Czy medium potrafi osiągnąć pewność co do nieśmiertelności

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy medium potrafi osiągnąć pewność co do nieśmiertelnoś

Postautor: 1Prawda1 » 08 kwie 2017, 22:51

Po pierwsze do dziś nie wiadomo czym dokładnie jest umysł, po drugie prosiłem Cię o nie robienie problemu z byle czego - w ten sposób nigdy nie dasz dojść człowiekowi do przedstawienia Ci co on ma na myśli. Mam wrażenie, że wykorzystujesz moje tematy dla siebie, a nie po to żeby odpowiedzieć. Dlaczego tak twierdzę? No właśnie dlatego, że odgrywasz rolę osoby, która nie da nawet OPISAĆ pytania innej osobie, tylko dlatego, że uczepiłaś się jakiejś definicji umysłu. Zostawmy to już, niech definicja umysłu w tym temacie będzie ta Twoja i lecimy dalej.

I teraz tak: Mi chodziło o doświadczenie nieśmiertelności tylko i wyłącznie w Twojej duszy samej w sobie, na jawie - bez jakiejkolwiek sytuacji, która byłaby z aktem nieśmiertelności związana - chodzi mi o ujęcie nieśmiertelności w duszy samej w sobie, płynące z samego jestestwa, czyli z samej Ciebie, bez jakichkolwiek sytuacji powiązanych, bez jakichkolwiek innych osób, duchów, czy bytów - jedynym byciem jesteś maksymalnie Ty w rozumieniu mojego pytania.

Stawiasz mi piwo za mój pot. I odpowiedz czy miałaś coś takiego czy nie.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: 1Prawda1 » 08 kwie 2017, 23:12

Oki kochani, Danut odpowiedziała mi co nie co na PW, jednak cały czas zachęcam innych do podzielenia się swoimi doświadczeniami z nieśmiertelnością.

Pozdrawiam! :)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 14:16

To musi Nas przekonać bo "Danut" to mówi :lol: A mnie to nie przekonuje co mówi na priv po cichu Dant :!: która boi się napisać na ogólnodostępnym co ma do powiedzienia i musi szeptać do ucha :lol:

Na "Zjawiskach Paranormalnych" moderator by zlizał ślinę z jej ust - bo to Cesarzowa Wszechistnienia Wielka Królowa Danut :) ale to nie to forum! Więc wszystko trzeba napisać i to udowodnić w oparciu o subiektywizm któremu ocean do obiektywizmu!
:lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 10 kwie 2017, 14:34

Co za cynizm i potwarz. Nie czarny magu, nie boję się napisać na ogólnym co mam do powiedzenia, to Prawda poprosił o rozmowę na PW nie ja go zaczepiałam, i proszę w tym temacie to napisałam : "Wymarzyć można sobie wszystko nawet, że jest się Bogiem :D ale to nie ja stwarzam duszę a ona mnie tworzy, dlatego ona może mój umysł ogarnąć a ja jej nie. I nie napisałam, że jej duszy nie czuję, ale że nie ogarniamy jej w całości". I w odpowiedzi do insynuacji w wypowiedzi Prawdy, ze nic ma nie istnieć tylko maksymalnie ja : " Zatem skoro nie ma jakiejkolwiek sytuacji, żadnych innych bytów, nikogo - to jest to wpadniecie w niebyt." :)
Ps. Tej waszej zazdrości mi nie umiem zrozumieć i pewno nie zrozumiem jej nigdy. :lol:
danut

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 14:43

danut pisze:Co za cynizm i potwarz. Nie czarny magu, nie boję się napisać na ogólnym co mam do powiedzenia, to Prawda poprosił o rozmowę na PW nie ja go zaczepiałam, i proszę w tym temacie to napisałam : "Wymarzyć można sobie wszystko nawet, że jest się Bogiem :D ale to nie ja stwarzam duszę a ona mnie tworzy, dlatego ona może mój umysł ogarnąć a ja jej nie. I nie napisałam, że jej duszy nie czuję, ale że nie ogarniamy jej w całości". I w odpowiedzi do insynuacji w wypowiedzi Prawdy, ze nic ma nie istnieć tylko maksymalnie ja : " Zatem skoro nie ma jakiejkolwiek sytuacji, żadnych innych bytów, nikogo - to jest to wpadniecie w niebyt." :)
Ps. Tej waszej zazdrości mi nie umiem zrozumieć i pewno nie zrozumiem jej nigdy. :lol:

A czemu "Prawda" pyta poza forum a potem udaje wszechwiedzącego (przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem :) A propos medium - kto? - który forumowicz? Twoim zdaniem niesie prawdę z świata niematerialnego?!

Napisz Nik! i nie próbuj się zasłaniać względami ludzkimi - Twój Typ?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 10 kwie 2017, 14:48

Nie znam tych mediów, które pisały tu zanim przyszłam, to oceniać ich kontaktów nei będę, bo ani myślę czytać całego tego forum do tyłu. W tej garstce forumowiczów z którą pisałam nie widzę kontaktowca mającego mieć nam coś mądrego do przekazania z tamtego świata. OK? :)
danut

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 15:00

danut pisze:Nie znam tych mediów, które pisały tu zanim przyszłam, to oceniać ich kontaktów nei będę, bo ani myślę czytać całego tego forum do tyłu. W tej garstce forumowiczów z którą pisałam nie widzę kontaktowca mającego mieć nam coś mądrego do przekazania z tamtego świata. OK? :)

Estie72 obserwują duchy wcielone zarówno strona czarna jak i strona światła - kobieta może poczuć się nie na miejscu - ale Jej przekaz jest nr 1 ! Nie powinienem tego pisać (ale strona światła) już się przedstawiła i wybrała! Czarni nadal robią zakłady :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 10 kwie 2017, 15:03

:lol: :lol:
danut

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 15:07

danut pisze::lol: :lol:

Rozumie, że to Twoja niemoc :) duchu nieczysty! Witam w szeregach czarnych - i cieszę się, że się wreszcie opowiedziałaś (zrzuciłaś z siebie ciężar kłamstwa :) Teraz wreszcie jesteśmy równi w prawdzie - ulga to chyba uczucie które odnotowujesz teraz - raz jeszcze witam po stronie niższych!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 10 kwie 2017, 15:11

Jeszcze raz czarny magu - :lol: !

Jakiż to ciężar kłamstwa masz czelność mi zarzucić? :shock: Zapamiętaj - ja nigdy nie kłamałam i nie kłamię.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi