czarnyMag pisze:Wiem temat jest nie na miejscu! Na forum Spirytystów Kardecańskich ten temat jest obrazą! Wszystko już zostało dopowiedziane!
Ale nie zostało! Wiem jeśli się z tym nie zgadzam nie powinienem tu być / tu pisać! Ale łamiąc te wzorce próbuję odkryć prawdę - na jakiej podstawie Drogi Spirytysto wierzysz w to co wierzysz (opisz uczucia które Ci towarzyszą w trakcie pisania swoich prawd gdy podajesz to w co wierzysz!
Wierzę w to co wierzę (bo tego chcę) na podstawie wielu doświadczeń i przeżyć z całego mojego życia i pewnie też poprzednich żyć bo przeświadczenie o tym że istnieje ten inny świat towarzyszyło mi od wczesnych lat. Obserwacje i poszukiwania duchowe przez wiele lat nie dawały skutku, nie jestem osobą zbytnio religijną więc systemy religijne oparte na zewnętrznych zewnętrznej praktyce i dogmatach pozostawiały duży niedosyt. Po tym jak poznałem spirytyzm - wszystkie elementy układanki stworzyły jedną logiczną całość. Spirytyzm tłumaczy dlaczego jest tak a nie inaczej. Nawet gdyby pozbawić spirytyzm całej metafizyki - to i tak ma to sens. Zasada przyczyny i skutku, wartości moralne, to wszystko działa tutaj na ziemi wśród wcielonych - nie trzeba być medium żeby to zobaczyć
czarnyMag pisze: Napisz co powiedziały duchy Kardekowi na temat głodowej śmierci ducha wcielonego na terenie Afryki!

Napisz co mówią te duchy o śmierci człowieka w hospicjum!
Jeżeli pytasz o przyczynę cierpienia , to właśnie tylko spirytyzm (moim zdaniem) - potrafi wyjaśnić jej przyczyny polecam wykład Konrada
https://www.youtube.com/watch?v=cjOWzuw97TkczarnyMag pisze:Że tenże Kardek był jednym z wielu obok żyjących i jednym który się zdecydował napisać o czymś co nie rozumie na podstawie przekazów z tej innej strony (że on sam w sobie te przekazy nazwał w oparciu o swój subiektywny umysł, że są one od duchów wyższych - ale nie ma na to żadnego dowodu! - księża i ateiści mówią: to nie zostało jeszcze udowodnione że Kardek i jego naśladowcy rozmawiali z duchami czystymi - być może rozmawiali z Lucyferem! Podaj drogi Wyznawco fakty i dowody, że Kardek i jego naśladowcy rozmawiali z duchami wyższymi a nie jak my wcieleni (wierzący w reinkarnacje a nie w jedno życie i zbawienie lub piekło:) z duchami takimi jak my

F A K T Y i D O W O D Y !!!
Każdy z nas ma swój "subiektywny umysł" i każdy jest odpowiedzialny z to co myśli i czyni. Więc do każdego z nas należy sprawdzenie , czy nauka płynąca z przekazów dla Kardeca spełnia kryteria : - nie dzieli ludzi ,wprowadza harmonię w nasze życie, czy gdyby tak a nie inaczej wszyscy postępowali - jak wyglądał by świat .
Jezus powiedział - po owocach ich poznacie; spirytyści takie owoce pozytywne tworzą
http://www.portal.spirytyzm.pl/zawsze-j ... ej-lepiej/jest wiele przykładów, jeżeli jesteś w stanie Czarny Magu pokazać zło płynące ze spirytyzmu to proszę o konkrety.
Więc takie są obiektywne i logiczne dowody
czarnyMag pisze:Jezus i Bóg nie ingerują bo jaśnie pan oświecony pragnie coś sprawdzić! Oni wchodzą na plan gdy indywidualnie Duch poprosi! Więc na jakiej podstawie duch ignorant zaspokoił swój egoizm obcując z Duchem wyższym który niczym pies przybiegł?!
O czym rozmawiamy ?
czarnyMag pisze:ps. ja się właśnie wypisuję i nabrałem odwagi by napisać za grupę która przez palce patrzy na Pana Jaśnie Oświeconego który w piekle odkrył prawdę i bez dowodów na cokolwiek został uznany przez "głodnych" za "pokarm"
PROSZĘ O DOWÓD KONTAKTU Z WYŻSZYM DUCHEM PRZEZ KARDECA! I TAKI SAM DOWÓD W PRZYPADEKU CHICO X !!!
W przeciwnym razie jesteśmy dziećmi we mgle które w dobrej wierze idą za Lucyferem który udaje mamcię!!!
Mam w tej sprawie duży spokój. życie i postawa Chico Xaviera jednoznacznie pokazuje, dobro , skromność i chrześcijańską postawę miłości bliźniego
https://www.youtube.com/watch?v=BMkPCXUgAvwNie wiem ilu spirytystów poznałeś osobiście , ja już paru, więc proponuję żebyś poznał spirytyzm nieco bliżej, poznał ludzi.