czarnyMag pisze:Mam takie pytanie (zadam je tutaj bo nie będę tworzył specjalnego wątku do jednego pytania - i tak:
Kto stworzył spirytystą ich filozofię na której się do dnia dzisiejszego opierają? Człowiek! Allan Kardek - powiedzmy super inteligentny człowiek według domniemania!A więc ten "kołowrotek" w którym zapiepsza mój chomik obecnie a w który wierzą entuzjaści spirytyzmu stworzył francuz "inteligent" bo nie podobało mu się to co było doktryną
Mi też się to co podaje mi kościół nie podoba
ale na potwierdzenie jego domniemań - pojawiły się "duchy" - i tak: nagle ten sam duch odpowiada to samo na potrzeby tego samego pytającego poprzez różne media - tak? Tak! Niejaki św. Augustyn który może być kimkolwiek w astralu sygnuje swoim "wielkim nazwiskiem - które jest wielkie tylko dla oszustów lub niepełnosprawnych umysłowo" - i to "coś" (być może podczepienie filozofa"
tak twierdzi
A to coś co odbierają inni już jest być może mrzonką - bo pan filozof miał jako pomazaniec Jezusa wyłączność
No super - a teraz Drogi i Kochany SPIRYTYSTO Potwierdź na TAK i się zmywam z tego Satanistycznego forum które tworzy swoim "entuzjastą" papkę z mózgu
Ja rozumie, że niektórzy twierdzą że: ludzie to bydło, ja rozumie że niektórzy twierdzą że watahy demo-coś-tam czekają na sygnał by to bydło zapędzić gdzieś=tam
I ja rozumie, że obecnie jest tendencja która mówi, że ludzie się w końcu uwolnią z pod jarzma ZŁEGO - tylko że Wy czekacie na "gwizdek" Kardeka, ktoś tam na gwizdek papieża - a ja na gwizdek Pana który wezwie swą sforę i to nie będzie materialne"
![]()
A teraz zajrzyj w siebie drogi spirytysto! No zajrzyj! Bo to że Ty uważasz się za samarytanina i chodząca miłość to wcale nie znaczy że w ciele jest duch którego noga nie spoczywa na krtani innego stworzenia
No i gdzie te pytanie?