Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 05 lut 2017, 13:52

To nagranie jest pewno sprytnie spreparowane. Wątpię by rolnik widząc coś takiego miał tyle zimnej krwi by uruchomiał kamerę, zwłaszcza w 1983 roku kiedy nie było komórek i tak łatwego w obsłudze sprzętu do nagrywania pod ręką. Ale choćby i przyjąć je za prawdziwe to, to że jest to eksperyment typowo ludzki nasuwa się tu od razu, podobieństwo do czegoś jak operacja "Eksperyment Filadelfia", jest dobrze widoczna mgła maskująca jakiś obiekt, a prace z wykorzystaniem grawitacji, energii magnetycznej, itp. w ośrodkach badawczych wojskowych, czy innych trwają nie od dzisiaj. A dlaczego ludzki? Bo prawdziwe znikanie polega na natychmiastowej teleportacji, a tego jeszcze ludzie nie opanowali :D . I nie ma w niej czegoś takiego jak powolne unoszenie się i przemieszczanie.
danut

Postautor: OneNight » 05 lut 2017, 16:02

Są ludzie, którzy to analizują - w USA bodajże jest ekipa, do której wysyłane są materiały video, a oni sprawdzają autentyczność nagrania, po czym jadą we wskazane miejsce szukać śladów. Jest to organizacja pozarządowa, dlatego ciężko jest mi ich teraz odszukać. Był o nich film dokumentalny, więc musiałbym tego poszukać.

Raz znaleźli szkielecik mieszczący się w dłoni, który przypominał człowieka. Szaraki, reptylianie? Nie - okazało się, że był to szkielet po nielegalnej aborcji. Autentyczność materiałów w sieci polega na tej samej zasadzie - nie są to podrobione zdjęcia, ale jest to jedynie coś, co może przypominać pojazdy pozaziemskie. A tak naprawdę to mogą być jedynie obiekty wojskowe, pioruny kuliste lub efekt działania człowieka, czyli wyżej wspomniana aborcja.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 16:30

i tej wersji sie trzymaj

zabawki są dla dzieci a wiedza dla dorosłych
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 05 lut 2017, 17:28

Natasza pisze:i tej wersji sie trzymaj

zabawki są dla dzieci a wiedza dla dorosłych

Teorie spiskowe to nie wiedza :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 17:47

czyjaś wiedza będzie dla ciebie teorią
brak własnego doświadczenia musi doskwierać jak paskudny odcisk
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 05 lut 2017, 18:25

Ja nie potrzebuję doświadczać takich rzeczy. Dobrze mi w swoim nudnym naukowym świecie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 05 lut 2017, 18:36

Natasza pisze:czyjaś wiedza będzie dla ciebie teorią
brak własnego doświadczenia musi doskwierać jak paskudny odcisk

A kto nie ma własnych doświadczeń? Każdy jakieś ma. Co to znaczy widziałam? Hmm - wiedza o mechanizmach widzenia, interpretacji, zniekształcaniu widzenia, o dopatrywaniu się kształtów, halucynacjach, zwidach, omamach, po całkowite zmienianie obrazu czyjegoś widzenia( hipnoza oraz inna przyczyna już nie taka znana) tu aż się prosi. Nie wolno ufać swoim oczom - i możesz to uznać za moje hasło. Jechałam w pociągu z przyjacielem, nagle on w moim widzeniu zamienił się w nieznaną mi postać w mundurze wojskowym. Zaczęłam rozmawiać z nim jak z obcym, intrygował mnie próbując otrząsnąć mnie z tego jak ja jego widzę, włączyła się pani siedząca na wcześniejszym fotelu - "Co się pani stało, przecież ten pan nie jest w wojsku, z takimi włosami?( chodziło jej o długość?) - Mój rozum wszystko słyszał poprawnie i analizował jednak nie mógł pogodzić tego z tym co widziałam, co naprawdę widziałam, czyli bez żadnego zamroczenia, wyraźnie - żołnierza w mundurze z ogoloną głową, czapką). A kto to był - no oczywiście mój przyjaciel i nie powinno być co do tego żadnych wątpliwości, a były. I tu mamy też bardzo ciekawą sprawę nawiązując do analizy tego co kto zobaczył, gdy nie może on potwierdzić widzenia zdjęciem, świadkami. Chcę zwrócić baczną uwagę na pewne cykliczne zjawisko odnosząc się do objawień oraz relacji ze spotkań z kosmitami. Wszędzie mamy wzięcie tych głośnych przypadków w obroty przez pewne grupy próbujące wmówić tym widzącym to co oni widzieli według własnych wyobrażeń. Objawieniami zajmuje się kościół i zatwierdza, opierając się o hasła - musiałeś widzieć Matkę Boską, albo Jezusa, bo jeśli nie ,no to widziałeś Szatana. Fascynaci kosmitów - musiałeś widzieć taką lub taką rasę, oni to i zaczyna sie maglowanie - mają taka technikę, 'sraty, taty" i wpajanie wpisywanie temu człowiekowi swojego pojmowania oraz manipulacja nawet hipnozą sugestywną aż do skutki aż on sam im w to uwierzy. Sprawdźcie pierwsze relacje zaraz po zdarzeniu podawane przez tych ludzi, ich osobiste jeszcze nie nasączone cudzym pojmowaniem przekonacie się o tym , że pisze prawdę. Np. dzieci z Fatimy jak opisywały tę postać i co mówiły zanim nie "uświadomiono"ich ze to była Matka Boska, Medjugorie wielu wizjonerów obserwatorów tego samego zjawiska a relacje różne -piękno i dobro, brzydota i zło odnośnie jednego zjawiska w zależności kto relacjonował. A pan
Wolski i kosmici :lol: - tego mu zazdrościć? Jedzie chłop na wozie przez las nagle diabeł mu usiadł za plecami - nie znacie takich legend, przecież ich jest mnóstwo tylko nikt w nich nie podaje, ze to były spotkania z wyższą inteligencją, cywilizacją z kosmosu i ja jakbym już miała takiego czegoś komuś zazdrościć to nie tego, że ten ktoś przeżył wielki stres i strach przez to, że jakiś potworek oglądał mu pasek od spodni, ale np. temu grajkowi z starodawnej legendy, który oszukał takiego diabła, przechytrzył go odbierając mu pełny worek złota :lol: Przynajmniej coś z tego miał, a tak to np. pan Wolski ani satysfakcji, ani żadnej pomocy, ani wiedzy od nich i tylko ten strach i wykorzystywanie go potem przez pseudo -ufologów, którzy w oparciu o jego przeżycie tworzą niesamowite historie.
danut

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 18:43

tak danut wcale mnie nie dziwią Twoje omamy potwierdzone przez postronnego świadka
trzeba niestety to powiedzieć :osoby cierpiące na choroby neurologiczne cierpią na halucynacje
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 lut 2017, 18:49

Natasza pisze:tak danut wcale mnie nie dziwią Twoje omamy potwierdzone przez postronnego świadka
trzeba niestety to powiedzieć :osoby cierpiące na choroby neurologiczne cierpią na halucynacje

ale pani doktor nie ma pani pojęcia o chorobach neurologicznych to raz, a dwa - w tym okresie byłam całkowicie zdrową wysportowaną osobą i nie cierpiałam na żadne zaburzenia, przechodziłam testy psychologiczne do przydatności w zawodzie, także twoja teoria całkowicie odpada. Poza tym to nierozpoznawanie tylko tej osoby dwa razy wcześniej zostało mi zapowiedziane przez Romkę oraz ekstra maga z Krakowa, trudniącego się zmienianiem komuś widzenia.
danut

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 18:56

tęsknota, pragnienia + sugestia ,, autorytetów,, + zatajone symptomy neurologiczne = widzenie tego co się chce widzieć, żadna nowość
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka