Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Pawełek » 20 wrz 2016, 21:44

danut pisze:ale wydaje mi się ze jest tam wpis o naukach sekciarskich, czy o praktykowaniu zakazanej magii?

Że Natasza? Ona i nauki sekciarskie? A ile już osób przekabaciła do swojej sekty na tym forum bo nie zauważyłem? :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 21:45

Pawełek trzeba umieć patrzeć :D
danut

Postautor: Pawełek » 20 wrz 2016, 21:49

danut pisze:Pawełek trzeba umieć patrzeć :D

Aha, to fajnie :)

Wszystkie dyskusje muszą być prowadzone z poszanowaniem pozostałych użytkowników forum. Nie musimy się we wszystkim zgadzać, jednakże kategorycznie zabrania się:
- drwienia z innych osób, w tym z ich niewiedzy na jakikolwiek temat - zadawanie pytań, nawet naiwnych jest lepsze niż zadufanie w sobie i przekonanie o własnej nieomylności
- wyśmiewania czyichś poglądów - nie musimy się zgadzać we wszystkim, szanujmy jednak prawo innych do wyrażania swoich przekonań

Coś jeszcze? ;) A to, że Tobie się Danut czyjeś poglądy nie podobają, to już Twój problem, bo my wszyscy jakoś nie mamy z tym problemu. Nie wiem co jest trudnego w segregacji informacji w mózgu na "to ignoruje", "o, to jest ciekawe, ma fajne zdanie o tym".
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 21:53

No właśnie drwienie z poglądów, doświadczeń innych i próby narzucania wiary w to że jej kosmita o mnie opowiada, mnie przekazuje , ja mam się go bać , bo i tu groźby co mi tam zrobią , itd. Naprawdę nie widzicie tego w jej wpisach, czy śnię? Czy to nie jest bezpardonowe narzucanie drugiej osobie swoich poglądów?
danut

Postautor: Xsenia » 20 wrz 2016, 22:05

danut pisze:No właśnie drwienie z poglądów, doświadczeń innych i próby narzucania wiary w to że jej kosmita o mnie opowiada, mnie przekazuje , ja mam się go bać , bo i tu groźby co mi tam zrobią , itd. Naprawdę nie widzicie tego w jej wpisach, czy śnię? Czy to nie jest bezpardonowe narzucanie drugiej osobie swoich poglądów?

Szczerze, nie widzę by Natasza drwiła z kogokolwiek, natomiast ty to robisz ciągle.
Nadal nie widzę w postach Nataszy próby narzucania komukolwiek własnej wiary, ty to robisz ciągle.
I tak, jedno widzę, że kosmita Nataszy zapędza sie nie na swoje podwórko i mówi na twój temat. Ale gdy zobaczę taki post to już go kasuję, więc spokojnie możesz sie nimi nie przejmować. A tym bardziej możesz się kosmity Nataszy nie bać i nie przejmować jego groźbami, ostrzeżeniami, informacjami, wiedzą czy co tam chce ci przekazać.
I nie, WEDŁUG MNIE, to nie jest bezpardonowe narzucanie drugiej osobie swoich poglądów, no chyba że piszesz o sobie, to wtedy tak. Ale jak pisałam wyżej, tak i napiszę teraz, TO TYLKO MOJE ZDANIE. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 22:12

Tylko ja tu nie reprezentuje żadnej wiary, religii, filozofii i tu coś jest nie tak w tej Twojej ocenie Xseniu.
danut

Postautor: neuron » 20 wrz 2016, 22:12

drogie Panie , o co wy sie sprzeczacie ??

każdy na tym forum niesie własną przestrzeń absurdu , przepychanka który absurd jest bardziej nie ma sensu , absurd to absurd .......

nie ma sensu przypisywać komuś jakichkolwiek intencji tylko na podstawie suchego wpisu w formie postu .......
rozumiem ze nie raz chcialoby sie komus przywalic takim czy innym tekstem ale nie jestesmy tu sami i czasem poprostu trzeba i powinno sie z takich zapędów zrezygnowac , tak jak w zyciu .....

nie musimy sie kochac zeby obok siebie zyc ale trzeba sie szanowac.........

kompromis i dobra wola jest wszystkim czego tu potrzeba , w takim miejscu i w takim temacie to wrecz obowiązkowo

sorry ze sie wtracam ale serio , bez sensu są takie przepychanki , niczemu nie slużą , widzialem juz kilka naprawde ciekawych tematów ktore w najmniej oczekiwanym momencie urwały sie przez takie wlasnie akcje, i wiele informacji nie mialo i nie ma okazji przez to pojawic sie ani tu ani gdziekolwiek ......

dajcie se po razie drogie Panie i po sprawie ....

Xenia słusznie zwróciła uwage na to i tym samym pozamiatała , nie wnikam komu bardziej a komu mniej

stay hell jak mawiaja kosmici
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 22:16

neuron jasne - następnym razem raz, i jeszcze raz w OOBE i przez ekran i po sprawie, szkoda strzępić sobie języka :lol:
danut

Postautor: Mirek » 21 wrz 2016, 09:27

neuron pisze:drogie Panie , o co wy się sprzeczacie ??

Pewnie same już zapomniały, o co. ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 21 wrz 2016, 09:47

Mirek pisze:
neuron pisze:drogie Panie , o co wy się sprzeczacie ??

Pewnie same już zapomniały, o co. ;)

A gdzie tam zapomniały. Zemsta ma wiele twarzy i broni swoich kosmitów, a ja ich demaskuję i odsyłam z powrotem w kosmos i tak od lat :D Mirek ten artykuł o kulach, który wkleiłeś, dopiero co wczoraj pisałam o nich w podobnym kontekście. Warte to jest zastanowienia, pojawiają się przy ludziach, są inteligentne, jakby naszpikowane informacją i emocją, zależą od kogo pochodzą, mogą to być emanacje także grupowe.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi