Czy bywają na forum spirytyści?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy bywają na forum spirytyści?

Postautor: assasin » 29 lip 2017, 13:46

Jak wyjść z ciała?
Bierz z przeszłości nie popioły, tylko ogień!
Anonim.
Awatar użytkownika
assasin

Postautor: Pawełek » 29 lip 2017, 14:16

assasin pisze:Jak wyjść z ciała?

Jeśli mówimy o OOBE to jest kilka technik. Możesz je znaleźć w internecie. OneNight tym się zajmuje to możesz do niego napisać w prywatnej wiadomości ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 29 lip 2017, 19:41

Lepiej niech pisze do użytkownika o pseudonimie "Marzyciel". On ma większą wprawę i wiedzę. Początkowo traktowałem OOBE jak zabawe, ucieczke od rzeczywistości - miałem z 15 lat jak zaczynałem. Pycha rozsadzała mi czaszkę, czułem się lepszy od innych i traktowałem ludzi jak osłów, którzy nic nie wiedzą o tamtym świecie. Uczyłem tego może z kilka osób, które zniechęcały się do OOBE, bo nie chciało im się trenować - wymaga to poświęceń np. wstawanie w nocy. Pewnej nocy pokazano mi w OOBE jak z mojego ciała schodzi skóra, a pod skórą znajduje się istota, która nie wygląda zbyt przyjaźnie. Byłem tym czymś. Widziałem też istoty, które patrzyły na mnie z niechęcią, jakbym im coś zrobił. Po pierwszym spotkaniu z nimi zachorowałem i wyczekałem się prawie rok w kolejce po recepte na tabletki, a po skierowanie do lekarza który wypisał recepte- jeszcze więcej. Z tej choroby wyszedłem i już nie biorę tabletek, jednak wizja ta mnie prześladuje często w snach - teraz nie czuję się lepszy, ale gorszy od innych. Obecnie szanuję każdego człowieka i jestem wdzięczny za każdego przyjaciela, który patrzy na mnie jak na równego sobie. Ale nie chcę już nikomu robić za nauczyciela.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Anka » 30 lip 2017, 00:54

Ryszard pisze:
Pawełek pisze:Ryszardzie dziękuje za komplement, ale nie jestem ani administratorem ani nawet moderatorem na forum :) Plakietka "Spirytysta" oznacza, że staram się żyć zasadami tej filozofii i możesz być pewny, że jeśli odpowiadam Ci na jakieś pytanie to najprawdopodobniej sprawa wygląda tak jak w spirytyzmie.

Wpadłem na pomysł, byś mógł poczytać i spróbować medytacji, co o tym myślisz?

Próbuję wszystkiego Pawle, Zen, Yoga, Różaniec, Kata,"Rozmowy" przy grobie.
Całe moje JA chce jednego, potwierdzenia, że istnieje dusza oraz, jeżeli tak to kontaktu.
Czyż nie jest to forum spirytystyczne ?

Skoro chcesz kontaktu dlaczego sie o niego nie pomodlisz ?
Porzuć złość tak wiem ze cierpisz Pomódl sie do osoby od której chciałbyś jakiś znak Zmarli z rodziny często sie za nami wstawiają tam po drugiej stronie wiec czemu by nie chcieli sie z tobą skontaktować ... Pomódl sie i spij spokojnie a moze we śnie otrzymasz odpowiedz od osoby za ktora bedziesz sie modlił
Zaznaczam ze czasami trzeba sie pomodlic dłużej niz jeden wieczor
Pozdrawiam cie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Ryszard » 30 lip 2017, 09:44

Anka pisze:
Ryszard pisze:
Pawełek pisze:Ryszardzie dziękuje za komplement, ale nie jestem ani administratorem ani nawet moderatorem na forum :) Plakietka "Spirytysta" oznacza, że staram się żyć zasadami tej filozofii i możesz być pewny, że jeśli odpowiadam Ci na jakieś pytanie to najprawdopodobniej sprawa wygląda tak jak w spirytyzmie.

Wpadłem na pomysł, byś mógł poczytać i spróbować medytacji, co o tym myślisz?

Próbuję wszystkiego Pawle, Zen, Yoga, Różaniec, Kata,"Rozmowy" przy grobie.
Całe moje JA chce jednego, potwierdzenia, że istnieje dusza oraz, jeżeli tak to kontaktu.
Czyż nie jest to forum spirytystyczne ?

Skoro chcesz kontaktu dlaczego sie o niego nie pomodlisz ?
Porzuć złość tak wiem ze cierpisz Pomódl sie do osoby od której chciałbyś jakiś znak Zmarli z rodziny często sie za nami wstawiają tam po drugiej stronie wiec czemu by nie chcieli sie z tobą skontaktować ... Pomódl sie i spij spokojnie a moze we śnie otrzymasz odpowiedz od osoby za ktora bedziesz sie modlił
Zaznaczam ze czasami trzeba sie pomodlic dłużej niz jeden wieczor
Pozdrawiam cie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dla wielu, Różaniec to także modlitwa ...
Nie szukam kontaktu z kosmitami - muszę po raz kolejny uściślić.
Nie jestem wkurzony tylko ogromnie zawiedziony.
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Marzyciel » 30 lip 2017, 10:25

assasin pisze:Jak wyjść z ciała?

Na forum istnieje już temat z tym związany: viewtopic.php?f=13&t=3563

OneNight pisze: Pewnej nocy pokazano mi w OOBE jak z mojego ciała schodzi skóra, a pod skórą znajduje się istota, która nie wygląda zbyt przyjaźnie. Byłem tym czymś.

Ja spotkałem siebie i ten drugi "ja" powiedział: "ty musisz umrzeć, żebym ja mógł żyć". Troche się
przestraszyłem, ale ostatecznie skończyło sie happy endem. Pozory mylą, dlatego ważne jest zdobycie
szerszej perspektywy.

OneNight pisze:Widziałem też istoty, które patrzyły na mnie z niechęcią, jakbym im coś zrobił. Po pierwszym spotkaniu z nimi zachorowałem

Nie zawsze jest przyjemnie, i fakt wzrok, a właściwie to spojrzenie to jest coś co ich wyróżnia.
Niestety to tylko wierchołek góry lodowej, bywa znacznie gorzej. A co jeśli natkniesz się na nich
po śmierci?
Sed fugit interea, fugit irreparabile tempus.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: OneNight » 30 lip 2017, 10:37

A co jeśli natkniesz się na nich po śmierci ?

Tego się obawiam.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 30 lip 2017, 10:37

Ryszard pisze:Nie szukam kontaktu z kosmitami - muszę po raz kolejny uściślić.

Ryszardzie, ale jakimi kosmitami? Modlitwa jest kierowana do duchów - zmarłych osób które kiedyś żyły na ziemi (bądź nie). Może być skierowana do Jezusa, do Boga, do dobrych duchów, do Twojej mamy, do wszystkich do których masz właśnie potrzebę odezwania się. Modlitwa dodaje im sił i koi ich serca.

Ryszard pisze:Nie jestem wkurzony tylko ogromnie zawiedziony.

Czym zawiedziony?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: fruwla » 30 lip 2017, 15:44

Marzyciel pisze:Ja spotkałem siebie i ten drugi "ja" powiedział: "ty musisz umrzeć, żebym ja mógł żyć".

Reinkarnacja ?
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Marzyciel » 30 lip 2017, 18:27

fruwla pisze:
Marzyciel pisze:Ja spotkałem siebie i ten drugi "ja" powiedział: "ty musisz umrzeć, żebym ja mógł żyć".

Reinkarnacja ?

Może sobowtór byłby bardziej precyzyjnym określeniem. Dzieliło nas wtedy około 5 lat. Wiem, bo odbyłem już tą podróż w obie strony.
Sed fugit interea, fugit irreparabile tempus.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi