Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Natasza » 17 sty 2017, 14:48

danut pisze:
Szukanie korzyści, dawanie pożyczek i darów, łakomienia się na cukrowane prezenty, czcze obietnice , to są takie same znane triki jak zaciąganie pożyczek wysoko oprocentowanych w bankach, gdy stoi się pod pręgierzem - na takie numery nigdy się nie piszę, nie mam wygórowanych pragnień i cieszę się tym co sobie sama wypracuję, nie chcę dostawać od nikogo nic za darmo, bo to jest zwykle tylko prosta zachęta i najlepsza z pułapek na zwierzynę. :D Wobec tak myślących świadomości, że ułakomię się "na cukierek"jestem na pewno pasywna, bo nie jestem i nigdy nie byłam osobą sprzedajną. :D

to o co się modlisz od kiedy Cię nauczono?
czym jest modlitwa ? hosanną , łkaniem, wielbieniem , ale zawsze na końcu każdej jest chcenie wyrażone w słowie AMEN

musisz zrozumieć znaczenia poszczególnych zgłosek
ludzie kierują głowę gdzie? w górę
ludzie wznoszą wzrok prosząc , wyciągają swoje dłonie o ile je mają i mogą nimi poruszać ,
czasami niektórzy mogą poruszać tylko oczami i wznoszą wzrok ku górze szukając prezentu
choć wielu zaprzeczy w swej nikczemności , że on to czyni dla chwały ,, pana,, bezinteresownie
ale na końcu jest słowo AMEN , pieczęć wszystkich intencji a w słowie amen masz także osteteczną nadzieję, ze
jak zamkniesz oczy ktoś wyjdzie po ciebie i nie zapomni o tobie i zabierze cię do innych i do krainy wiecznej szczęśliwości

czy jest w tym jak to piszesz pożyczaniu zło? może z tak kruchej perspektywy
nie ma nic złego w prośbach ludzkich , są naturalną obroną
niczym zdrożnym lecz dziecinnym i szczerym , naturalnym i normalnym
ugniesz kolano gdy twojemu dziecku spadnie włos z głowy,
gdy zawali się dach twojego domu
kolana same się łamią i patrzysz wtedy i błagasz o cukierka o pomoc
i oby ktoś tego łkania zechciał wysłuchać
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 17 sty 2017, 14:57

Co ja muszę to doskonale wiem, nie potrzebuję nauczycielki i niczyich do tego rozkazów. To właśnie w tym rzecz, żebyśmy nie szukali pośredników w naszej bezpośredniej łączności z Bogiem, źródłem, mocą, ale byśmy umieli ją sami odnaleźć. Bo ci całi pośrednicy chcą tylko zarabiać na naiwnych, zgrabiać i oszukiwać ich tym.
danut

Postautor: Natasza » 17 sty 2017, 15:06

mówisz o opiekunach nierobach? pasożytach? oni nigdy ci nie pomogą

jesli ma ci pomóc ktoś kogo z obrzydzeniem nazywasz gadem , lub pogardliwie oceniasz kogoś po wyglądzie nie pasującym do twojego pojmowania piękna - to na co ci piękny bóg ?

zresztą, jak się rozejrzysz zobaczysz mld ludzi porzuconych przez swoich bogów z wizji w głowie
bogowie milczą, jak zaklęci , ucięło im język?
jak myślisz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 17 sty 2017, 15:13

Nataszo pisz jak i po czym ty oceniasz, pisz o sobie a nie narzucaj swojej opinii innym o mnie, nie pisz co ja niby myślę, jak niby kogoś traktuję, jak postępuję, w co wierzę, jak widzę rzeczywistość, itp. Jak w ogóle można tak opisywać kogoś, obmawiać go bezpodstawnie? Wreszcie co Ciebie obchodzi czyjś Bóg, to że chcesz narzucić mu swojego boga, by w niego uwierzył? Tobie uwierzył i Ciebie wychwalał? Jesteś pośrednikiem?
danut

Postautor: Natasza » 17 sty 2017, 15:16

jesteś blisko
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 17 sty 2017, 15:17

I wszystko jasne - ja właśnie obnażam tych pośredników. :D
danut

Postautor: Natasza » 17 sty 2017, 15:19

lubisz obnażać, a ja nie mam nic do ukrycia i nie czuję wstydu, obnażaj dalej
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 17 sty 2017, 18:57

Natasza pisze:lubisz obnażać, a ja nie mam nic do ukrycia i nie czuję wstydu, obnażaj dalej

Co też Ci przyszło do głowy? :) Przecież ja nie ciebie chcę obnażać, a to co kryje się za tym pośrednictwem.
danut

Postautor: Nikita » 17 sty 2017, 20:45

Danut nie doszukuj sie we wszytskim zla....mysle, ze intencje Maga byly dobre,,,chcial sie przekonac czy taka wizyta wypali....no i wypalilo...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 17 sty 2017, 20:51

Nikita pisze:Danut nie doszukuj sie we wszytskim zla....mysle, ze intencje Maga byly dobre,,,chcial sie przekonac czy taka wizyta wypali....no i wypalilo...

Nie doszukuję się i nie jestem zainteresowana Waszymi kontaktami, bo piszę tylko o tym jak, kiedy i czemu mogą one posłużyć oraz proponuję by nie zachwycać się tym a mieć "oczy otwarte i rozum". :)
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka