Nie jesteśmy źli z natury, powiedziałbym bardziej, że nieświadomi bądź zagubieni.
DLACZEGO?
Nie jesteśmy źli z natury, powiedziałbym bardziej, że nieświadomi bądź zagubieni.
1Prawda1 pisze:Chce dokończyć z Tobą tą rozmowe Pawle, zależy mi na tym. Moje pytanie brzmi:Nie jesteśmy źli z natury, powiedziałbym bardziej, że nieświadomi bądź zagubieni.
DLACZEGO?

Ponieważ ludzie nie rozumieją skąd pochodzi wewnętrzny głos mówiący "nie zabijaj" a innemu człowiekowi mówiący "zabij"
1Prawda1 pisze:Ponieważ ludzie nie rozumieją skąd pochodzi wewnętrzny głos mówiący "nie zabijaj" a innemu człowiekowi mówiący "zabij"
Dlaczego? Bo widzisz Platon napisał: ''bo nie pamiętają''. A spirytyzm?

1Prawda1 pisze:Dzieki, Tylko ja Pawle pytałem o to jakie jest przeznaczenie duszy od zawsze.

1Prawda1 pisze:Wybacz natarczywość, ale interesuje się filozofią, kontynuuj, oki?:Ponieważ ludzie nie rozumieją skąd pochodzi wewnętrzny głos mówiący "nie zabijaj" a innemu człowiekowi mówiący "zabij"
Dlaczego? Bo widzisz Platon napisał: ''bo nie pamiętają''. A spirytyzm?

1Prawda1 pisze: Chodziło o ból fizyczny - Zbyszku nazywa się takie zjawisko - naturalną wadą bytu, który sam w sobie ma błędy.

1Prawda1 pisze:Dzieki, Tylko ja Pawle pytałem o to jakie jest przeznaczenie duszy od zawsze.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości