Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: odnowa » 15 maja 2017, 14:44

czarnyMag pisze:Od dłuższego czasu nurtuje mnie takie pytanie: Czy ktoś jeszcze odczuwa, że to po co się tu urodził/odrodził/wszedł w ciało już zostało zakończone - że teraz już traci czas, że już powinien odejść (nawet jeśli ma dla kogo żyć i są bliscy którzy wiążą z nim swoją przyszłość - a dla ducha nie jest to ani depresja ani chęć śmierci)? Po prostu leci Ziemski czas a my mamy przekonanie że to jest strata czasu - "siedzisz i czekasz" aż się dopełni wiedząc jednocześnie, że znalazłeś już i zrobiłeś już wszystko po co się tu znalazłeś (że od tej pory cokolwiek nie zrobisz to ci się już do niczego nie przyda! Że ani cię to nie podniesie ani nie pogrąży) ??? Że od tej pory to co zrobisz (np. wychowasz dziecko, wydasz to dziecko za mąż, dopilnujesz by było szczęśliwe, zobaczysz jak staje się miłość) jest twoją stagnacją, że już od tej pory nic nie zmienisz na plus ani na minus sobie?
Oczywiście to że żyję zależy tylko od mej woli a nie od woli jakiegoś "wyższego ducha" lub "boga" i sam mógłbym już teraz nie popełniając samobójstwa przeciąć linie swego życia na planie duchowym (mówisz i masz :) ale determinuje mnie potrzeba biologicznego rodzica i oczekiwań dziecka. Ale wiem, że tracę czas (czas wprawdzie stoi ale na Ziemi leci) w drodze do oświecenia!

Ja tak miałem pod koniec 2014 r. Czułem że opuszczają mnie siły, żeby nie odejść przysporzyłem sobie nieświadomie złej karmy wyzywając wiele osób i trafiając do szpitala psychiatrycznego. Palce w tym maczały anioły, nie demony. Skąd wiem? Jestem szatanem, szalonym szatanem :D :twisted:
odnowa

Postautor: czarnyMag » 15 maja 2017, 15:22

odnowa pisze:Ja tak miałem pod koniec 2014 r. Czułem że opuszczają mnie siły, żeby nie odejść przysporzyłem sobie nieświadomie złej karmy wyzywając wiele osób i trafiając do szpitala psychiatrycznego. Palce w tym maczały anioły, nie demony. Skąd wiem? Jestem szatanem, szalonym szatanem :D :twisted:

Żarty sobie robimy? :twisted:
Róbcie :!:
Tyle wiecie co w książkach teorii. Każde tzw. medium które tu działa i tzw. pomaga nie ma wiele do powiedzenia poza książką na której się opiera. O duchach tyle wiecie ile przeczytaliście!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: neuron » 15 maja 2017, 16:18

czarnyMag pisze:O duchach tyle wiecie ile przeczytaliście!

ja wiem magu , ja wiem
tylko mi powiedz jesli wiesz co sie dzieje i dlaczego oni manifestuja sie juz realnie w naszej czasoprzestrzeni ? wiesz? co sie dzieje ?
przechodza normalnie w bialy dzien i to nie jest zabawne , i dlaczego dzien w dzien wzywam po 10 przewodnikow ktorzy odprowadzaja te istoty ? i gdzie je zabieraja ? bo moj "demon" twierdzi ze nie jest to dobre, ze nie czeka ich tam nic dobrego

no i dlaczego syrianscy strażnicy ze mna rozmawiaja skoro nigdy w zyciu nie rozmawiali z zadnym człowiekiem i nie chca rozmawiac?
co sie tu dzieje ? skad ten ruch nagle ?

cos sie swieci i to nie tylko ja juz widze
natasza tu opisala nie raz takie akcje i teraz wiem sam ze to jest prawda
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: czarnyMag » 17 maja 2017, 10:07

neuron pisze:
czarnyMag pisze:O duchach tyle wiecie ile przeczytaliście!

ja wiem magu , ja wiem
tylko mi powiedz jesli wiesz co sie dzieje i dlaczego oni manifestuja sie juz realnie w naszej czasoprzestrzeni ? wiesz? co sie dzieje ?
przechodza normalnie w bialy dzien i to nie jest zabawne , i dlaczego dzien w dzien wzywam po 10 przewodnikow ktorzy odprowadzaja te istoty ? i gdzie je zabieraja ? bo moj "demon" twierdzi ze nie jest to dobre, ze nie czeka ich tam nic dobrego

no i dlaczego syrianscy strażnicy ze mna rozmawiaja skoro nigdy w zyciu nie rozmawiali z zadnym człowiekiem i nie chca rozmawiac?
co sie tu dzieje ? skad ten ruch nagle ?

cos sie swieci i to nie tylko ja juz widze
natasza tu opisala nie raz takie akcje i teraz wiem sam ze to jest prawda

Ja to widzę tak: Ziemia przechodzi w wyższe wibracje i jest dzielona na 100% !!!
Podział jest taki: na tych którzy coś widzą, słyszą, czują w oparciu o swoje sumienie które się właśnie odezwało i na tych którzy siedzą w teorii i swych ciała ograniczeniach! Oraz drugi na dobrych i złych (choć z tych drugich Chrystus wybierze - nie ludzie! :)
A w to co Ziemia wierzy - to niech dalej wierzy! My odchodzimy już po tym życiu poza krąg Ziemi obojętnie w co wierzy ta Ziemia i jej okowy :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 22 maja 2017, 13:07

Może tak Szanowni Państwo poddacie się hipnozie i napiszecie kim byliście wcześniej?! Ja nie muszę (i tak do końca nie mam do tej metody przekonania)! Kolega (duch wcielony z USA) Plejadanin, Kolega (duch wcielony z Polski) Archont i ja (duch wcielony z Polski) Insektoid - cały czas szukamy ras z poza naszej galaktyki która ma samoświadomość ostatniego wcielenia (galaktyki i rasy swego bytu)! Przy czym "oni" walczą o oświecenie Ziemi z przesłony rasy Reptylian, a ja obserwuję gdyż Insektoidzi mają sojusz z Reptylianami :twisted: (ale mam świadomość wolnej woli!).
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 22 maja 2017, 14:08

I jeszcze jedno szanowni forumowicze (wbijcie sobie to raz na zawsze do głowy), że tzw. kontakt z duchem to nie jest rozmowa jak to ukazuje np. taki Aron Jasnowidz! To "Ty" stajesz przed drugim takim jak "Ty" i się po sekundzie odwracasz i odchodzisz lub Twój dyskutant się po sekundzie odwraca i odchodzi a Ty masz w "głowie" pełnie informacji którą próbujesz z siebie wywalić w oparciu o instrumenty które są na poziomie kamienia łupanego tzw. mózg ludzki! I z reguły nie jesteś w stanie tego uczynić gdyż masz tak naprawdę w swej głowie po takim kontakcie obrazy które nie mają odzwierciedlenia w ziemskim pojmowaniu - i to jest tragizm sytuacji :!: Wiedzieć coś czego nie sposób przełożyć na ludzki!
A "Aron Jasnowidz" gada i gada jakby oszalał! :lol: I to samo gadają pozostali twierdząc że są mediami :!:

Jak stoisz na "sądzie akaszy" to nawet zapach odbierasz z obrazu i na odwrót - ale napisać to nie sposób! A tzw. media twierdzą że mają przekaz od ducha - ciekawe :lol: Dlatego kwestionuję te przekazy od duchów które nie zostały odebrane przez medium Kardeka gdyż tylko duchy na które oparł się Kardek mówiły: "nie odpowiemy na to bo i tak to was przerasta" i miały rację! Pozostali kłamią !!!

I dla jasności nie chodzi mi o oobe ani ld ani medytacyjny kontakt - a o taki gdy wstając widzisz swoje własne ciało w bezruchu !
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 22 maja 2017, 18:27

czarnyMag pisze:Może tak Szanowni Państwo poddacie się hipnozie i napiszecie kim byliście wcześniej?! Ja nie muszę (i tak do końca nie mam do tej metody przekonania)! Kolega (duch wcielony z USA) Plejadanin, Kolega (duch wcielony z Polski) Archont i ja (duch wcielony z Polski) Insektoid - cały czas szukamy ras z poza naszej galaktyki która ma samoświadomość ostatniego wcielenia (galaktyki i rasy swego bytu)! Przy czym "oni" walczą o oświecenie Ziemi z przesłony rasy Reptylian, a ja obserwuję gdyż Insektoidzi mają sojusz z Reptylianami :twisted: (ale mam świadomość wolnej woli!).

Ja już się takowej hipnozie poddałem, ale ponieważ jestem wyjątkowo niepodatny na hipnozę, to widziałem to jak przez mgłe i to bardzo krótko.
Leżę na łóżku z kółkami, wokół mnie lekarze w zielonych strojach i maseczkach. Widzę, że się spieszą - wiozą mnie gdzieś, ale nie wiem gdzie, bo jestem odwrócony w przeciwnym kierunku do którego jadę. Za mną biegnie jakiś mężczyzna w garniturze i chwyta mnie za dłoń - moja dłoń to dłoń kobiety, która na dodatek jest w ciąży. Widzę strach i łzy w jego oczach, lekarze odciągają go ode mnie, wjeżdżamy do jakiejś sali, widzę zamykające się za nami drzwi, ale zanim zdążyły się do końca zamknąć - widzę biel przed oczami i film się urywa.

Nie czułem niczego podczas hipnozy - widziałem tylko obraz. Dla mnie sama hipnoza jest mało wiarygodnym narzędziem w takich sprawach - obrazy powstają na podstawie tego, co już się widziało, słyszało i czuło. Więc czym są obrazy z regresji hipnotycznej?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 26 maja 2017, 11:12

OneNight pisze:Ja już się takowej hipnozie poddałem, ale ponieważ jestem wyjątkowo niepodatny na hipnozę, to widziałem to jak przez mgłe i to bardzo krótko.
Leżę na łóżku z kółkami, wokół mnie lekarze w zielonych strojach i maseczkach. Widzę, że się spieszą - wiozą mnie gdzieś, ale nie wiem gdzie, bo jestem odwrócony w przeciwnym kierunku do którego jadę. Za mną biegnie jakiś mężczyzna w garniturze i chwyta mnie za dłoń - moja dłoń to dłoń kobiety, która na dodatek jest w ciąży. Widzę strach i łzy w jego oczach, lekarze odciągają go ode mnie, wjeżdżamy do jakiejś sali, widzę zamykające się za nami drzwi, ale zanim zdążyły się do końca zamknąć - widzę biel przed oczami i film się urywa.

Nie czułem niczego podczas hipnozy - widziałem tylko obraz. Dla mnie sama hipnoza jest mało wiarygodnym narzędziem w takich sprawach - obrazy powstają na podstawie tego, co już się widziało, słyszało i czuło. Więc czym są obrazy z regresji hipnotycznej?

Ty akurat jesteś wiarygodny bo i uzdolniony mediumiczne! I zaprzeczanie nie ma sensu (chyba że chcesz uchodzić za skromnisia :) To co odebrałeś prawdopodobnie miało miejsce gdyż miało miejsce podobnie do ciebie tylko nie w hipnozie a w medytacji i ten co to opowiadał jest dla mnie WIARYGODNY! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 26 maja 2017, 14:52

Nie jestem medium! Ja się nie chwalę zdolnościami, których nie mam - w przeciwieństwie do niektórych na tym forum.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: bernadeta1963 » 27 maja 2017, 15:40

Czarny Magu .
Rzadko zaglądam na forum .Dzisiaj przeczytałam twój wpis o tym , że każde medium na tym forum jest według ciebie niewiarygodne .
Myślę ,że jestes niesprawiedliwy w stosunku do tych z nas , którzy pomagają ludziom .
Przykro mi że przepełnia cię taka gorycz . Każdy człowiek ma prawo do szczęścia i radości z życia , Ciesz się życiem odsłaniając choć trochę jaśniejszą stronę swojej osobowości :)
Pozdrawiam cię serdecznie :) .
bernadeta1963

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi