Kto jeszcze poza Spirytystami kontaktuje się z Duchami ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kto jeszcze poza Spirytystami kontaktuje się z Duchami

Postautor: danut » 18 gru 2015, 16:08

Hansel pisze:Jeśli nie każdy kto wywołuje Duchy jest Spirytystą to chciałem się spytać kto jeszcze robi takie rzeczy ?

Rzadko się zdarza by spirytyści w ogóle uzyskali kontakt z duchami :D . Te wszystkie ich sztuczki próby uzyskania łączności są cienkie jak tafla lodu na jeziorze przy leciutkim mrozie. Podpinają się pod siec informacyjną nie potrafiąc odróżnić nawet co i skąd do nich dociera, tak robi się przez wszelkie talerzyki i rytuały także te mające odpędzać złe duchy. To wszystko to zabawy ze świadomością zbiorową ludzi, zwierząt, roślin i całej planety, bo do wszechświata nawet nie dotrze. Kto tam chce niech się na to nabiera, ja miałam kontakt rzeczywisty i wiem, ze nie na tym i nie na żadnym przywoływaniu on polega. I prawda - chyba Nikta tu napomknęła - już kot posiada większe zdolności telepatyczne od tych co tak rozgłaszają w świecie. :D
danut

Postautor: Hansel » 05 kwie 2017, 13:21

cthulhu87 pisze:"uprawianie spirytyzmu" (dziwny termin)
Też nie bardzo rozumiem co on miał by oznaczać ale on jest chyba dosyć popularny w katolickich środowiskach i odnoszę że ma jakieś negatywne zabarwienie.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: czarnyMag » 05 kwie 2017, 14:56

danut pisze:Rzadko się zdarza by spirytyści w ogóle uzyskali kontakt z duchami :D . Te wszystkie ich sztuczki próby uzyskania łączności są cienkie jak tafla lodu na jeziorze przy leciutkim mrozie. Podpinają się pod siec informacyjną nie potrafiąc odróżnić nawet co i skąd do nich dociera, tak robi się przez wszelkie talerzyki i rytuały także te mające odpędzać złe duchy. To wszystko to zabawy ze świadomością zbiorową ludzi, zwierząt, roślin i całej planety, bo do wszechświata nawet nie dotrze. Kto tam chce niech się na to nabiera, ja miałam kontakt rzeczywisty i wiem, ze nie na tym i nie na żadnym przywoływaniu on polega. I prawda - chyba Nikta tu napomknęła - już kot posiada większe zdolności telepatyczne od tych co tak rozgłaszają w świecie. :D

W pewnym sensie zgadzam się z tą wypowiedzią. Ale nie zgadzam się w punkcie którego dotyka strach przed sprawdzeniem swej wiary! Jak jesteś tchórzem to się po odradzasz i zaryzykujesz (wolna wola!). Lub się po odradzasz do nieskończoności :lol: I to jest właśnie ta karma w którą wierzą spirytyści! Potrzebujesz miliona wcieleń na Ziemi by się zdecydować w oparciu o doświadczenie - K A R N U J :lol:

Komu zależy na twej karnacji? Korporacji! Kto jest szefem korporacji? Diabły! Komu zależy więc na Twej niewiedzy/karnacji? :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 08 kwie 2017, 20:57

Nie, czarny magu, bo "jesteśmy stworzeni do życia a nie do śmierci" dlatego żyjemy i się odradzamy. Nie ma innej realizacji siebie jak życie w formie cielesnej, to bajania o wiecznej nirwanie i trwaniu wiecznym gdzieś w obłokach jest niedorzeczne według mojego rozumienia świata.
danut

Postautor: Nikita » 09 kwie 2017, 07:42

Hansel duchami generalnie zajmuja sie MEDIA , a media niekoniecznie musza byc spirytystami...Nikt nie ma monopolu na kontakty z tamtym swiatem...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: OneNight » 09 kwie 2017, 08:26

A ja jestem zdania, że każdy mógłby odkryć w sobie dar mediumizmu. Wystarczy cierpliwość, czyste intencje i trochę sceptycyzmu, aby nie popaść w paranoję. Nie chcę was wprowadzać w błąd, bo mi się udało jedynie napisać pojedyncze słowa, które praktycznie są bez znaczenia - dlatego napisałem, że "jestem zdania", a nie "jestem pewien".

Jednak jak widzicie na przykładzie nauki - ona się rozwija. Kopernik, Kepler, Galileusz - wszyscy zajmowali się ruchem planet, ale każdy z nich udoskonalał teorie poprzednika. To że ktoś twierdzi, że jemu udało się skontaktować, nie znaczy że posiadł o tym wiedze absolutną. Powoływanie się na książke własnego autorstwa niczego nie dowodzi. Dlatego nie poddawajcie się.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 09 kwie 2017, 13:01

OneNight nie myl pojęć, bardzo Cię proszę. Skoro sam piszesz, że jest to dar, to jest równoznaczne z tym, że nie każdy go posiądzie. Zależy bowiem od bardzo wielu osobistych cech,( predyspozycji, skłonności) danej jednostki, zatem przydatna tu jest przede wszystkim umiejętność pojmowania rzeczy, logiczność danej osoby w łączeniu faktów. Nie czepiaj się książek przez siebie napisanych np. mnie. Moja książka jest wytłumaczona, a moje osobiste doświadczenia są wytłumaczone w niej i rozpatrzone pod każdym kątem, zatem nie jest to ocena na chybił trafił, ani na moje widzi mi się tych doświadczeń.
danut

Postautor: OneNight » 09 kwie 2017, 18:44

Nie mylę pojęć. Używam tego słowa w takim znaczeniu, w jakim się go używa mówiąc m. in. "dar życia".

Denerwuje mnie natomiast jak się chwalisz, że ty miałaś kontakt, ty to przeżyłaś, a inni mogą sobie co najwyżej próbować.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 09 kwie 2017, 19:02

OneNight pisze:Nie mylę pojęć. Używam tego słowa w takim znaczeniu, w jakim się go używa mówiąc m. in. "dar życia".

Denerwuje mnie natomiast jak się chwalisz, że ty miałaś kontakt, ty to przeżyłaś, a inni mogą sobie co najwyżej próbować.

Nie chwalę się, lecz przekazuję i mocno niemiłe są dla mnie uwagi takie jak Twoje, a skoro inni przeżyliby to samo zapewne nie zazdrościliby mi moich przeżyć. A darem życia nie obdarzony jest każdy np. ten kto nie żyje go nie posiada, lub go utracił, zatem porównywalnie dar kontaktu nie jest możliwy dla każdego . To tak jak z umuzykalnieniem, gdy komuś słoń "nadepnął na ucho" tego daru nie posiądzie.
danut

Postautor: OneNight » 09 kwie 2017, 21:03

Daru mediumizmu również nie posiadają wszyscy - martwi nie pośredniczą już pomiędzy naszym światem, a światem duchów ;)

Dla mnie niemiłe są twoje uwagi na temat prób zbadania drugiej strony przez innych.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi