Platon doszedł w kontakcie pozamaterialnym do sensu przypominania tzw. anamnezy (kto wie czy to nie była wiedza od duchów, to nawet nie istotne)
Spirytyści od duchów mają wiedzę o rozwoju - ale inną
!!!
Yyyyy.........
OneNight pisze:A więc czemu tak tu wszyscy zniechęcają do praktyki, od samego początku jak tu zawitałem?
Xsenia pisze:W kawiarni w centrum Krakowa? No raczej nie bardzo. Ale rzeczywiście szkoda, że nie poprosiliśmy jej o wezwanie jakiejś dobrej duszy.Może jeszcze kiedyś sie uda

OneNight pisze:A więc czemu tak tu wszyscy zniechęcają do praktyki, od samego początku jak tu zawitałem?
Nikita pisze:To mogliscie zorganizowac Jakis seans...
czarnyMag pisze:Nikita pisze:To mogliscie zorganizowac Jakis seans...
no właśnie. proponuję na wabia wysłać Nataszę a za nią Danut - efekt będzie piorunujący
czarnyMag pisze: A spirytyzm w praktyce to nie spirytyzm lecz okultyzmTakie odnoszę wrażenie gdy odpowiada mi człowiek z "rangą" spirytysty. Gdy pisze że sprawdzanie czegokolwiek jest złe! A zło to okultyzm czyli sprawdzanie
![]()
Spirytyzm to teoria (filozofia) dla mnie - filozofia pozbawiona "brudu" okultyzmu bo w dobrej wierze - ale tylko filozofia oparta na wierze czyli logice jednostki twórczej! Jednostka sprawdzająca tą wiarę to już brudny okultysta.
Ale są jeszcze media - ludzie którzy nic nie sprawdzają a do których to samo przychodzi - i oni są zagadką. Spirytyzm a spirytualizm?To sztuczne oddzielenie teoretyków opierających się na logice z filozofią - czyli wierze, od okultystów robiących spirytualizm! A ten podział powstał niedawno bo w 19 wieku

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości