Hansel pisze:Jeśli nie każdy kto wywołuje Duchy jest Spirytystą to chciałem się spytać kto jeszcze robi takie rzeczy ?
Rzadko się zdarza by spirytyści w ogóle uzyskali kontakt z duchami
Hansel pisze:Jeśli nie każdy kto wywołuje Duchy jest Spirytystą to chciałem się spytać kto jeszcze robi takie rzeczy ?
Też nie bardzo rozumiem co on miał by oznaczać ale on jest chyba dosyć popularny w katolickich środowiskach i odnoszę że ma jakieś negatywne zabarwienie.cthulhu87 pisze:"uprawianie spirytyzmu" (dziwny termin)
danut pisze:Rzadko się zdarza by spirytyści w ogóle uzyskali kontakt z duchami. Te wszystkie ich sztuczki próby uzyskania łączności są cienkie jak tafla lodu na jeziorze przy leciutkim mrozie. Podpinają się pod siec informacyjną nie potrafiąc odróżnić nawet co i skąd do nich dociera, tak robi się przez wszelkie talerzyki i rytuały także te mające odpędzać złe duchy. To wszystko to zabawy ze świadomością zbiorową ludzi, zwierząt, roślin i całej planety, bo do wszechświata nawet nie dotrze. Kto tam chce niech się na to nabiera, ja miałam kontakt rzeczywisty i wiem, ze nie na tym i nie na żadnym przywoływaniu on polega. I prawda - chyba Nikta tu napomknęła - już kot posiada większe zdolności telepatyczne od tych co tak rozgłaszają w świecie.

OneNight pisze:Nie mylę pojęć. Używam tego słowa w takim znaczeniu, w jakim się go używa mówiąc m. in. "dar życia".
Denerwuje mnie natomiast jak się chwalisz, że ty miałaś kontakt, ty to przeżyłaś, a inni mogą sobie co najwyżej próbować.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości