Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 17 lut 2017, 20:39

Natasza pisze:mądry będzie ten kto przetrwa

Z tym, że dążenie do tego po trupach, poświęcając wszystko co ma się naprawdę i wszystkich, którzy nam towarzyszą nie jest godne człowieka, a zresztą ten cytat odpowie "ten kto na siłę będzie pragnął zachować życie - straci je, a ten kto je straci- ten je zachowa" :D
danut

Postautor: Natasza » 17 lut 2017, 21:35

tak tak znam te pustosłowia
kierują się nimi ci co oblekają się w pasy i bynajmniej nie cnoty i wychodzą na ulicę by w imię tej nagrody
pogrzebać siebie wraz z innymi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 18 lut 2017, 17:03

Niestety, ale znaczenie tego hasła jest zupełnie inne niż ich haseł. To, o którym piszę daje nadzieję, przypomnienie, ze nasza tutaj śmierć to nie jest koniec drogi, napomina byśmy się tej śmierci nie bali, gdy nadejdzie, bo to jest tylko wykonanie jakiegoś zadania przez nas i zmiana miejsca. Rozszerza nasze pojmowanie o inne rzeczywistości. A im wydaje się, ze takim czynem zakończą czyjeś i swoje istnienia na dobre, ze staną się przez to bohaterami, że niby uczynią "czystkę". Tu nie ma porównania i wartości są inne.
danut

Postautor: czarnyMag » 20 lut 2017, 07:48

Natasza pisze:jest coś takiego jak ETYKA i ona wyznacza , w którą stronę ma być generowana moc rozwoju naukowego
dlatego jeszcze dzięki tej ETYCE a nie duchowości kraje najbardziej rozgarnięte cywilizacyjnie trzymają arsenał bombowy pod kluczem
!

W 2013 roku odbyło się medialne spotkanie głowy państwa Kanada, USA, Wielka Brytania + fizycy i ustalono tam (a media to nagłośnili), że nad ziemskim arsenałem nuklearnym trzymają pieczę 4-y rasy tzw. UFO :D
A więc nie etyka, nauka czy wyższość duchowa Ziemi a UFO!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 20 lut 2017, 08:12

Magu - były podane do publicznej wiadomości łącznie z ujawnieniem twarzy, nazwisk i stopnia wojskowego świadków informacje o obiektach UFO ( czyt. inna cywilizacja) aktywujących i dezaktywujących reaktory broni nuklearnej

nie znam dokładnych liczb ras , ale jest więcej niż sama nawet zakładam
dziś chcę napisać o tym, że ludzie błędnie rozdzielają istnienie tworu takiego jak bóg - wierząc na ślepo , że on istnieje , choć nikt go nie widział!
a jednocześnie oddalają od siebie pokazywaną prosto w twarz prawdę o innych rasach krążących nad naszymi głowami

demonologia, jak i wszystkie religie razem zebrane, duchy, zjawiska niewyjaśnione - to wszystko ma swój wspólny mianownik
ci co już to wiedzą stanowią znaczną już liczbę , reszta jeszcze obija się na ślepo, ale wiem, że wielu zmieni wkrótce zdanie
i własne przekonania i wiarę - i stanie się to w oparciu o nasze dziś niezrozumiałe opisy i połączenie zdarzeń ze świata mass medii
jeszcze trochę
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 20 lut 2017, 08:31

Natasza pisze:Magu - były podane do publicznej wiadomości łącznie z ujawnieniem twarzy, nazwisk i stopnia wojskowego świadków informacje o obiektach UFO ( czyt. inna cywilizacja) aktywujących i dezaktywujących reaktory broni nuklearnej

Było tam to podane - ale ja to oglądałem na discovery historia i nie byłem przygotowany (z notesem i długopisem) a angielskiego nie znam więc nie zapisałem tych nazwisk :(

Natasza pisze:dziś chcę napisać o tym, że ludzie błędnie rozdzielają istnienie tworu takiego jak bóg - wierząc na ślepo , że on istnieje , choć nikt go nie widział!
a jednocześnie oddalają od siebie pokazywaną prosto w twarz prawdę o innych rasach krążących nad naszymi głowami
demonologia, jak i wszystkie religie razem zebrane, duchy, zjawiska niewyjaśnione - to wszystko ma swój wspólny mianownik

A nie może być tak, że istnieją dusze które się rozwijają, podążając w stronę bytu/stwórcy/Boga - wchodzą w różne formy inteligentnego życia (skafanderki lub po prostu w ciało) by się rozwijać (bo taki mają odgórnie zaplanowany cel) a tymi "ciałami" w które wchodzą jest między innymi człowiek, inne rasy w kosmosie.
Wprawdzie niektóre z tych ras z poza Ziemi (tych złych bo nakierunkowanych na technologie a nie rozwój ducha) chcą robić za "Boga" dla tych mniej technologicznie rozwiniętych (co im się udaje z powodzeniem np. na Ziemi:) ale demony/niższe rozwojowo dusze istnieją w świecie z poza ciała - Jedno nie przeczy drugiemu!
???

A teraz tak: są demony, dusze niższe i wyższe w rozwoju swym w stosunku do niższych i demonów. I chodzi o to by tak samo myśleć po tej i po tamtej stronie (przy czym - tzw. tamta strona to strona pozbawienia ciała) - bo widzisz inaczej myśli wcielony w ciało a inaczej jak już się pozbędzie tegoż ciała :twisted: A więc dusze wyższe to ci co myślą w oparciu o serce np. na Ziemi tak samo jak myślą gdy ciała już nie posiadają!
Dusze niższe mają tu rozbieżność - w ciele są egoistami którzy mogą tylko grać miłych (ale zgodnie z sumieniem wiedzą, że to gra - choć bardzo pragną zmiany - ale w dalszym ciągu czują że to tylko gra pozorów)! A już poza ciałem odczuwają odmiennie (tu już nie grają i się wstydzą swych myśli we wcieleniu)!
I Demony - myślą jednako i we wcieleniu i poza i podążają z wyboru (w stagnację według spirytyzmu) w zło według "kodeksu" tych wyższych.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2017, 08:52 przez czarnyMag, łącznie zmieniany 1 raz
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 20 lut 2017, 08:44

masz bardzo ciekawe spostrzeżenie

demon, bóg, aniołowie, duchy, wcielanie, , jedni wyżej, drudzy niżej
ale zanim znajdziemy odpowiedź trzeba rozwinąć pytanie czy za bardzo nie poszliśmy za daleko
w kreacji naszej wizji istnienia
czy aby na pewno jest jeszcze ktoś z tyłu za plecami nas i ich

odbieganie w wizje zanim ujarzmi się te najbliżej nas jest naszym błędem
robimy to za nerwowo i tworzymy sami pułapki
ludzie muszą wspiąć się na pierwszy szczebel i zapoznać się z tym co jest przed nimi zakryte
to etap trudny
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 20 lut 2017, 09:02

Natasza pisze:masz bardzo ciekawe spostrzeżenie

demon, bóg, aniołowie, duchy, wcielanie, , jedni wyżej, drudzy niżej
ale zanim znajdziemy odpowiedź trzeba rozwinąć pytanie czy za bardzo nie poszliśmy za daleko
w kreacji naszej wizji istnienia
czy aby na pewno jest jeszcze ktoś z tyłu za plecami nas i ich

odbieganie w wizje zanim ujarzmi się te najbliżej nas jest naszym błędem
robimy to za nerwowo i tworzymy sami pułapki
ludzie muszą wspiąć się na pierwszy szczebel i zapoznać się z tym co jest przed nimi zakryte
to etap trudny

Podążasz po myśli spirytystów :twisted:
Jak za Twoimi plecami stanie "duch" (kiedy jesteś poza ciałem) który na twym ramieniu położy rękę i ci telepatycznie przekaże - "będzie dobrze gdy teraz wrócisz w ciało! będzie tak jak chcesz - daję ci to" - i gdy już wrócisz jest wedle tych słów - to czemu wtedy się nam to podważa? Bo spirytyzm w to nie wierzy, no nauka nie bierze tego w ogóle na serio? :lol: Ale tak jest - tak samo jak to że gdy zwolni się wakat "boga" na planecie niższej rozwojowo - to idę tam bez zastanowienia :lol: (w co spirytyzm nie wierzy, że mogę bo moją wolną duszę chce ograniczyć cudzymi doświadczeniami które po prawdzie mogą mi skoczyć :lol: Sam znam swoje ograniczenia i "to" nie należy do nich!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 20 lut 2017, 09:13

wygląda , że podążam - tak bo mówię , że wszystko ma swój wspólny mianownik

oczywiście, że możesz być bogiem dla kolejnej planety
doskonale wiem o czym mówisz

i bylebyś zarządzał nią w sposób równy - i nie ograniczał manipulacjami DNA czy innym materiałem istot jakie
zaczniesz wytwarzać:) wiesz o czym mówię
bo skończy się tak jak tu - i będzie ktoś taki jak ja kto zacznie Ci deptać po palcach i ujawniać ludziom cyrk
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 20 lut 2017, 09:22

danut pisze:I dzięki nauce możemy zrozumieć też to czego doświadczyliśmy, możemy wyjaśnić swoje doświadczenia.

"kule rzucane w Ciebie z których wyszły jakieś "węże"." - nie wiedziałem o tym :) Widziałaś węże? A każdy kto widział te węże ma przeszłość okultystyczną! Nie każdy okultysta widział węże ale każdy kto je widział ma za skórą jako okultysta :twisted:
Bardzo proszę o wyjaśnienie powyższego naukowo! :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi