Nie mam nastroju do smiechu nie rozsmieszaj
Pisałem że Matka jest najbliższą na ziemi istotą, a żon można mieć z 10
Nie musisz się bronic , zamilcz już pisz o swoich kontaktach z kosmitami.
Jesteś złym człowiekiem

cthulhu87 pisze:Panowie, proszę bez wycieczek personalnych.
Ryszard pisze:Dziękuję , moje życie sie kończy, niczego się już nie nauczę
Próbuję znaleźć odpowiedzi.
Czy żyjemy tylko dla przedłużenia gatunku w nadziei , że spłodzimy geniusza który popchnie "świat" do przodu?
Próbuję zrozumieć, po co jesteśmy, czy życie kończy się wraz z ostatnim oddechem, czy jest jakieś "gdzieś" czy jest jakieś "tam".
Nie oczekuję współczucia ale odpowiedzi.
Próbowałem znaleźć tutaj, ech

cthulhu87 pisze:Ryszard pisze:Dziękuję , moje życie sie kończy, niczego się już nie nauczę
Próbuję znaleźć odpowiedzi.
Czy żyjemy tylko dla przedłużenia gatunku w nadziei , że spłodzimy geniusza który popchnie "świat" do przodu?
Próbuję zrozumieć, po co jesteśmy, czy życie kończy się wraz z ostatnim oddechem, czy jest jakieś "gdzieś" czy jest jakieś "tam".
Nie oczekuję współczucia ale odpowiedzi.
Próbowałem znaleźć tutaj, ech
Nie zgodzę się z Tobą. Ja sam czuję się dobrze między starszymi ludźmi, bo zwykle jest w nich pewien naturalny stoicyzm, doświadczenie życiowe. Młodzi są nieprzewidywalni, bywają agresywni, miewają chore ambicje. Nie chcę generalizować, ale często tak właśnie bywa.
Każdy dzień to coś nowego, trzeba wychodzić do ludzi, nie zamykać się w sobie - w każdym wieku. Głowa do góry!
https://www.youtube.com/watch?v=8zFh0q-XFX4
Nikita pisze:Zycie jest po to aby sie doskonalic...z wcielenia na wcielenie....tylko po to...nasze zycie wydaje sie nam nudne i dretwe...ale to nie o to chodzi aby bylo zawsze rozurywkowow i wdeche....dusza potrzebuje widocznie tych doswiadczen i skoro Bog wtracil nas w ten padol i zabral pamiec poprzednich wcielen to widocznie po cos to jest...ja tak podejrzewam, ze po to aby czlowiek nie staral sie byc dobrym czlowiekiem bo czeka go nagroda ale aby byl dobrym czlowiekeim bo po tych wszystkicjh doswiadczeniach dusza potrafi byc juz tylko dobra....
Ryszard pisze:\Miałoby to jakiś sens gdyby można było zachować pamięć poprzednich wcieleń, a tak nadal panuje wszechobecne zło
Skoro nie ma pamięci to nic się nie zmienia. Ludzkość od zarania była zawsze taka sama, np zawiść:\

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości