenie i zajmie się mną 4-ch :)
Nie byłbym sobą gdybym nie sprawdził? A więc gdy zabrakło mi kasy na życie na piątek, sobotę i niedzielę wysłałem do nich prośbę żeby mi pomogli i pół godziny przed końcem dnia pracy zadzwoniło do mnie 3-ch moich klientów przy czym jeden powiedział dziwną rzecz. A mianowicie, że nie wie czemu zabrał te dokumenty i kasę rano do samochodu bo zawsze do mnie przychodził pod koniec m-ca a teraz jest początek ale skoro już je ma a właśnie wybrał się w moją stronę to może wpadnie i mi je wraz z kasą da - a on mieszka za Krakowem i akurat nie potrafił sobie przypomnieć czemu wybrał się wieczorem samochodem do mnie :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 16 wrz 2017, 15:49

Magu być może po nas, bo nie sądzę żebyśmy jeszcze my dożyli takich rzeczy przyjdzie czas, że kontakt z całością istnienia będzie czymś tak naturalnym jak w dawnych wiekach nie do pomyślenia obecne wycieczki w kosmos. Pomyśl jak wtedy ludzie będą się śmieć z nam współczesnych latających z wahadełkami po domach i odpędzających diabły od siebie :D lub tych klękających na kolana przed światłem. :D Że to była Rita u Ciebie - nie wierzę. Najprawdopodobniej źle zaszufladkowałeś sygnały, bo interpretacja ich Cię przerosła i nadałeś czemuś obraz według swoich wierzeń. Ale nic to. Ja też aż tak dokładnie nie wiem co to za postaci kontaktowały się ze mną, ale wiem że mają poczucie humoru i są po prostu świetne, a ich postawa i charakter najbardziej przypada mi do gustu i jest z moim zgodny. Wiem też, ze na pewno nie żyją tu w naszym świecie, w naszej rzeczywistości a przybywają z poza niej. Wiem, że mają w naszą rzeczywistość wgląd i utrudniony z nami kontakt, własnie przez te szumy informacyjne, przez złe nasze rozpoznawanie sygnałów, nasz strach i wybujałą wyobraźnie. Wiem, że są bardziej ludzcy niż my ludzie, z czego wyciągam wniosek ze pochodzimy wspólnie z nimi z jednego źródła :D Współpracują z nami i można mówić o odczuwalnym wsparciu z innego świata, gdy w swoich doświadczeniach masz np. coś takiego -(podam tylko jeden z wielu swoich przykładów na to) - ostro i poważnie zachorowałam, miałam małe dzieci i malutkie dziecko, nie miałam pomocy od nikogo, nie mogłam pracować i mąż musiał wziąć bezpłatny urlop, sprzedaliśmy wtedy samochód by było co jeść. I mam sen ( streszczę bo opisywałam to już) :D mój zmarły przyjaciel zrzuca z samolotu mi prezenty, ale ja słyszę go przez głośniki w plenerze jak nadaje i informuje mnie o tym. Podczas sprzedaży auta na giełdzie wykupiliśmy trzy losy, a na nich była informacja o festynie i data losowania nagród. Poinformowana w śnie ledwo tam dojechałam jeszcze po kłótni z mężem, bo gdzież się tez wybieram w takim stanie. Zgarnęłam tam prawie wszystkie nagrody, w tym samochód :lol: wycieczki zagranicznej nie, bo powiedziałam temu komuś kto już tu nie żył- Daj spokój, bez jaj a z takiej wycieczki i tak nie skorzystam, bo nie dam rady udać się w tak daleką podróż. :D Możecie wierzyć lub nie, ale ja tak rozmawiam z tymi z poza naszej rzeczywistości, jak równy z równym i mam pewność co do tego, że innej rozmowy oni z nami nie oczekują, ani żadnego klękania przed nimi na kolana. Może oni już śmieją się z ludzi czyniących te dziwaczne rytuały, jak potomni będą brechtać kiedyś z naszych czasów i współczesnych poczynań.
danut

Postautor: anima » 17 wrz 2017, 11:59

danut pisze:
Ja też aż tak dokładnie nie wiem co to za postaci kontaktowały się ze mną, ale wiem że mają poczucie humoru i są po prostu świetne, a ich postawa i charakter najbardziej przypada mi do gustu i jest z moim zgodny.
Wiem też, ze na pewno nie żyją tu w naszym świecie, w naszej rzeczywistości a przybywają z poza niej. Wiem, że mają w naszą rzeczywistość wgląd i utrudniony z nami kontakt, własnie przez te szumy informacyjne, przez złe nasze rozpoznawanie sygnałów, nasz strach i wybujałą wyobraźnie.

Howard Storm doświadczył śmierci klinicznej (w internecie są jego relacje),
spotkał Jezusa, zapytał go m.in. o to, czy istnieje życie na innych planetach.. Jezus odpowiedział, ze wszechświat jest pełen inteligentnego życia.
Howardowi Stormowi zostały przedstawione obrazy obcych istot – niektóre były podobne do człowieka, inne wyglądały bardzo dziwne (np. niektóre jak insektoidy, miały pełno oczu)..
Jezus odpowiedział, ze jest ich tu dużo, ze one nie są z tego świata, ale z innych wymiarów, przemieszczają się przez rożne wymiary.
Inne wymiary istnieją równocześnie, zajmując to samo miejsce, ale nie są widoczne dla siebie nawzajem. Istoty z innych wymiarów maja różnorakie intencje, niektóre dobre, a inne złe, dlatego z powodu naszej ograniczoności, jako istot ludzkich oraz z powodu ich ogromnych możliwości, lepiej, żebyśmy nie mieli z nimi nic wspólnego.

Tu jest jego relacja (tutaj akurat nie porusza tematu obcych istot).
http://uczensokratesa.blogspot.de/2012/ ... ra_22.html
Awatar użytkownika
anima

Postautor: danut » 17 wrz 2017, 13:45

anima pisze:
danut pisze:
Ja też aż tak dokładnie nie wiem co to za postaci kontaktowały się ze mną, ale wiem że mają poczucie humoru i są po prostu świetne, a ich postawa i charakter najbardziej przypada mi do gustu i jest z moim zgodny.
Wiem też, ze na pewno nie żyją tu w naszym świecie, w naszej rzeczywistości a przybywają z poza niej. Wiem, że mają w naszą rzeczywistość wgląd i utrudniony z nami kontakt, własnie przez te szumy informacyjne, przez złe nasze rozpoznawanie sygnałów, nasz strach i wybujałą wyobraźnie.

Howard Storm doświadczył śmierci klinicznej (w internecie są jego relacje),
spotkał Jezusa, zapytał go m.in. o to, czy istnieje życie na innych planetach.. Jezus odpowiedział, ze wszechświat jest pełen inteligentnego życia.
Howardowi Stormowi zostały przedstawione obrazy obcych istot – niektóre były podobne do człowieka, inne wyglądały bardzo dziwne (np. niektóre jak insektoidy, miały pełno oczu)..
Jezus odpowiedział, ze jest ich tu dużo, ze one nie są z tego świata, ale z innych wymiarów, przemieszczają się przez rożne wymiary.
Inne wymiary istnieją równocześnie, zajmując to samo miejsce, ale nie są widoczne dla siebie nawzajem. Istoty z innych wymiarów maja różnorakie intencje, niektóre dobre, a inne złe, dlatego z powodu naszej ograniczoności, jako istot ludzkich oraz z powodu ich ogromnych możliwości, lepiej, żebyśmy nie mieli z nimi nic wspólnego.

Tu jest jego relacja (tutaj akurat nie porusza tematu obcych istot).
http://uczensokratesa.blogspot.de/2012/ ... ra_22.html

Te teorie, które zagłuszają solidne rozpatrzenie problemu i siane są jak grzyby po deszczu są niedopracowane i absolutnie ich nie poprę, a bo mam kilka uwag, które powinno się tu wziąć pod uwagę. "Jezus powiedział ze wszechświat jest pełen życia" a potem "istnieją równocześnie ...zajmując to samo miejsce, ale nie są widoczne dla siebie nawzajem"? :D Według poznanej już wiedzy te zdania są ze sobą sprzeczne. W jednym miejscu jest tu i teraz i w innym miejscu jest tu i teraz, ale te miejsca rożni od siebie czas i to dzięki temu ich oddaleniu od siebie. Zmierzono /zbadano i ujawniono także różnice w dwóch różnych układach odniesienia, w których jeden przemieszcza się względem drugiego i udowodniono także następną istotną zależność dla czasu w kosmosie, taką, że występuje spowolnienie czasu na powierzchni planet o małych masach,ma to znaczenie obejmując spojrzeniem ogromne przestrzenie kosmiczne z ich różnorodnością. Zatem jak ci ufo-miłośnicy to wszystko upraszczają i jak to pojmują? Bo żeby obejrzeć ten ogromny plan i pisać jeszcze, ze dokonuje się obserwacji tego wszystkiego w jednym czasie, to właśnie tę całość musiano by zobaczyć z zupełnie innego miejsca znajdującego się np. ponad tym planem. A teraz odnośnie tych innych wymiarów - ] i różnorakie postaci l jasne te opisywane od prawieków elfy, gnomy, diabły i anioły i co tylko i teraz nawet do nich dołączono Jezusa. Zachodzi pytanie - kto wie i skąd wie jak wyglądał historyczny Jezus, skoro nie ma nigdzie Jego rzeźby, portretu, zdjęcia? Obrazy powstały z wyobraźni artystów kilka i kilkanaście wieków po Jego śmierci. I o tę wyobraźnię tu chodzi i i wtedy wszystko się zgadza, i jeden czas, i miejsce, i wymiary :) Nasza rzeczywistość jest tworzona przez skupianie i utrwalenie w logiczny sposób korzystając z twardych warunków i zasad - informacji. Zatem co dzieje się z informacją nie mogącą się urzeczywistnić bo tych warunków po prostu nie spełnia, bo wkradł się w nią błąd, bo jest niedostatecznie silna by znaleźć swoje miejsce w akcie tworzenia ? A istnieje sobie jak cień danej rzeczywistości i wtedy to co napisałeś ma sens, ale co mi z tych cieni, inaczej odrzutów i po co mi z nich korzystać i z nimi się łączyć, to tylko jakieś tło tworzącego się na zasadach holograficznych obrazu rzeczywistości uznanej za twardą i tylko tyle. Ale może nie tylko, bo ci co jednak uparcie nie przyjmą do wiadomości tego, ze to są odrzuty i materiał wadliwy i zaczną na siłę walczyć o ich włączenie w naszą rzeczywistość będą znacznie tej naszej rzeczywistości szkodzić, wolałabym by jednak przestali to robić dla wspólnego dobra tego co jest i co ma być.
danut

Postautor: Pawełek » 17 wrz 2017, 15:13

Proszę powrócić do głównego wątku albo przenieść dyskusje na temat wymiarów, bądź czegoś innego nie związanego z tematem na prywatne wiadomości albo założyć nowy temat.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 17 wrz 2017, 15:25

Pawełek pisze:Proszę powrócić do głównego wątku albo przenieść dyskusje na temat wymiarów, bądź czegoś innego nie związanego z tematem na prywatne wiadomości albo założyć nowy temat.

To proszę to zrobić i przenieść tę stronę począwszy od postu czarnego maga i otworzyć nowy wątek z zamieszczonych tu postów, tatuując go np. tak -" Z kim/czym z poza naszej rzeczywistości mamy możliwość kontaktu - nasze opinie." Prośbę motywuje tym, że tylko moderator może to zrobić, ja nie umiem, bądż nie mam do strony takich uprawnień, a temat ten rozwija się bardzo ciekawie i zachęca do dyskusji. Dziękuję i pozdrawiam.
danut

Re: Z kim/czym mamy możliwość kontaktu - nasze opinie

Postautor: Niewiara19 » 17 wrz 2017, 17:07

Co to się tu porobiło :-D Ludzie, z jakich planet wy jesteście bo to co czytam to wykracza poza jakieś logiczne rozmowy. :o :D :lol: :lol:
Może jeszcze chodźcie w folii aluminiowej na głowie żeby blokować te wszystkie sygnały :P
" Normalny umysł nie jest w stanie wytrzymać tak względnej wieczności. "
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: danut » 17 wrz 2017, 17:15

:lol:
Niewiara19 pisze:Co to się tu porobiło :-D Ludzie, z jakich planet wy jesteście bo to co czytam to wykracza poza jakieś logiczne rozmowy. :o :D :lol: :lol:
Może jeszcze chodźcie w folii aluminiowej na głowie żeby blokować te wszystkie sygnały :P

:lol: To o czym nie wiesz i o czym nie słyszałaś to nie znaczy, że nie istnieje. Ja lubię poszerzać swoją wiedzę a nie uparcie trzymać się przestarzałej, pozdrówka. :)
danut

Postautor: danut » 17 wrz 2017, 18:26

A skoro te sygnały to takie cuś nielogiczne dla Ciebie to odpowiedz mi na najstarsze pytanie ludzkości- jak to się dzieje, ze powstaje życie? Jak to się dzieje że z komórki powstaje człowiek, jak to się dzieje ze rośniemy, tyjemy, starzejemy się, że z nasiona powstaje roślina, itd. Jak to się dzieje ze bezustannie umierają w organizmach komórki i dokąd nie utraci się tej siły w ich miejsce tworzą się nowe? Dlaczego tak się dzieje? A wszystko to nie potrzebuje by zaszło ani rozumu, ani rąk człowieka i jego jego mechanicznej ingerencji? I nie tłumacz tego co rozpoznane, tylko zacznij od gdzie te wszystkie procesy mają początek oraz co nimi kieruje?
danut

Postautor: fruwla » 17 wrz 2017, 18:50

Niewiara19 pisze:Co to się tu porobiło :-D Ludzie, z jakich planet wy jesteście

Z roznych planet, Niewiara, z roznistych .... ;) A wszyscy tu za kare, na planecie Ziemia :|
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi