neuron pisze:a widzisz , tak kombinujesz , no spoko , mozna i tak![]()
jednak Mag to Mag
znałeś odpowiedz zanim postawiłeś pytaniehehehe
cwaniaczku Ty
to inaczej trzeba było zapytać wtedy odrazu dostałbyś podpowiedz żeby móc wkleić link do strony .....
żadne mecyje![]()
![]()
![]()
![]()
Natasza pisze:Estia Twoja wiedza musi Ci wiele podświadomie podpowiadać i to bardzo ale bardzo trafnie . Po śmierci będzie na drodze taki kościół , ze przyciągnie niczym lep swoim blaskiem . Hmm świadomość pójdzie za głosem dawnego serca i swej pamięci . Wyjsć stamtąd raczej nie będzie można . Pozdrawiam
Mnie też. Do kościoła chodziłem kiedy byłem dzieckiem ale z tego co pamiętam to mi się tam raczej nudziło...cthulhu87 pisze:stefan12 pisze:A w czym tak nauczanie KK uwiera spirytystom? Poza nieuznawaniem reinkarnacji oczywiście.
Gdybym był katolikiem i jednocześnie miał zachować szacunek dla rozumu, na pewno nie dawałyby mi spokoju następujące rzeczy:
- dogmat trynitarny, który dla mnie jest jakąś monstrualną konstrukcją, rezultatem wymieszania greckiej spekulacji filozoficznej z treścią Biblii.
- nauka o odkupieniu, która dla mnie jest przekształceniem prymitywnej, starożytnej wiary w kozła ofiarnego i zadziwiającej umysł możliwości przerzucania winy i odpowiedzialności z człowieka na człowieka
- nauka o grzechu pierworodnym, która wydaje mi się absurdalna i sprzeczna z podstawowym poczuciem moralnym współczesnego człowieka, z przyczyn trochę podobnych jak punkt wyżej
- wiara w zmartwychwstanie ciał - zadziwia mnie z jednej strony fantastyczność tej koncepcji, sprzeczna nie tylko z naukami przyrodniczymi, ale także ze zwykłym zdrowym rozsądkiem... a z drugiej bezkrytyczna wiara w nią u milionów ludzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość