boga nie ma i nigdy tutaj nie było

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: boga nie ma i nigdy tutaj nie było

Postautor: Estia72 » 15 lis 2016, 19:36

danut pisze:Henoch Noe jego wnuk też byli długowieczni, żyli setki lat, gdzieś 10 -ciokrotnie dłużej niż my, no i co z tego, nikt tak bardzo ponoć nie cierpiał jak Henoch. Wyobrażasz sobie aż tak długie życie z tymi powymienianymi organami tu na tym świecie, narażona na wiele operacji, bólu, leków, trujących wciąż i wciąż co innego od nowa, wyobrażasz sobie swoje takie kurczowe trzymanie się i spędzenie tak wielu czasu w szpitalach i laboratoriach tylko po to by to życie sobie przedłużyć? A samo ciało to jeszcze nie wszystko, gdy sama świadomość zacznie od niego uciekać.

Wiec spojrz ile juz tysiecy lat temu zostalismy poddani manipulacji genetycznej? A ty sie martwisz o rozwijajaca sie medycyne i wydluzanie zycia.... :roll: ...potop byl po to wywolany zeby zgladzic nie tylko hybrydy czy olbrzymow ktore robily spustoszenie na ziemi pozerajac wszystko. Przedewszystkim chodzilo o wyeliminowanie starego czlowieka dlugowiecznego i wprowadzic "ulepszonego" czyli wspolczesnego/zmanipulowanego zyjacego zaledwie niecale 100 lat... czego sie najbardziej obawiali tworcy? Nie trzeba szukac w apokryfach bo masz jasna odpowiedz w biblii...obawiali sie ze ludzie stana sie podobni im bogom....gdyby chodzilo tylko o olbrzmy to nie pozwolili by zabrac Noemu olbrzyma na arke....bo wiadomo ze przekaze dalej swoje geny, ponadto wielu wsrod "narodu wybranego" sami byli potomkami olbrzymow np. Dawid walczacy z Goliatem.

Moze nie zauwazylas ale tamci ludzie mieli wielka madrosc zdobyta przez setki lat zycia i oni mogli sie bez przeszkod rozwijac duchowo, zrobic znaczny postep i uwolnic z tej sfery/planu , a co mozesz osiagnac teraz zyjac zaledwie kilkadziesiat lat...? Ilu na tyle sie rozwinelo duchowo by moglo przejsc dalej? Nieliczna grupa zaledwie, wiekszosc nas wraca tu setki jak nie tysiace razy w kolko , stworzylo sie zaklete kolo ciaglej reinkarnacji....
Ostatnio zmieniony 15 lis 2016, 19:45 przez Estia72, łącznie zmieniany 2 razy
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Estia72 » 15 lis 2016, 19:43

Natasza pisze:na mój czarci ogon, boski urok i kosmiczny umysł

:lol: :lol: :lol: :lol:

dobre Nataszo :) ;)

Natasza pisze: - powiem, że się nie mylisz Mirku
wszyscy żeście bogowie
kwestia uświadomienia tego sobie

Ja tylko dodam skromnie AMENT ;)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 15 lis 2016, 20:13

Estia 72 nic z tego nie zrozumiałaś i dalej piszesz swoje, a przecież zarówno ten filmik jak i ja demaskujemy po części sprawę. Podstawą jest to, ze jeśli przed potopem istniała tu wysoko rozwinięta cywilizacja i wszystko na to wskazuje, ze podobna do naszej z czasów obecnych, to była jak my na bardzo niskim poziomie wiedzy o całości wszechświata i duchowości, chytra na złoto np. i pragnąca przekształcić nawet swoje ciała w cyborgi byleby tu jak najdłużej pozostać, nie mająca pojęcia co jest siłą napędową życia i jak z tymi siłami współgrać by nie dopuścić do zaburzenia w systemie, w całym ekosystemie, itd. a w efekcie do swojej samozagłady.
Nikt nikogo nie wyeliminował - doprowadzili do tego sami. Nikt z nich nie przeżył mimo tych zabiegów, nie ujarzmili przyrody, ani nie stali się naprawdę nieśmiertelni, a cali ci bogowie, duchy, demony, to najprawdopodobniej stare zapisy na jakichś holograficznych prastarych obiektach, które czasami się odtwarzają skądś same, lub zapis na kliszy natury silnych emocji, które im towarzyszyły podczas ich zagłady, jak i w przypadku innych traumatycznych wydarzeń, np. w miejscach mordów, innych cierpień ludzkich. To uwiezione ich duchy tutaj, skoro sami je tu uwięzili chcąc być sami na Ziemi dla siebie Bogami. W filmiku przekonują, ze nawet na Księżycu, czyli pomysł ucieczki i zakładania baz na Księżycu i Marsie teraz też nie jest nowy, a jest powtórką z tamtej historii.
Gdy ludzie zaczynali od nowa, wszystko zaczęło ożywać z powrotem i pewno częstsze było i to odsłuchiwanie nagrań, do których dzicy wymyślili sposoby i temu służyła magia, a być może jakiś Noe rzeczywiście jeszcze istniał i chciał zapanować nad tym świeżym prymitywnym życiem, co skończyło się ponoć wojną z tą grupką niby bogów i nowi ludzie ją wygrali. Niestety trend i świadomość tamtych ludzi wyryła głębokie piętno na świadomości tych nowych pod wrażeniem śladów tej dziwności i przez wszystkie wieki aż do dzisiaj się je podtrzymuje. Jeśli nikt tego nie powstrzyma nasza rzeczywistość będzie maiła identyczny koniec, chciałabyś by tak się właśnie stało? Nie - oni się nie uwolnili z tego planu, oni nie mieli pomysłu o co w tym chodzi i przeciwnie wcale się od niego nie uwolnili a uwięzili w nim na wieki wieków...
danut

Postautor: neuron » 15 lis 2016, 20:19

Natasza pisze:na mój czarci ogon, boski urok i kosmiczny umysł

Dzięki, Panie!
Za cudowny show, święte wojny, chytry kler .
Ty? No, chyba że nie Ty.
Dzięki, Panie!
Za rozbieżny zez, HIV-a, raka, i za świerzb,

ALLELUJA, ALLEUJA ! ! ! Ahahaha

Ja nie skamlę,
Nie - ja pluję w twarz.
Jestem śmieszny Czort, wiec śmieję się,
Ja nie skamlę,
Nie - ja pluję w twarz
Jestem śmieszny Czort, wiec śmieję się;
Dzięki za ból, dzięki za trąd, dzięki za wszy i wielki garb,
Dzięki za śmierć!

Bądź wielbiony, bądź chwalony,
Rzekł, fanatyk rzekł,
Rzekł, i bosko zdechł,

Dzięki Panie!
Za cudowny show, święte wojny, chytry kler
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: danut » 15 lis 2016, 20:51

Skoro jesteście sami bogami, to czego takiego wielkiego potraficie dokonać, możecie zapanować nad swoim chociażby życiem nie mówiąc już ze nad światem? Wyzwiska pod adresem innych i ich wyśmiewanie jest tego oznaką choćby pisane wierszem?
Henoch bardzo cierpiał z powodu tego długiego pewnie sztucznego życia, ubolewał nad wcześniejszą śmiercią wszystkich swoich bliskich, zwracał się do tych starożytnych "naukowców" - i co żeście mi uczynili.

Estio - czy tak wielką mądrość życiową i wysoki rozwój duchowości posiadali, że brat potrafił zabić brata za to, że to on otrzymał za ofiarę pochwałę?
danut

Postautor: Anka » 15 lis 2016, 21:34

Szepty i żarciki Chodź za mną jak po sznureczku Chodź a ja ci pokaże dam ci poczuć sile władze Och człowieku marny jaki teraz jestes wielki Bede mówił ci do ucha nawet nie poczujesz ze jestem
Wy Bogowie którzy uwierzyli tylko komu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Estia72 » 15 lis 2016, 21:40

danut pisze:Skoro jesteście sami bogami, to czego takiego wielkiego potraficie dokonać, możecie zapanować nad swoim chociażby życiem nie mówiąc już ze nad światem? Wyzwiska pod adresem innych i ich wyśmiewanie jest tego oznaką choćby pisane wierszem?
Henoch bardzo cierpiał z powodu tego długiego pewnie sztucznego życia, ubolewał nad wcześniejszą śmiercią wszystkich swoich bliskich, zwracał się do tych starożytnych "naukowców" - i co żeście mi uczynili.

Estio - czy tak wielką mądrość życiową i wysoki rozwój duchowości posiadali, że brat potrafił zabić brata za to, że to on otrzymał za ofiarę pochwałę?

W kazdym momencie Danut tworzymy swoja fizyczna rzeczywistosc lub holograficzna jak wolisz , przypomnij sobie fizyke kwantowa i rezonans z naszymi myslami i uczuciami, tego jak wplywamy na wszystko i wszystkich, od naszych komorek i genow poprzez odzwierciedlenie naszej rzeczywistosci w ktorej zyjemy. Ci ktorzy wladaja ta ziemia "Twoi magowie" jak ich zwiesz doskonale o tym wiedza, wykorzystuja i kreuja poprzez media, tkz. naukowcow, autorytety, szkolnictwo,religie,systemy polityczne itd. Przeciez pisalas sama o tym Danut :)

Czy tak wielka posiadali madrosc od poczatku? ,nie wymagajmy Danut od niemowlat by odzywialy sie pokarmem doroslych ;) na pewno nie Danut ,ale wraz z dlugoscia zycia/doswiadczeniami ta madrosc zdobywali . Nie wiemy dokladnie ile Kain i Habel mieli lat gdy Kain popelnil morderstwo...Popatrz na wspolczesnego czlowieka , jaka madrosc maja nasi dziadkowie? A teraz wyobraz sobie siebie? Zobacz przez ten czas w ktorym jestes do teraz ile zdobylas madrosci, jak zmienilalas sie na przelomie swojego zycia, a teraz pomysl ile jeszcze moglabys zrozumiec , pojac jesli mialabys przed soba 300 lat, 700lat? I gdybys miala mozliwosc porownac swoja wiedze w wieku 20 lat z wiedza siebie jako 100 latki a nastepnie z wiedza 700 latki? Widzisz roznice?
Czy po tylu latach potrzebowala bys setek wcielen a jak wiesz kazde zaczynasz od zera/bez pamieci.... :roll:
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 15 lis 2016, 22:00

Estio 72 po raz kolejny zwracam Ci uwagę, ze to nie są "moi magowie", a wątpliwą mądrość magów czy nazwiecie ją kosmiczną, czy jakąkolwiek to Wy tutaj wysławiacie z Nataszą chociażby. Nie tylko ja zauważyłam, wiele ludzi to zauważyło, mówi i pisze - wygląd istot kosmicznych z niby współczesnych kontaktów z kosmitami jest taki sam jaki można uzyskać za pomocą prastarych rytuałów magicznych tylko, że wtedy tak wywoływano demony, lub Szatana.
Tak, tworzymy rzeczywistość, ale wspólnie z całą jej strukturą, ze wszystkim i wszystkimi, może dojść do naszej interakcji z tym co już jest, co nawiąże z nami kontakt, lub z czym my go nawiążemy, ale niektórzy uważają, że stanie się to, co oni chcą i co sobie wymyślą i to jest strasznie błędne pojmowanie.

Chcący zarządzać tą rzeczywistością, no tak mają tą wiedzę, choć ubogą, egoistyczną i z tej prastarej magii i tylko szkodzą, nic nie budują w dobrym kierunku.
A ja może żyję, jak mi powiedziano, od początku świata? to ile to już mam lat? :D Myślisz, że nie żyjemy i nie zdobywamy wiedzy nigdzie indziej tylko w naszych domach i szkołach, w tej rzeczywistości, tylko podczas tego jednego życia? A co z ewolucją - dlaczego człowiek urodzony dziś nie uczy się wszystkiego od początku czego musieli uczyć się jego dalecy przodkowie, czy świadomość samoczynnie nie ewoluuje?
danut

Postautor: neuron » 15 lis 2016, 22:05

danut pisze:A co z ewolucją - dlaczego człowiek urodzony dziś nie uczy się wszystkiego od początku czego musieli uczyć się jego dalecy przodkowie, czy świadomość samoczynnie nie ewoluuje?

no , jest cos takiego jak pamiec gatunkowa , czynniki genetyczne , przenoszenie struktur anatomicznych i czynnościowych z pokolenia na pokolenie.
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: danut » 15 lis 2016, 22:20

Jeśli neuron odnosi się do filmiku i tego co ja napisałam - to oni nie są z poza Ziemi - i znowu nie są pomimo, że to Ty tutaj tak piszesz, ja sporo takich już rozpoznałam i nawet ich mogę wskazać. :D
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie