Estia72 pisze:jaKrzyś pisze:........... Pojechałem specjalnie do Krakowa, żeby zbadać Czakram Wawelski. To też jest ta sama energia, tylko jakby 1000% silniejsza. Przy tym czakramie wytrzymałem w sumie ok 15-30 minut. Jest bardzo silny, a dodam, że byłem w odległości ok 2-4 metrów od centrum. Ta energia to ukrywany Eter - Orgon zwany też "siłą życiową, którą Chińczycy nazywają ”Chi”, po japońsku -”Ki”, po koreańsku -”Kichol”, po hindusku -Prana”, a w starożytnej filozofii greckiej -”Logos”, zaś w filozofii buddyjskiej -”Dharma”. Ta energia ma dwa bieguny: Ten dobry (POR) i ten zły(DOR).
A co Wy o tym myślicie?
JaKrzys tak ta energia jest wszedzie dostepna, ja z niej korzystam od lat w celu uzdrawiania , podnoszenia wibracji/swiadomosci czy oczyszczania, kazdy ma do niej dostep tylko musi o tym wiedziec, nie trzeba jezdzic w jakies specjalne miejsca jak np. czakram Wawelski by moc ja przyjac i odczuc jej oddzialowywanie.
Ona wypelnia przestrzen tak jak piszesz, jestem tylko ciekawa czy ta sama energie mozna wykorzystac gdy juz odlozymy cialo , gdy mamy nasza postac duchowa? W filmie Nasz dom bylo pokazane ze energia ktora pomagaja/uzdrawiaja przybylych z ziemi ma kolor zielony, rowniez Andre napelnil wode zielona energia(z czakramu serca...?)natomiast ta energia (prana) ma inny kolor wiec nie jest tym samym co wykorzystuje sie w swiecie duchowym...ponadto jest ona swiadoma , czy ktos cos wie w tym temacie?
Nie trzeba jeździć w specjalne miejsca, ale każdy ma swoje miejsce na tej Ziemi, które jest tylko jego, z którym ma związaną swoja historię i wtedy jest ono dla niego wyjątkowe i szczególne, działa na tę daną osobę i ją regeneruje, a takie jest dla mnie to o którym tu pisałam. Zielony kolor jest mi bardzo bliski. Miałam wskazówki, symbole w tym kolorze pokazane, ale naocznie nie widziałam takiego koloru światła tej energii. Na zdjęciu moją głowę i tułów okrąża kolor niebieski przechodzący w delikatny fiolet - mam takie dziwne zdjęcie w naturze, na otwartej przestrzeni, daje go promień słońca padający na mnie. A naocznie rejestrowałam kolor słoneczny ciepły, nierażący w oczy.