Zdolności parapsychiczne?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Zdolności parapsychiczne?

Postautor: danut » 24 paź 2016, 18:54

Mirek pisze:Witaj Saro
młoda duszyczka pisze:Nie robię tego by mieć popularność czy podwyższyć sobie poczucie wartości. Nie. Uwielbiam pomagać. Kocham to uczucie. Chce i pragnę pomagać zagubionym duszom, tylko nie wiem - czy mam na to szansę.

Jeżeli to co napisałaś jest prawdą, to dlaczego nie chcesz pomagać osobą żyjącym tylko duszom zmarłych? One z tamtej strony mają więcej pomocy niż jesteśmy w stanie sobie wyobrazić. Tak naprawdę nie potrzebują naszej pomocy innej jak tylko modlitwy za nie. To raczej my potrzebujemy ich pomocy. Szczególnie w podejmowaniu właściwych decyzji.

No właśnie, z Ewangelii Łukasza - "A szło za Nim mnóstwo ludu, także kobiet, które zawodziły i płakały nad Nim. Lecz Jezus zwrócił się do nich i rzekł: «Córki jerozolimskie, nie płaczcie nade Mną; płaczcie raczej nad sobą i nad waszymi dziećmi!"
Neuron napisałeś "też się śmieją , bawi ich nasza ograniczona świadomość " i taka jest prawda, no ale co poniektórzy pomylili się z forum... :)
danut

Postautor: młoda duszyczka » 24 paź 2016, 18:57

danut pisze:
Mirek pisze:Witaj Saro
młoda duszyczka pisze:Nie robię tego by mieć popularność czy podwyższyć sobie poczucie wartości. Nie. Uwielbiam pomagać. Kocham to uczucie. Chce i pragnę pomagać zagubionym duszom, tylko nie wiem - czy mam na to szansę.

Jeżeli to co napisałaś jest prawdą, to dlaczego nie chcesz pomagać osobą żyjącym tylko duszom zmarłych? One z tamtej strony mają więcej pomocy niż jesteśmy w stanie sobie wyobrazić. Tak naprawdę nie potrzebują naszej pomocy innej jak tylko modlitwy za nie. To raczej my potrzebujemy ich pomocy. Szczególnie w podejmowaniu właściwych decyzji.

No właśnie, z Ewangelii Łukasza - "A szło za Nim mnóstwo ludu, także kobiet, które zawodziły i płakały nad Nim. Lecz Jezus zwrócił się do nich i rzekł: «Córki jerozolimskie, nie płaczcie nade Mną; płaczcie raczej nad sobą i nad waszymi dziećmi!"
Neuron napisałeś "też się śmieją , bawi ich nasza ograniczona świadomość " i taka jest prawda, no ale co poniektórzy pomylili się z forum... :)

Zadać jedno pytanie - dostać kilka odpowiedzi "nie na temat". Wspaniale. Dziękuję za wylanie swoich poglądów.
Pozdrawiam
młoda duszyczka

Postautor: danut » 24 paź 2016, 19:03

młoda duszyczka pisze: Zadać jedno pytanie - dostać kilka odpowiedzi "nie na temat". Wspaniale. Dziękuję za wylanie swoich poglądów.
Pozdrawiam

Zatem przepraszam, że nie zostałaś tu okrzyknięta medium z wielkimi zdolnościami parapsychicznymi( raczej powinno brzmieć nadnaturalnymi, bo "para" to zaprzeczenie i znaczenie ma jakby nienormalnymi, ale mniejsza o to) i nie zgłaszają się do Ciebie po porady tłumy klientów.
Widzisz Nikta napisała tu też coś bardzo istotnego - najpierw potrzeba zadbać o własny "szkielet moralny" i zrozumieć to wszystko i po to są tu te posty według Ciebie "nie na temat".
danut

Postautor: Pawełek » 24 paź 2016, 19:53

Droga Danut - zacznijmy od tego, że ten temat założyła Sara, więc logicznie rzecz biorąc to normalne że nie ma ochoty czytać postów kompletnie nie związanych z tematem (czyt. o niej, bo czemu nie?), a woli raczej uzyskać praktyczne informacje.

A teraz wróćmy do meritum sprawy, czyli tego jak możemy jej pomóc oraz doradzić.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 24 paź 2016, 20:56

Pawełku piszesz o wiedzy praktycznej? To może sam ją przekaż - bo w jaki to sposób i gdzie odprowadza się zmarłych i czy i które to medium ma odpowiednią wiedzę o tych światach, do których chwiałoby ich odprowadzać? A możne umie jeszcze zarządzać tymi duszami i kierować ich decyzjami? Wreszcie, czy medium jest się przez zdobycie kwalifikacji zawodowych, przez kończenie jakichś kursów, szkoły, rytów? Kim jest medium?
danut

Postautor: OneNight » 24 paź 2016, 20:57

Miałam stany OOBE i LD

Mogłabyś o tym opowiedzieć? Szczególnie ten pierwszy stan.

Aczkolwiek nie bardzo rozumiem jak chcesz pomagać duszom. Gdyby ktoś z tamtego świata chciał pomocy od Ciebie, poprosiłby o nią - zrobił to już kiedyś? Obawiam się, że masz na myśli podróże do nawiedzonych domów.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 24 paź 2016, 21:15

danut pisze:Pawełku piszesz o wiedzy praktycznej?

Piszę o praktycznych informacjach, a nie o wiedzy. Wróćmy do wątku. Też jestem ciekaw tych doświadczeń OOBE.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 24 paź 2016, 21:53

CZY POSIADAM ZDOLNOŚCI MEDIUMICZNE?

Duchy bardzo często podczas seansu spirytystycznego, przyciąga zapalona świeca, a konkretnie jej ogień.
Własnie dokładnie tym jesteś również dla Nich.
Jesteś jak ,,zapalona świeca'', do której lgną, nie patrząc na porę dnia i na okoliczności, w których to robią.
Będą kontaktować się z Tobą i robili to i robią, poprzez sen, poprzez wizje, będą przekazywać Ci różnego rodzaju odczucia i uczucia.
Będą przekazywać Ci telepatycznie myśli, albo informacje, poprzez inne osoby.
Mogą tez to robić poprzez zwierzęta.
Mogą zostawiać Ci różne znaki, możesz zacząć zauważać pozostawione symbole.
Myślę, że wiesz, ze masz do tego predyspozycje, tak jak piszesz, miałaś je od urodzenia, nadto były one już wcześniej w Twojej rodzinie.
Myślę, że nie tylko u Twojego taty, ale znacznie wcześniej.
Często jest w wielu pokoleniach w danej rodzinie.
To na zasadzie ,,podobne przyciąga podobne''.
Dla ludzi nie mających tego daru, będziesz i jesteś dziwaczką, dlatego błogosławieństwem dla takiej osoby jak Ty, jest urodzenia w rodzinie, gdzie chociaż jedno z rodziców, ma podobne zdolności, bo będzie Cię doskonale rozumieć, a nawet z czasem Ci będzie umieć pomóc.
Bardzo dobrze, że wspomniałaś o intuicji, bardzo dobrze, że zwracasz na nią uwagę, bo jest ona nieodzownie związana z tym darem.
Intuicja, wyobraźnia i sumienie - pochodzą bezpośrednio z naszej duszy i warto te 3 cechy pielęgnować.
Pozdrawiam Cię serdecznie i witam na forum :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: młoda duszyczka » 25 paź 2016, 09:07

[Moderacja: więcej cierpliwości i wyrozumiałości życzę :) Moderacja trochę nie rychliwa, ale zawsze sprawiedliwa]
Żegnam.
Podsumowując po prostu chciałabym rozwijać swoją duchowość pod kątem spirytyzmu. A jeśli mam do tego jakieś spore predyspozycje to chciałabym je w pozytywny sposób wykorzystać. Tyle. Pomoc jeśli potrafię i mogę.
młoda duszyczka

Postautor: cthulhu87 » 25 paź 2016, 09:26

młoda duszyczka pisze:Podsumowując po prostu chciałabym rozwijać swoją duchowość pod kątem spirytyzmu. A jeśli mam do tego jakieś spore predyspozycje to chciałabym je w pozytywny sposób wykorzystać. Tyle. Pomoc jeśli potrafię i mogę.

Jeśli jesteś zainteresowana rozwojem duchowym i pogłębianiem wiedzy spirytystycznej, zapraszamy na spotkania organizowane przez PTSS w Warszawie, Wrocławiu lub Krakowie :) Niestety, fora dyskusyjne mają swoją specyfikę i czasami pisanie na nich faktycznie mija się z celem.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi