danut pisze:24 sierpnia 2006 roku Międzynarodowa Unia Astronomiczna odebrała Plutonowi status planety i jest obecnie przez wielu kosmologów dołączony do planetoid.
No to chodziło o planetoidę Pluton.
danut pisze:24 sierpnia 2006 roku Międzynarodowa Unia Astronomiczna odebrała Plutonowi status planety i jest obecnie przez wielu kosmologów dołączony do planetoid.

Pablo diaz pisze:Znać prawdę ,równa się zaprzeczeniu wszystkiemu. Kto pragnie być obrońcą prawdy powinien uznać możliwość ,że towarzysząca mu słuszność może być niesłusznoscią.
danut pisze:W jaki sposób to dążenia ma równać się zaprzeczaniu wszystkiemu?

Pawełek pisze:danut pisze:W jaki sposób to dążenia ma równać się zaprzeczaniu wszystkiemu?
Ponieważ gdy uważasz, że znasz "prawdę" to wszystko inne jest dla Ciebie nieprawdą, fałszem. Skoro znasz ostateczną "prawdę" to nie może istnieć druga "prawda", bo wtedy to by się wzajemnie wykluczało.
danut pisze:Bzdura. Nigdzie nie pisałam o prawdzie ostatecznej, a poddaje logicznej i rozumowej obróbce mnie podawane informacje, bo nie zwykłam ich łykać bez przemyślenia, ponieważ to wtedy tworzy się fałszywe prawdy, daje im wiary i tworzy iluzje, nią zaczyna się żyć zamiast poszukiwać rozwiązań, pewnych stwierdzeń i rzeczy.

danut pisze:Pawełek - i wzajemnie ani ty mnie nie możesz nic zarzucić, choć próbujesz, bo ja zaś nigdzie nie głoszę kazań, ani nie uznaje siebie za znawczynię wiedzy ostatecznej.

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości