Anka pisze:Nie czuj sie zle z mojego powodu Ja widocznie nie zrozumiałam o co pytałeś.
danut pisze:Jezus przepowiedział też, że Piotr się go wyprze trzy razy w tę noc, a ważne jest to, że Jezus ani Piotra, ani Judasza za to nie potępił - "Czyń po coś przyszedł" bo taka była jego w tym rola. Pokazali to jakie zachowanie jest złe, ale jednocześnie brali udział w nadzwyczajnym planie, więc nie nam jest ich osądzać.
Keogh pisze:Natomiast Judasz krótko mówiąc musiał "sprzedać" Chrystusa żeby wypełniło się Słowo. Chodzi mi o to że nie powinien być zdrajcą a bohaterem w chrześcijaństwie.
stefan12 pisze:Keogh pisze:Natomiast Judasz krótko mówiąc musiał "sprzedać" Chrystusa żeby wypełniło się Słowo. Chodzi mi o to że nie powinien być zdrajcą a bohaterem w chrześcijaństwie.
Nie musiał sprzedać Jezusa by wypełniło się słowo. Mogli Go pojmać później, Jezus występował publicznie, nie ukrywał się.
stefan12 pisze:Keogh pisze:Natomiast Judasz krótko mówiąc musiał "sprzedać" Chrystusa żeby wypełniło się Słowo. Chodzi mi o to że nie powinien być zdrajcą a bohaterem w chrześcijaństwie.
Nie musiał sprzedać Jezusa by wypełniło się słowo. Mogli Go pojmać później, Jezus występował publicznie, nie ukrywał się.

Keogh pisze:Witajcie. Może tytuł trochę podchwytliwy... Taki chwyt marketingowy
A tak serio. Jestem katolikiem i nurtuje mnie sprawa śmierci Jezusa. Może się nie wyuczyłem, może przysnąłem na tej lekcji... Może mi ktoś jednoznacznie wyjaśnić dlaczego Jezus umarł na krzyżu? Wiem, dla naszego zbawienia, bo tak było napisane. Ale tak na "chłopski rozum". Jaki był sens Jego śmierci ?...
Pozdrawiam, Mariusz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości