Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 02 lis 2016, 20:56

ja Krzyś a pod tym Twoim zdaniem się podpisuję "Wiedza to potęga i ktoś ją wykorzystuje, od najstarszych czasów, przeciwko nam. Musimy ją poznać, żeby wiedzieć jak się bronić."
Ja również z tego powodu nad nią siedzę i ją rozpracowuję. :)
danut

Postautor: jaKrzyś » 02 lis 2016, 21:01

danut pisze:Ale zadałam pytanie jaką naprawdę wiedzę to niesie? :shock: Jakoś rytualizm ogłupiał ludzi przez tysiące lat i nic nie odkryto, nauczono się nim tylko straszyć innych i manipulować nimi. To co prezentuje ezoteryka na tych starych wiadomościach się opiera i na wyczytanych gdzieś starych poradach magicznych. Dziś gdy mamy dobrze rozwiniętą naukę z każdej dziedziny jesteśmy w stanie odpowiedzieć co i kiedy za co odpowiada. Zdziwiłbyś się ile na ten sam temat wie psychiatria, neurologia i psychologia, to czy nie warto po te wiadomości sięgnąć , zamiast powracać do ciemnych wieków?

Jaką to niesie wiedzę? To powiedz co daje pełne przebudzenie Kundalini...wtedy poznasz tą wiedzę. Rytuały mogą nas do czegoś doprowadzić, chociaż nie muszą...do Kundalini nie potrzeba tego. Nauka dopiero uczy sie...o ciele astralnym, o energiach wewnątrz nas, o Kundalini. I ja chcę się czegoś dowiedzieć...ale czegoś konkretnego.
jaKrzyś

Postautor: Mirek » 02 lis 2016, 21:09

Wiedzę należy używać tylko w dobrych celach. Takie jest moje zdanie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 02 lis 2016, 21:20

jaKrzyś pisze:
OneNight pisze:Krzyś, tu nie chodzi o faktyczne wstrzmanie moczu, ale o napięcie odpowiednich mięśni gdzieś w okolicach. Celowo dałem cudzysłów...

Przepraszam...chyba za mocno "pojechałem po bandzie". Przepraszam

Nie, to ja powinienem wyrażać się jaśniej.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 02 lis 2016, 21:22

Mirek pisze:Wiedzę należy używać tylko w dobrych celach. Takie jest moje zdanie.

Właśnie. Tymczasem nie widzę tego u rytualistów, oni chcą tylko być lepsi i mieć nad innymi władzę oraz posłuch i mamić innych tymi swoimi starymi bez postępu"mądrościami" - i głównie to sprowadza ich na tę ścieżkę.
jaKrzyś pisze:Jaką to niesie wiedzę? To powiedz co daje pełne przebudzenie Kundalini...wtedy poznasz tą wiedzę. Rytuały mogą nas do czegoś doprowadzić, chociaż nie muszą...do Kundalini nie potrzeba tego. Nauka dopiero uczy sie...o ciele astralnym, o energiach wewnątrz nas, o Kundalini. I ja chcę się czegoś dowiedzieć...ale czegoś konkretnego.

A przecież, że ci powiem. Masz taką energię, ze jesteś w stanie wyskakiwać i zeskakiwać na duże wysokości i z dużych wysokości sprawnie jak sarna, pokonać wysoką wodę i przejść pod nią po dnie zupełnie przez inną rzeczywistość, dociskać dłonie do rozżarzonej blachy do czerwoności i nie mieć oparzeń, sprawić by ta rzeczywistość na ciebie nie oddziaływała, bo odrywasz się od tej uznanej za taką twardą rzeczywistości, a w rzeczywistości będącą tylko holograficznym obrazem, który można zmieniać i wymieniać na te momenty. Nigdy nie słyszałam by to rytuały do takich sytuacji doprowadziły, a ja ich doświadczyłam i co mi teraz odpowiesz?
danut

Postautor: OneNight » 02 lis 2016, 21:26

Nigdy nie słyszałam by to
rytuały do takich sytuacji
doprowadziły, a ja ich doświadczyłam
i co mi teraz odpowiesz ?

A dowody gdzie? Mamy wierzyć na słowo?

A ja byłem na Alpha Centauri - i co mi teraz odpowiesz? :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: jaKrzyś » 02 lis 2016, 21:34

danut pisze:A przecież, że ci powiem. Masz taką energię, ze jesteś w stanie wyskakiwać i zeskakiwać na duże wysokości i z dużych wysokości sprawnie jak sarna, pokonać wysoką wodę i przejść pod nią po dnie zupełnie przez inną rzeczywistość, dociskać dłonie do rozżarzonej blachy do czerwoności i nie mieć oparzeń, sprawić by ta rzeczywistość na ciebie nie oddziaływała, bo odrywasz się od tej uznanej za taką twardą rzeczywistości, a w rzeczywistości będącą tylko holograficznym obrazem, który można zmieniać i wymieniać na te momenty. Nigdy nie słyszałam by to rytuały do takich sytuacji doprowadziły, a ja ich doświadczyłam i co mi teraz odpowiesz?

Viktor Farkas...autor czterech arcyciekawych książek. On w każdej z nich odpowiada na Twoje pytania...plus premia...opisuje znacznie więcej super-mocy dostępnych ludziom. Ciekawym rytuałem było niejedzenie (ktoś kiedyś głodził młodego niewolnika). W momencie ostatecznej głodowej rozpaczy wyjął z gotującego się garnka zwykły ziemniak. Po tym doświadczeniu chłopak został kowalem i |bawił się" rozgrzanym do białości żelazem, bez objawów poparzenia. Wlewał też sobie rozgrzany ołów do buzi. Warto poczytać....ciekawych przykładów ludzkich mocy są tam setki.
jaKrzyś

Postautor: danut » 02 lis 2016, 21:34

OneNight pisze:
Nigdy nie słyszałam by to
rytuały do takich sytuacji
doprowadziły, a ja ich doświadczyłam
i co mi teraz odpowiesz ?

A dowody gdzie? Mamy wierzyć na słowo?

A ja byłem na Alpha Centauri - i co mi teraz odpowiesz? :lol:

wiem, ze uwielbiasz hihyhihi ale zupełnie uderzasz do złych drzwi. Sytuacje miały miejsce przy osobach trzecich, jednak dla twojego uwierzysz bądź nie, nie myślę zabierać im czasu, zawracać głów, itp. , bo ci to akurat jeszcze żyją , ale na tym czy tu w to ktoś uwierzy, czy nie - mi nie zależy.
danut

Postautor: danut » 02 lis 2016, 21:40

ja Krzyś - przykładów takich ludzkich mocy na pewno są setki, ale są właśnie z takich sytuacji - powoduje je coś z poza tej Ziemi przez silne uczucia dające połączenie się z nami innej rzeczywistości, ale nie przez sztuczne rytuały- tego jestem pewna i tego, ze nie dzieje się też na nasze chcę i mam i pokażę w każdej chwili - w to nie uwierzę, pamiętam jak się czułam, co wtedy czułam i co się stało w jak szybkim tempie. Mój brat np. podniósł jakieś żelastwo ważące 3 tony jednym szarpnięciem, gdy to coś spadło na nogę kolegi w garażu. Też o tym obaj pamiętają uznając za niebywałe. Niewykonalne w normalnych okolicznościach, a przez wprowadzanie się w transy :) hmm tez nie. :)
danut

Postautor: OneNight » 02 lis 2016, 21:44

Zauważyłem, że to nie pierwszy raz chwalisz się swoimi rzekomymi doświadczeniami w stylu "im się nie udało, a mi bez żadnego wysiłku" i wygląda to jak słowa rzucone na wiatr w celu podniesienia ego - takie mam wrażenie. Te doświadczenia są niestety mało wiarygodne.

wiem, ze uwielbiasz hihyhihi

Bo ja wesoły człowiek jestem. Śmiech to zdrowie!
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka