boga nie ma i nigdy tutaj nie było

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: boga nie ma i nigdy tutaj nie było

Postautor: Nikita » 10 lis 2016, 08:10

No coz Nataszo...nic mi nie wyjasnilas...gdy zadaje pytanie to poprostu robisz unik i nie odpowiesz jak czlowiek tylko sciemniasz. Dla to wszystko jest malo wiarygodne. Ale zyjemy w wolnym kraju wiec niech kazdy sobie wierzy w co chce.... ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 10 lis 2016, 08:13

Taka całkowita ufność wobec tych istot jest niebezpieczna.
To, że traktują Cię z szacunkiem, nie obrażają, nie poniżają, to nic nowego w takich sytuacjach. W taki sposób kupują Twoje zaufanie do nich aby w pewnym momencie móc Tobą manipulować na poziomie podświadomym. Może kiedyś uda Ci się to odkryć.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 10 lis 2016, 08:28

Nikita pisze:No coz Nataszo...nic mi nie wyjasnilas...gdy zadaje pytanie to poprostu robisz unik i nie odpowiesz jak czlowiek tylko sciemniasz. Dla to wszystko jest malo wiarygodne. Ale zyjemy w wolnym kraju wiec niech kazdy sobie wierzy w co chce.... ;)

Nikito, oczekujesz ode mnie wyjaśnienia Tobie braku mojej wiary, osobie , która ma swój świat ze swoimi normami i wierzeniami

skoro drążysz temat mówię, że jesteś osobą, której coś jednak do końca nie pasuje nie we mnie, ale w Twoim obrazie własnych Twoich wierzeń

spróbuję Ci to wyjaśnić
jak nikt, kiedyś ogromnie wierzyłam , że gdzieś w niebie mieszka ktoś taki jak bóg
moje poszukiwanie wiedzy o nim nie ograniczyłam do tego co w domu i kościele mi mówiono
szukałam go latami w wielu książkach co najmniej 3 różnych religii
studiowałam kilka lat biblię, sięgałam po wiedze doktorów nauk biblistów
szukając dołączyłam do tego wiedzę naukową - w tym wszystkim było coś jeszcze- moje osobiste zetknięcie się z czymś co nie pasowało ani do jednego ani do drugiego- nie pasowało pod to co mówiły religie ani pod to co pisali w książkach

analiza trzech źródeł - religia, nauka, naoczne doswiadczenia - zmuszały mój umysł do wysiłku i wychodzenia poza własne nabyte pojmowanie świata
wszystko zaczęło przybierać nowe formy i skłaniało mnie do ogromnego wewnętrznego wysiłku i pracy

trudnością w tym wszystkim był brak poznania innych ludzi o podobnych doświadczeniach
świat internetu pozwolił mi na słuchanie innych ludzi - widzenie , że są inni , że oni mają swoje przeżycia z pogranicza zjawisk jeszcze nie wyjaśnionych

to wszystko jest moim życiem, w którym zrobiłam ogromny krok otwierając umysł, pozbawiłam go barier i zahamowań,
uznałam, że to wszystko nie dość , że jest , ma jeszcze większe znaczenie
wstając z łózka nie wiem co mnie czeka , a rzeczy jakie mi się przytrafiają nie mówią ,, zaraz nadejdę,, - to Cię spotyka i już,
osoby, które są w sposób przypadkowy ( a może nie) świadkami niekiedy takich zjawisk w mojej obecności, musieli być nie raz narażeni na ... doznania jakich nie zapomną

to jest moje życie i tak zapewne zostanie
cieszę się, ze wielu z was ma swoje równie niesamowite przeżycia, choć niestety większość, boi sie , boi się was
Ostatnio zmieniony 10 lis 2016, 08:36 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 10 lis 2016, 08:31

Mirek pisze:Taka całkowita ufność wobec tych istot jest niebezpieczna.
To, że traktują Cię z szacunkiem, nie obrażają, nie poniżają, to nic nowego w takich sytuacjach. W taki sposób kupują Twoje zaufanie do nich aby w pewnym momencie móc Tobą manipulować na poziomie podświadomym. Może kiedyś uda Ci się to odkryć.

Mirku zacznijmy od podstaw - zacznijmy szanować siebie samych wzajemnie, szanować poglądy , otwartość, naszą dziecinną ufność wobec nas tu na tym chocby forum
każda odmienność jest jak niezgodność serologiczna, z tą różnicą, że nie ma na to antyciał w zastrzyku
moge liczyć jedynie na waszą wolność i wzajemne jej szanowanie

p.s.
danut - czekam na Twoją odpowiedź odnośnie tego co przetworzyłaś z moich słów zapisanych ludziom przeze mnie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Nikita » 10 lis 2016, 08:59

Dziekuje Nataszo za odpowiedz...kazdy z nas poszukiwal i poszukuje...ale powiedz mi czy jestes pewna, ze Twoje doswiadczenia sa realne?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Natasza » 10 lis 2016, 09:05

Nikito, te doświadczenia spowodowały, że wierząc im uratowałam siebie i parę osób, uratowałam też zwierzę

te doświadczenia są takie , że sama potrzebowałam wsparcia i otrzymałam tę pomoc na waszym forum
one czasami przekraczają moje możliwości adaptacji i oswojenia mnie samej z tym wszystkim
za wszelką cenę chciałam wam tylko powiedzieć, że nie jesteśmy SAMI
nie wiem ilu ich jest , tych innych poza nami
staram się tu odszukać ludzi , którzy mieli styczność z innymi niż my istotami - stąd te tematy jakie założyłam
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 10 lis 2016, 09:25

Nataszo nic nie przekształciłam. Wciąż piszesz, że te istoty mają zupełnie inną od nas biologię. Istota budząca strach świetlista olbrzymia ( nie mam zamiaru wertować wszystkich postów by o niej odszukać twój wpis), jej głosu człowiek nie jest w stanie usłyszeć, powala na kolana, itp. tam było o tym pisku. Zadajesz pytania w stylu"Jestem ciekawa czy ktoś z Was widział we śnie postacie przypominające szary, ciemny dym, bez wyraźnych cech ludzkich jak oczy, usta, skóra?"
Wszystko naprowadza na taka ocenę sytuacji które Cię dotyczą jak napisałam. Zresztą myślę, że i inni mają taki obraz przed oczami dotyczący Twoich kontaktów z niby kosmitami, że to jest najzwyklejszy opis doświadczeń duchowych, ale z demonami, nie ma w nich żadnej nowości prócz tych znanych nam już z innych źródeł.
danut

Postautor: Natasza » 10 lis 2016, 09:37

widzisz, człowiek może się zgubić, pogubić i zostać przytłoczony i to się właśnie dzieje

danuto- to co napisałaś jest na to dowodem
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 10 lis 2016, 09:42

Natasza pisze:widzisz, człowiek może się zgubić, pogubić i zostać przytłoczony i to się właśnie dzieje

danuto- to co napisałaś jest na to dowodem

Bardzo nielogiczne rzeczy podajesz za dowód, np. w tym wpisie - niby jaki i na co to dowód?
danut

Postautor: Nikita » 10 lis 2016, 09:59

Te istoty sa duchowe czy cielesne?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie