soldado pisze:Dochodzę do właśnie takiego a nie innego wniosku.
Bo skoro byłby bóg, to nie pozwoliłby na to, by było aż tak dużo bólu na tym świecie.
Na tym forum są osoby, które straciły kogoś, kogo bardzo kochały.
I on na to pozwala, bo co?
Bo cieszy go cierpienie innych?
Nie trafia do mnie karma i inne tłumaczenia, którymi ktoś stara się go tłumaczyć.
A ten .... bóg, sam nie umie siebie obrobić?
Ludzie cierpią na całym świecie.
W Aleppo giną ludzie i tak jest codziennie w naszej rzeczywistości, wystarczy odpalić jakikolwiek program informacyjny.
Powtarzam jeszcze raz.
boga tutaj nie ma i nigdy nie było.
Być może ten tchórz jest gdzieś indzie, ale nie tutaj.
Mirek pisze:Będzie dokładnie takie, jak Twoje myśli Konrado.

Konrado73 pisze:Mirek pisze:Będzie dokładnie takie, jak Twoje myśli Konrado.
A jakie mają być moje myśli ? Napisałem kiedyś , że nikt tego nie zrozumie jak tego sam nie doświadczy co spotkało mnie i Agę , gdybym był gruboskurnym draniem,
mógłbym pomyśleć , siedzę w domu kasę mi płacą , mieszkania mamy , auta mamy , no poprostu żyć nie umierać , ale tak nie jest i proszę Cię nie pouczaj , mnie jakie mają być moje myśli , skoro moje serce jest rozrywane każdego dnia na strzępy .

Mirek pisze:Konrado73 pisze:Mirek pisze:Będzie dokładnie takie, jak Twoje myśli Konrado.
A jakie mają być moje myśli ? Napisałem kiedyś , że nikt tego nie zrozumie jak tego sam nie doświadczy co spotkało mnie i Agę , gdybym był gruboskurnym draniem,
mógłbym pomyśleć , siedzę w domu kasę mi płacą , mieszkania mamy , auta mamy , no poprostu żyć nie umierać , ale tak nie jest i proszę Cię nie pouczaj , mnie jakie mają być moje myśli , skoro moje serce jest rozrywane każdego dnia na strzępy .
Twój problem to to, że nawet nie przeczytałeś ze zrozumieniem. Twoje życie kreują Twoje myśli. Nie mówię Ci jak masz myśleć. Jeżeli będziesz myślał, że Boga nie ma, to Twoje życie będzie Go pozbawione i odwrotnie. Jeżeli Ciągle jesteś przygnębiony, masz pesymistyczne myśli, to będziesz chorował, a każdy Twój dzień będzie szary i bez wyrazu. Życie będzie pozbawione sensu.
Wystarczy, że koś postawi się w Twojej sytuacji i uda mu się to zrozumieć bez bezpośredniego doświadczania tego. Takie działanie nazywa się odbiciem lustrzanym znanym w neurologii.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości