Pytania na temat religii

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytania na temat religii

Postautor: czarnyMag » 17 sie 2017, 10:11

OneNight pisze:Nie zrozumiesz ateizmu, dopóki sam nim nie jesteś. Po prostu będąc ateistą, inaczej się patrzy na świat.

To można obalić w bardzo prosty sposób: Ja nim byłem a że dowodów nie było wiary to trzeba było stanąć na wysokości zadania i zorganizować sobie puste lokum i wywołać Satanę/Lucyfera :!: Tchórz który tego nie zrobił jest tchórzem - i tyle (bo by ateista mógł się przekonać musi wezwać diabła po diabelsku :!: każda inna forma niestety O D P A D A :!:
Ja bardzo chętnie poczytałbym sobie o ateiście który spróbował wywołać Diabła w którego nie wierzył :!:
Tylko, że ateista to tchórz :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 17 sie 2017, 14:24

Skończ tą błazenadę, proszę Cię.

Nie byłeś ateistą. Ty jesteś okultystą, który ma skłonność do wiary w jakieś krasnoludki i magiczne stworzenia. Pozdrów ode mnie swoje smerfy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2017, 00:01

OneNight pisze:Skończ tą błazenadę, proszę Cię.

Nie byłeś ateistą. Ty jesteś okultystą, który ma skłonność do wiary w jakieś krasnoludki i magiczne stworzenia. Pozdrów ode mnie swoje smerfy.

Wiesz jesteś dla mnie bohaterem w pewnym sensie :)
Chcesz coś od Boga a jednocześnie przyrównujesz Go do krasnoludka zanim jeszcze dostałeś to co pożądasz. Masakra!
Teraz to na pewno dostaniesz to...bo On jest miłosierdziem i głupcem :lol:
To Twoje zachowanie ma znamiona szaleństwa ale w pewnym sensie mnie fascynujesz (jesteś obiektem mej obserwacji i nauki)! a ponieważ uczę się obserwując cię niczym mysz to masz przekichane. jesteś moim przeciwieństwem i tak samo jak ja pożądasz niemożliwego na tę chwilę i tak samo się denerwujesz tylko, że ja obrałem inną drogę przez uniżenie do serca a ty hardość i wojnę i jak na razie nikt nie jest ci w stanie pomóc (dopóki władasz tym "tasakiem" jesteś niebezpieczny :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 18 sie 2017, 08:59

Wiesz jesteś dla mnie bohaterem w pewnym sensie

8-)
To Twoje zachowanie ma znamiona szaleństwa

Ja nie wierzę w teorie spiskowe znalezione na YouTube.
w pewnym sensie mnie fascynujesz

Księga Mediów mówi, że fascynacja nie jest dobrym zjawiskiem :lol:
pożądasz niemożliwego

Chcę tylko normalnego życia.
władasz tym " tasakiem" jesteś niebezpieczny

Nie pociągają mnie faceci, możesz się czuć bezpiecznie 8-)
ponieważ uczę się obserwując cię niczym mysz to masz przekichane

Nie jestem Twoim szczurem doświadczalnym i [moderacja - proszę się powstrzymać od takich sformułowań] Twoje groźby. Grozisz mi już kolejny raz.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 19 sie 2017, 00:13

OneNight pisze:Nie jestem Twoim szczurem doświadczalnym i [moderacja - proszę się powstrzymać od takich sformułowań] Twoje groźby. Grozisz mi już kolejny raz.

Masz obsesję na punkcie gróźb? Po prostu piszę, że obserwuję twoje wypowiedzi i na podstawie ich a następnie innych wypowiedzi twoich wyciągam wnioski dla siebie czego nie powinienem robić :)
Na przykład: wypowiadasz się, że nie wierzysz w Boga i do niczego ci On nie jest potrzebny a po chwili że jest ci tak źle, że badania, że coś tam jest nie po twojej myśli - a komu to zawdzięczasz? Sobie !
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Anka » 19 sie 2017, 00:46

czarnyMag pisze:
soldado pisze:Z wyznania wiary:

- Światłość ze Światłości
- Bóg z Boga
- Współistotny Ojcu

Zatem to ta sama Boska Energia, która rozdzieliła się, żeby wejść w ciało NMP, żeby przekazać Słowo Boże ( stąd niepokalane poczęcie).
Głupiemu często nie starczy referat, mądremu wystarczą nieraz dwa słowa, żeby zakumać bazę.

Głupiemu? Czemu to na głównym miejscu nad ołtarzem w kościele jest Jezus zabity na krzyżu a nie zmartwychwstały? Religia chyba nas chce przekonać że najważniejszym epizodem Jezusa była jego śmierć :) Jezus był normalnym dzieckiem dopóty nie otworzył trzeciego oka i nie przyjął w siebie ducha Chrystus. A jego matka to już tylko matka która innym duchom pomaga ale ona nie była uświęcona przez poród - bo urodziła zwykłe dziecko imieniem Jezus!
A to: - Światłość ze Światłości
- Bóg z Boga
- Współistotny Ojcu wymyślił jakiś filozof który dopasował teorię do człowieka :)

To ludzie nadali krzyżowi takie ogólne pojęcie Ty powiążesz krzyż z chrześcijaństwem Ja naukę Jezusa wiąże z moja wiara i chrześcijaństwem
Nie będę cie przekonywać do tego w co wierze ja
Staram sie tylko pokazać ci ze tęcza ma wiele kolorów

Ludzie piszą w innych tematach Wiara i sakramenty zamykają nas na poznanie zycia Na zbadanie go

A ja powiem ci ze u mnie jest odwrotnie Nie proszę o nic Jest mi dane to co najlepiej pomaga mi zrozumieć siebie , innych, czas , doznania.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: OneNight » 19 sie 2017, 08:08

po chwili że jest ci tak źle, że badania, że coś tam jest nie po twojej myśli - a komu to zawdzięczasz ? Sobie

Ja się z tym urodziłem... zawdzięczam to rodzicom, że mnie urodzili - chyba rodzili mnie dla eksperymentu..

A jedyny sposób na walkę z własnymi genami to wpieprzanie tabletek o silnych skutkach ubocznych albo zabieg, który jeszcze nie jest dostępny. A ze względu na zbyt wczesną fazę badań, niedopuszczony do Europy.
Ale wystarczy trochę poguglować i znać angielski i można za niedługo planować wyjazd do kliniki.

Żaden bóg mnie nie wyleczy, bo nie istnieje. Nie ma cudownych uzdrowień dla wierzących i męki dla ateistów. Wierzysz w swojego boga ze strachu - wmówiono Ci, że jak nie uwierzysz, to będziesz cierpiał.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Anka » 19 sie 2017, 08:36

OneNight pisze:
po chwili że jest ci tak źle, że badania, że coś tam jest nie po twojej myśli - a komu to zawdzięczasz ? Sobie

Ja się z tym urodziłem... zawdzięczam to rodzicom, że mnie urodzili - chyba rodzili mnie dla eksperymentu..

A jedyny sposób na walkę z własnymi genami to wpieprzanie tabletek o silnych skutkach ubocznych albo zabieg, który jeszcze nie jest dostępny. A ze względu na zbyt wczesną fazę badań, niedopuszczony do Europy.
Ale wystarczy trochę poguglować i znać angielski i można za niedługo planować wyjazd do kliniki.

Żaden bóg mnie nie wyleczy, bo nie istnieje. Nie ma cudownych uzdrowień dla wierzących i męki dla ateistów. Wierzysz w swojego boga ze strachu - wmówiono Ci, że jak nie uwierzysz, to będziesz cierpiał.

Bóg jest w tobie tak jak i w każdym cierpiącym człowieku
Ty cierpisz fizycznie ze wzgledu na swoje geny Inni cierpią fizycznie i psychicznie ze wzgledu na ludzi którzy sie nad nimi pastwią
Często będąc w bólu umykają nam rzeczy pozytywne ktore nas otaczają, Ludzie którzy stają na naszej drodze.

Wiara w Boga to nie posłuszeństwo i kara za nieposłuszeństwo Reguły powtarzane jak tabliczka mnożenia

Codziennie towarzysze ludziom w ich bólu Mam taka prace A czy oni mnie widza Czy czuja jak modlę sie za nich Czy czuja ulgę Nieważne
Nie zamykaj sie w swoim cierpieniu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: ole » 19 sie 2017, 13:06

Ale przepraszam, krasnoludki, elfy i takie tam różne istnieją ! I to w zakresie astrala ziemskiego.
Istnieją światy o których nam się nie śniło.

Jezus był człowiekiem Bogiem.
Wyobraź sobie że masz serdecznego przyjaciela, który czyta Twoje myśli i ich nie osądza. Który przekonuje wszystkich by siebie wzajemnie szanować, akceptować - mówi o tym głośno. Mówi o miłości do bliźniego.
Potrafi materializować, uzdrawiać myślą !
Wie, że każdy człowiek ma prawo błądzić, bo życie jest pełne pułapek.
Mówi prawdę, choć bywa przykra, ale lecząca.
Wybacza każdemu, wszystko !

Wybaczył też swoim oprawcom, będąc krzyżowanym. Wybaczył Piotrowi, który się go wyparł. Przewidział to.
Człowiek Bóg umierał na krzyżu po to by uzmysłowić wszystkim potęgę miłości do ludzi i zrozumienia. Pokazać wybaczenie i miłość w chwili tak drastycznej, ostatecznej.
A uczyniono z niego wzorzec cierpiętnika - co jest kompletnym nieporozumieniem ! Wręcz wypaczeniem !

Był jasnowidzący i jasnosłyszącym, to oczywiste. Rozumiał jak życie jest trudne i że tylko miłość bezwarunkowa oczyszcza duszę i ciało - energię własną. Zbawia.
To zrozumienie bierze się z jego mistrzowskiego połączenia ze Stwórcą. Dlatego m.in. mówi się że był synem Boga.
Trudno jest sobie uzmysłowić jak potężnym czystym duchem był Jezus.
Ale przede wszystkim był miłością, przyjacielem.
I o tym głosił w swoich naukach. O miłości - o akceptacji, wybaczeniu, współodczuwaniu.

A twórcy religii skupili się na jego męce i cierpieniu i tak nakręcają ludzi by na ten wzór czuli się cierpiętnikami i żyli w smutku i trwodze. Bo tak jest godnie !
O masakro !

W życiu chodzi o rozwijanie miłości bezwarunkowej, jej aspektów. To pomaga znieść cierpienie, bez chęci mszczenia się na kimkolwiek.
To dodaje skrzydeł, prowadzi do zbawienia - wyrwania się z kręgu inkarnacji ziemskich.

Miłego dnia ;)
ole

Postautor: czarnyMag » 19 sie 2017, 23:54

OneNight pisze:

Choć nie wierzysz spróbuj to przeczytać ze zrozumieniem i wiarą:
"Nie akceptuję ani nie przyjmuję żadnych uwarunkowań od innego środowiska, ani od niczego co mnie otacza - jedynie od Boga, od Dobra, od mojego Jam Jest"
"Jam Jest Jedyną Obecnością działającą w moim świecie"
"Jam Jest tworem Boga, tak więc Jam Jest Dzieckiem Boga Doskonałego" i powodzenia albo twój wybór.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi