Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Postautor: danut » 30 sty 2017, 13:20

Ja opieram się o wiedzę zdobytą w doświadczeniach, widziałam i rozmawiałam ze sobą z przyszłości, ze sobą z alternatywnych światów, z bliskimi z poza tego świata. Widocznie ty opierasz się o to samo, tylko nie wiesz, ze to jest twoim źródłem, że to cię stworzyło i wyemitowało w naszą rzeczywistość. Napisałam, ze kontakt z przeszłością emisji twojego źródła jest możliwy, bo w nim w tym źródle twoim spogląda się na linie czasowe z innej perspektywy jak nasza, obejmuje się je jakby zachodziły one na raz i w jednym czasie. Tak samo jest z przyszłością i alternatywami. Jeśli miewałeś kontakty z istotami wyglądającymi na demoniczne to one muszą współtworzyć to twoje źródło, w jakimś czasie i przestrzeni po prostu to jesteś Ty, pomimo że się nie rozpoznajesz w takiej postaci. Dlatego masz z tym łączność.
danut

Postautor: czarnyMag » 30 sty 2017, 13:25

danut pisze:Ja opieram się o wiedzę zdobytą w doświadczeniach, widziałam i rozmawiałam ze sobą z przyszłości, ze sobą z alternatywnych światów, z bliskimi z poza tego świata. Widocznie ty opierasz się o to samo, tylko nie wiesz, ze to jest twoim źródłem, że to cię stworzyło i wyemitowało w naszą rzeczywistość. Napisałam, ze kontakt z przeszłością emisji twojego źródła jest możliwy, bo w nim w tym źródle twoim spogląda się na linie czasowe z innej perspektywy jak nasza, obejmuje się je jakby zachodziły one na raz i w jednym czasie. Tak samo jest z przyszłością i alternatywami. Jeśli miewałeś kontakty z istotami wyglądającymi na demoniczne to one muszą współtworzyć to twoje źródło, w jakimś czasie i przestrzeni po prostu to jesteś Ty, pomimo że się nie rozpoznajesz w takiej postaci. Dlatego masz z tym łączność.

Danut! nie sil się na diagnozę Mnie jeśli nie pamiętasz z skąd żeś :) Bo nie o te pamięci się opierasz formułując Swe wnioski! Opierasz się o doktryny w które nie wierzysz a które są doktryną Ci wpojoną od urodzenia! Opierasz się Danut o Reptylian :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 30 sty 2017, 13:29

Co mi wmawiasz kłamliwie? W czym konkretnie widzisz te doktryny w moich wypowiedziach? Napisałam, że rozmawiałam z postaciami z innych rzeczywistości, z postaciami, które są z mojego źródła i ściśle z nim związane, wiem czym dysponuje człowiek zaraz po śmierci tutaj, jaka wiedzą, co widzi i co wie o rzeczywistościach. Oddziaływałam na siebie z przyszłości- to mało mej wiedzy? skoro ja z tymi Reptylianami nie mam żadnego połączenia, to nie mogę od nich pochodzić.
danut

Postautor: czarnyMag » 30 sty 2017, 13:37

danut pisze:Co mi wmawiasz kłamliwie? W czym konkretnie widzisz te doktryny w moich wypowiedziach? Napisałam, że rozmawiałam z postaciami z innych rzeczywistości, z postaciami, które są z mojego źródła i ściśle z nim związane, wiem czym dysponuje człowiek zaraz po śmierci tutaj, jaka wiedzą, co widzi i co wie o rzeczywistościach. Oddziaływałam na siebie z przyszłości- to mało mej wiedzy?

To z kim rozmawiasz to Twoja subiektywna wiedza - tak jak Ja! :twisted: Reszta to nasza wiara, że się nie mylimy - a gdybyśmy się jednak mylili to mamy wcielenia w "naczynie" by skonfrontować to co dotychczas przyjęliśmy za prawdę o kolejne doświadczenie czyli kolejne wcielenie!
Więc Ty wierzysz w swoje a ja w swoje - ale Ja Ciebie na serio rozbijam o me by odnaleźć prawdę! A Ty możesz się mylić jak każdy w tym Ja! I po to są wcielenia - nie po to że karma ale po to że doświadczenie - Nikt z Nas nie ma pewności - ale w ciele mamy instrumenty typu rozum i z niego skanujemy :lol: Rozumiesz?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 30 sty 2017, 13:46

Oczywiście rozbiłam to wszystko o rozum, a przy tym o każdy znaczący szczegół, rozpatrzyłam zgodność faktów ze wskazaniami i wiem, że nie przyjęłam niczego na wiarę. Ty moje doświadczenia możesz przyjmować na wiarę, ja za zdarzenia i fakty, które mnie dają wiedzę.
danut

Postautor: czarnyMag » 30 sty 2017, 14:15

danut pisze:Oczywiście rozbiłam to wszystko o rozum, a przy tym o każdy znaczący szczegół, rozpatrzyłam zgodność faktów ze wskazaniami i wiem, że nie przyjęłam niczego na wiarę. Ty moje doświadczenia możesz przyjmować na wiarę, ja za zdarzenia i fakty, które mnie dają wiedzę.

Ja Twoje prywatne doświadczenia życia rozbijam o to: Byłem insektoidem 2 metry wysokości i odmówiłem zabijania dla zabijania (tu jest wedle mnie 100 procent pewności). Następnie jest duża luka w czasie i jestem (widzę się w średniowieczu po stronie sułtana w mordzie miasta zgodnie z wolą swego suwerena - zabijam i mam wyrzuty - tu też wedle mnie 100 procent pewności) Potem duża luka w czasie ale mniejsza niż poprzednio i odnotowuję się w latach siedemdziesiątych :twisted: jako z ciągotkami do woja (mordu) i duchowy w jednym :) Zabijanie mam już za sobą a duchowy rozwój i wszelkie filozofie przed sobą :)
A TY???????????????????????
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 30 sty 2017, 14:30

No to sam winieneś zobaczyć, ze i Twoje doświadczenia są zgodne z moimi twierdzeniami. Prowadził cię w tych wszystkich żywotach i w rożnych swoich powłokach jeden duch, program nastawiony na cel - wojna, bunt i zabijanie, więc nie był on dobry u źródła. Być może przekształcenie się Ciebie w insektoida było właśnie wynikiem popełnionych czynów i ciągotek do zła. Staje się tym kim się jest, a teraz znowu dążysz do jakichś kosmicznych form innych od ludzkich?

Moje źródło jest inne, choć w jednym z żyć karabin miałam na plecach, podczas drugiej wojny światowej, nie strzelałam a czołgałam się pod lawiną kul. Innej formy od ludzkiej nie przybierałam.
danut

Postautor: czarnyMag » 30 sty 2017, 14:40

danut pisze:No to sam winieneś zobaczyć, ze i Twoje doświadczenia są zgodne z moimi twierdzeniami. Prowadził cię w tych wszystkich żywotach i w rożnych swoich powłokach jeden duch, program nastawiony na cel - wojna, bunt i zabijanie, więc nie był on dobry u źródła. Być może przekształcenie się Ciebie w insektoida było właśnie wynikiem popełnionych czynów i ciągotek do zła. Staje się tym kim się jest, a teraz znowu dążysz do jakichś kosmicznych form innych od ludzkich?

Moje źródło jest inne, choć w jednym z żyć karabin miałam na plecach, podczas drugiej wojny światowej, nie strzelałam a czołgałam się pod lawiną kul. Innej formy od ludzkiej nie przybierałam.

Danut - Droga Koleżanko drogi wcieleń - wierz w co chcesz! Ale Ja się z Tobą nie zgadzam w tym co piszesz! Nie wiem czym Ziemia jest dla Ciebie w przyszłości/teraźniejszości ale dla mnie jest stopniem w kolejnym skoku w czerwona planetę którą wybrał świadomie! I choćby Ziemianie się ukichali ja tam się znajdę w następnym wcieleniu dla mego doświadczenia i tam się czepię oczywiście filozofii życia tejże planety dla mego dobra i tam spróbuję obalić teoretycznie wierzenia tejże planety :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 30 sty 2017, 14:47

No cóż, to Adieu i pa, pa. :D Być może, w którymś wcieleniu wyślesz się w stacji kosmicznej na Marsa i będzie to twój wybór i twoja wola.
danut

Postautor: czarnyMag » 30 sty 2017, 14:52

danut pisze:No cóż, to Adieu i pa, pa. :D Być może, w którymś wcieleniu wyślesz się w stacji kosmicznej na Marsa i będzie to twój wybór i twoja wola.

A więc adieu i pa pa oraz powodzenia. A jak kiedyś się Ziemia dowie (a dowie się), że była robiona w banbuko to nie zabijaj :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi