Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 10:39

Mirek pisze:Nigdy nie szukajcie winnych, wina zawsze jest w naszej niedoskonałości, w naszej nieumiejętności rozwijania się, przewidywania sytuacji, w naszej nieumiejętności kierowania otaczającym światem. Więc w jakim stopniu człowiek rozumie, że wszystkie problemy są skutkiem tego, że jest niedoskonały, są skutkiem tego, że w jego duszy jest jeszcze za mało miłości; jeśli człowiek to rozumie, to zużywa siły nie na osądzanie, żałowanie i niezadowolenie - a to zabiera bardzo dużo energii, tylko przeznacza siły na rozwój, to otrzymuje zasłużony sukces.
S.Łazariew "Formuła sukcesu"

A więc Ja jestem z "szeregu" jak powiedziała Natasza - więc odbieram nienawiść na planecie nienawiści! A Ty Mirek czemu tu jesteś - czemu jesteś na planecie "wet za wet"?! Ja Mirek byłem...trzymałem nienawiść i prawo Hamurabiego na wodzy do tej pory - ale teraz puszczę wodze fantasy i ktoś.....(cenzura) by spróbować jeszcze raz - kibicuję mu (trzymam kciuki :) Ale już w następnym życiu :twisted:

Teraz Mirek "popłynie krew" bo duchy które mi towarzyszą są Niewinne! (a zakleszczyły swe losy ze mną dobrowolnie i dlatego cierpią) - teraz Ja się zemszczę a to co odbieram z ich strony (a odbieram bezsilność i niezrozumienie) - a jestem władny zapłacić wcielonemu swą krwią - a Więc krew za krew! - i podpisuję się za tym - Duszą! Krew za krew! Życie za rysę! Wcielenie za wcielenie! (reszta to nasza fantazja żeby nie było dosadnie - reszta to ZEMSTA dla wcielonego który musi w brutalny sposób zrozumieć niektóre "astralne prawdy" :evil:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 10 kwie 2017, 14:34

Ja CzarnyMagu jestem tu aby jak najwięcej wcielonych dusz przygotować na zmiany jakie czekają naszą Planetę.
Uświadamiać ludziom, że czynienie zła nie ma najmniejszego sensu, gdyż zło szkodzi tylko nam w perspektywie czasu.
Mamy kierować się tylko miłością w życiu, a ona nas przez życie dobrze przeprowadzi.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 15:49

Mirek pisze:Ja CzarnyMagu jestem tu aby jak najwięcej wcielonych dusz przygotować na zmiany jakie czekają naszą Planetę.
Uświadamiać ludziom, że czynienie zła nie ma najmniejszego sensu, gdyż zło szkodzi tylko nam w perspektywie czasu.
Mamy kierować się tylko miłością w życiu, a ona nas przez życie dobrze przeprowadzi.

Mirek - dla miłości i pokazania swej świetlistości weźmiesz mój grzech na siebie/ na swoją karmę jak weźmie Jezus (powiedział że bierze!) a Ty duchu światła? Jak to jest z Tobą? Weź! (będę cię w sercu za wzór miał :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 10 kwie 2017, 15:56

Po co czatować na ulicy? Możesz się przyczaić w samochodzie i nikt Cie nie zobaczy.

Możesz dodatkowo założyć maskę anonymous - wtedy żaden wariat nie podskoczy, bo uzna Cię za psychicznie chorego ;)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 10 kwie 2017, 21:45

czarnyMag pisze:
Mirek pisze:Ja CzarnyMagu jestem tu aby jak najwięcej wcielonych dusz przygotować na zmiany jakie czekają naszą Planetę.

Mirek - dla miłości i pokazania swej świetlistości weźmiesz mój grzech na siebie/ na swoją karmę jak weźmie Jezus (powiedział że bierze!) a Ty duchu światła? Jak to jest z Tobą? Weź! (będę cię w sercu za wzór miał :)

Nie zamierzam brać na siebie Twoich win. Każdy ponosi konsekwencje swoich czynów.
Będziesz tak długo doswiadczał Magu przykrości, aż w końcu zrozumiesz, że droga, którą kroczysz prowadzi ku zatraceniu.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 16 kwie 2017, 11:18

odnowa pisze:Xeniu, po prostu atakują Ciebie siły zła.

Raczej obrywam za poprzednie życie. To niemożliwe by różni ludzie, w różnych relacjach ze mną (teściowa, pracodawca, współpracownicy, ludzie z innych forach) ciągle łamali prawo by mi dokopać przez przypadek. W większości to normalni ludzie, którzy z niewiadomego powodu decydują się łamać prawo tylko po to by mi zaszkodzić i mnie zranić. Za często to mnie spotyka, z różnych stron, bym brała to za przypadek. Ale nie wierzę, że to siły zła.

odnowa pisze:Jak chcesz to możesz nosić przy sobie czarny turmalin. Zrób to z ciekawości, nie musisz wierzyć w jego działanie.

Spróbuję, tylko muszę go znaleźć. :)

odnowa pisze:Żyj dla innych i nie rozmyślaj o śmierci. Życie może być piękne mimo tych wszystkich przeciwieństw.

Odnowa bez obaw :) Temat śmierci ciągle przewija sie przez moje życie, ale nie myślę o tym by je sobie odebrać. Grzecznie poczekam aż samo sie skończy. Jedynie marzę o tym by było to stosunkowo wcześnie, bo naprawdę życie daje mi w kość.

czarnyMag pisze:Nie bądź wredna tylko mów o swoich problemach "głośno" (o tym wszystkim co Ci doskwiera)! Mów o tym głośno i gdzie się da - bo ja np. nic o tym nie wiem a ja znam "Cię" poprzez twe wypowiedzi z tego forum!

Zazwyczaj obciążam tym tylko moją rodzinę. Nie wydaje mi sie, że ludzie chcą czytać o problemach innych. A moich problemów nie da sie rozwiązać... Mogę jedynie je zaakceptować takimi jakie są.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 16 kwie 2017, 11:25

Xsenia - jesteś silną kobietą.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 18 kwie 2017, 09:04

OneNight pisze:Po co czatować na ulicy? Możesz się przyczaić w samochodzie i nikt Cie nie zobaczy.

Możesz dodatkowo założyć maskę anonymous - wtedy żaden wariat nie podskoczy, bo uzna Cię za psychicznie chorego ;)

Teraz wyrwali mi lusterko za przynajmniej 150 - 200 zł (wyrwali mi w Wielkanoc!). :(

Nacht mówi by modlić się nie używając słowa "nie"! np.: żeby nie okradali mego samochodu mówić by mój samochód był piękny - a ja jestem duchem pesymizmu! (i nie mam wrogów na 100 procent!). Myślisz - boś Ty pragmatyk - że to pomoże?

A jak dorwie złodzieja w astralu - "Oni" mi to pokażą ?! Czy jestem w stanie w złej wierze zobaczyć to na co pójdę ?!

Nie zobaczę nic! Najwyżej skinienie głowy czarnego ducha który pójdzie po krew złodzieja! Nigdy nie odebrałem że "czarny dych/energia zła trafiła w cel za który duszą swą płacę!

TERAZ CZAS STOI! My duchy które to wiedzą i czują jesteśmy Panami czasu Ziemi! A więc czas stoi :twisted:

To jest czas zemsty nad wcielonym złodziejem na przykład - teraz popłynie KREW! bez względu na ideę :evil: Popłynie krew bo My Wcieleni ze Świadomością żeśmy WCIELENI odpłacimy naszemu ciemiężcy KRWIĄ!
A Wy nieświadomi (mam nadzieję że posiadacie świadomość wyboru z Waszego wnętrza a nie z idei)! Bo jak wierzycie w idee to czarnyMag "trzyma kciuki" :lol: I D E A :lol: to krok milowy do ŚWIADOMOŚCI DUCHA KTÓRY SAM WYBIERA W OPARCIU O TĘ ŚWIADOMOŚĆ :twisted: Więc trzymam kciuki Duchy wcielone bez swej świadomości za Was :twisted:

Zawsze to powtarzałem - Tu na Ziemi są Duchy wcielone których jest różny rozwój! Ja nie z Ziemi swą aurą! Ja Myślący z opozycji wobec Światła! A Wy????????????????????????????????????
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 24 kwie 2017, 13:00

Mam takie przemyślenie/pytanie:
Czemu nic nie pamiętamy?! Oczywiście w KD jest to wyjaśnione ale jest to wyjaśnione przez duchy w których prawdomówność trzeba uwierzyć. A problem jest taki, że hindus "poszukujący" nie koniecznie musi mieć do czynienia z KD i co wtedy? Oczywiście ma "paletę wyborów" ale czemu nie da się niczego co było dojść skoro to takie ważne? Mamy amnezję!
Skoro ta amnezja jest wpisana w nasze czyny to nie odpowiadamy za nie bo nie pamiętając możemy przyjąć, że to jest nasza pierwsza próba. Nasze dzieci czasami coś rysują (zwykłe bazgrołki które my jednak pamiętamy o zgrozo! - ja z astralu a żona ze snu). Czy te "bazgrołki" są podpowiedzią? I aż tyle jest nam dane we wcieleniu? - no to chyba powinniśmy podziękować za taką chojność :(
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 24 kwie 2017, 19:17

Nasze wspomnienia z poprzednich żyć mogłyby powodować trudności w dalszym rozwoju, szczególnie na tym etapie na którym jesteśmy. Duchy bardziej od nas rozwinięte mają już świadomość tego, że to nie ich pierwsze wcielenie.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi