Jak odróżnić medium od schizofrenika?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak odróżnić medium od schizofrenika?

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 11:31

fruwla pisze:Wlasnymi rekami, wlasnymi! Cudzymi to nie sztuka

hehehe no o tym właśnie mówie :)
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 12:23

a swoja droga ,wracając do tematu , moj kolega ,niejaki Lesio ...jest lekarzem psychiatrą ,pracuje w szpitalu i on poza praca tez stara sie zająć w jakis tam sposób "sztuka" a konkretnie fotografią , z lepszym lub gorszym skutkiem robi swoje ,dzieki uporowi i konsekwencji dorobil sie juz nawet autorskiej wystawy , nie mi oceniać wartość tego od strony merytorycznej bo nie mam o tym pojecia , o samej fotografii ,ale jako odbiorca juz tak i widze że stara się i kombinuje ale cały czas czegoś w tym brak , czegoś tam nie ma ..........i któregoś pięknego dnia mój kolega Lesio zaskoczył mnie tak że mi kopara opadła ,powiedział mi wprost że nikt ze "zdrowych" ludzi nie zblizy się nawet do tego jak odbierają świat i przekazują to w swojej sztuce ludzie "chorzy" np na HAD ...... takie buty , i co powiedział jeszcze? dosłownie "brakuje mi tego " ....

taka sytuacja

neuron

Postautor: OneNight » 15 gru 2016, 20:36

Wam się tylko wydaje, że się da, bo podświadomość robi to za was. Przypomnijcie sobie jak to było, gdy pierwszy raz wsiadaliście za kółko, a jak jest teraz. Albo chociaż jazda na rowerze - pedałujesz automatycznie, z tym że od czasu do czasu szybciej lub wolniej. Pomimo tego, że jesteśmy świadomi tych ruchów, to nie skupiami się na nich.

Mam lepszy test. Spróbuj pisać obiema rękami różne teksty jednocześnie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 22:27

OneNight pisze:Mam lepszy test. Spróbuj pisać obiema rękami różne teksty jednocześnie.

o widziales , to juz wymaga niezlego skupienia , ale kto wie, pewnie cos by i sie udało jakbym poćwiczył
ale ciezko cokolwiek napisac

potwierdzam

neuron

Postautor: Mirek » 16 gru 2016, 09:08

Spróbuj pisać cokolwiek tą ręką , która na co dzień nie piszesz, a zobaczysz, że też będziesz miał ogromne kłopoty coś czytelnego napisać ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: neuron » 16 gru 2016, 10:06

Mirek pisze:Spróbuj pisać cokolwiek tą ręką , która na co dzień nie piszesz, a zobaczysz, że też będziesz miał ogromne kłopoty coś czytelnego napisać ;)

no na pewno, ale miałem w szkole podstawowej pamietam, kolege który tak samo pisał lewą reką jak i prawa , dla niego to było bez znaczenia , taki typek

neuron

Postautor: OneNight » 16 gru 2016, 18:53

Mirku, ja potrafie czytelnie pisać lewą ręką. Kwestia wyćwiczenia. Spróbuj w ogóle połapać się co pisze która ręka.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 16 gru 2016, 23:41

Ja jestem dwuręczna, mam pięknie wykształcone obie półkule mózgowe i to dlatego. Potrafię robić wiele jednakowych czynności obiema rękami, np. w zbiorze owoców byłam nie do pokonania przez jednoręcznych, ale właśnie wszystko trzeba wyćwiczyć - piszę prawą ręką, a kiedyś bardzo szybko nauczyłam się pisma lustrzanego nawet nie wiem jak, po prostu patrzyłam w lustro i ciach ciach...mam w zamiarze spróbować pisać co innego na dwie ręce - może mi się uda, tego nie wiem, ale wyćwiczyć na pewno się da.
danut

Postautor: Mirek » 17 gru 2016, 13:21

Kobiety z reguły mają sprawne obie ręce dlatego większość kobiet ma kłopot z określeniem prawidłowo kierunków.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 17 gru 2016, 14:12

Zgadza się.
danut

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi