Xsenia pisze:philosophus pisze:Ja bym chętnie zobaczył dowody na to, ze ten Jezus faktycznie istniał i wskrzeszał umarłych.
Jezus istniał faktycznie, to już udowodniono

Jedyne czego nie udowodniono, to tego, że był to syn Boga

Według mnie miał normalne DNA, a nie boskie, ale w sumie co ja tam wiem, biologiem nie jestem
Buahahha, nigdy nie udowodniono istnienia Jezusa.
Jeśli istniał proszę o dowody inne niż księgi religijne, które nie są źródłem historycznym.
Inaczej mogę sobie wierzyć w 40 tys bóstw z mitologii indyjskiej, bo tez o nich pisano.
philosophus pisze:Swoja droga ciekawe, czyżby te dusze mogły sobie wracać z powrotem do martwych, na poły zgniłych, ciał?
Hm najwidoczniej nie czytasz zbyt dużo

Poczytaj, to dowiesz się, że zmartwychwstanie wcale nie jest takie nienormalne i rzadko spotykane
http://strefatajemnic.onet.pl/extra/nie ... rtwi/3hs76Zresztą co roku kilka osób budzi się w prosektorium lub w domu pogrzebowym.[/quote]
To nie zmartwychwstanie.
Przeleżenie w prosektorium kilka dni, wskutek błędu medycznego stwierdzającego zgon, a zmartwychwstanie po śmierci i ciele już w rozkładzie to są inne skale problemu.
Czekam dalej na dowód gdzie koleś w stanie rozkładu sobie zmartwychwstaje i wraca do ciała.