neuron pisze:Mirek pisze:Tylko dlatego, że odpowiada Twojemu światopoglądowi jako ateistce
tyle że Natasza wcale nie jest ateistką
A co, zaczęła wierzyć w Boga? Bo otwarcie tu na forum mówiła, że jest nią. Masz lepsze dane niż ona sama?
neuron pisze:Mirek pisze:Tylko dlatego, że odpowiada Twojemu światopoglądowi jako ateistce
tyle że Natasza wcale nie jest ateistką
Mirek pisze:A co, zaczęła wierzyć w Boga? Bo otwarcie tu na forum mówiła, że jest nią. Masz lepsze dane niż ona sama?
Mirek pisze:nasze umysły są zbyt ciasne w swojej materii aby mogły ogarnąć to czym jest Bóg.
danut pisze: A więc - to żadni bogowie i byłaby możliwość zobaczenie ich.
Natasza pisze:danut pisze: A więc - to żadni bogowie i byłaby możliwość zobaczenie ich.
z kim ty rywalizujesz i o co ?
żadna z istot z jakimi miałam kontakt nie powiedziała byście padali na kolana bo są bogami, nie powiedzieli też ani słowa , że taki twór istnieje
jak powiedziałam wcześniej tylko niezachwiana wiara nie zadaje pytań o czyjąś wiarę i nie musi polemizować z inną wolnością
dywagacje na temat mojej wiary o mnie jak zawsze beze mnie, są dla mnie jasną informacją , że dręczą was rozterki
nie martwcie się, każdy będzie żył dalej w ułożonym już dziś obrazie siebie - przeniesionym na dalszy plan egzystencji
danut zamartwiasz się czy ,, kosmici ,, zabiorą ludzkie dusze?
tym zajmują się pierwsi z pierwszych - o nich zostało sporo napisane przez niech pomyślę, hmmm 3 , nie 4 niezależne osoby
i jeszcze jedno, dlaczego jest tyle błądzących , tułających się ,, bezpańskich dusz,, po zrzuceniu skafandra
nie chcą ich kosmiczni łowcy dusz? ani demony?
tę zagadkę zostawiam na wieczór do refleksji przy kominku
Natasza pisze:danut pisze: A więc - to żadni bogowie i byłaby możliwość zobaczenie ich.
z kim ty rywalizujesz i o co ?
żadna z istot z jakimi miałam kontakt nie powiedziała byście padali na kolana bo są bogami, nie powiedzieli też ani słowa , że taki twór istnieje
jak powiedziałam wcześniej tylko niezachwiana wiara nie zadaje pytań o czyjąś wiarę i nie musi polemizować z inną wolnością
dywagacje na temat mojej wiary o mnie jak zawsze beze mnie, są dla mnie jasną informacją , że dręczą was rozterki
nie martwcie się, każdy będzie żył dalej w ułożonym już dziś obrazie siebie - przeniesionym na dalszy plan egzystencji
Natasza pisze:danut zamartwiasz się czy ,, kosmici ,, zabiorą ludzkie dusze?
tym zajmują się pierwsi z pierwszych - o nich zostało sporo napisane przez niech pomyślę, hmmm 3 , nie 4 niezależne osoby
i jeszcze jedno, dlaczego jest tyle błądzących , tułających się ,, bezpańskich dusz,, po zrzuceniu skafandra
nie chcą ich kosmiczni łowcy dusz? ani demony?
tę zagadkę zostawiam na wieczór do refleksji przy kominku
i na koniec dla jasności, nie uznaję nikogo kto poda się za boga, za wyższe ja ani nikogo kto stałby nade mną w jakimkolwiek układzie, wymagającym ode mnie uznania go za boga, świętego
uznaję istnienie wśród równych sobie kto wie o czym mówię, znaczy , że był i widział to co ja widziałam i skąd czerpię wiedzę
Mirek pisze: do Nataszy
A Ty ich traktujesz jak wszystko wiedzących i o wszystkim Ci mówiących? Jak nie wspomnieli o Bogu to go nie ma? A o markecie "Biedronka" wspomnieli coś? Bo jak nie to znaczy, że nie istnieje?
Mirek pisze: do Nataszy
A Ty ich traktujesz jak wszystko wiedzących i o wszystkim Ci mówiących? Jak nie wspomnieli o Bogu to go nie ma? A o markecie "Biedronka" wspomnieli coś? Bo jak nie to znaczy, że nie istnieje?
danut pisze:Rzecz w tym, że przecież Natasza z nimi nie rozmawiała, nie jest to możliwe, bo te istoty nie mówią ludzkim głosem, jak podaje( pisała nawet o niesamowitym ich pisku),
danut pisze:a jakieś wiadomości pojawiają się w jej głowie i nie rozpatrzyła nawet źródła pochodzenia tych wiadomości podkładając wszystko pod teorie ufologiczne modne do niedawna( a kto jest ich twórcą - kosmici?) , sam obraz ich pojawia się też chyba w jej głowie w formie snów, wizji, omamów, hipnagogii.
danut pisze: Jak nie było by to dla niej realne, to opis tych zdarzeń przypomina nam dobrze znane zjawiska, takie jak zmory nocne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości