Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Pawełek » 01 wrz 2016, 13:42

czarnyMag pisze:Mam takie pytanie (zadam je tutaj bo nie będę tworzył specjalnego wątku do jednego pytania - i tak:
Kto stworzył spirytystą ich filozofię na której się do dnia dzisiejszego opierają? Człowiek! Allan Kardek - powiedzmy super inteligentny człowiek według domniemania! :twisted: A więc ten "kołowrotek" w którym zapiepsza mój chomik obecnie a w który wierzą entuzjaści spirytyzmu stworzył francuz "inteligent" bo nie podobało mu się to co było doktryną :) Mi też się to co podaje mi kościół nie podoba :) ale na potwierdzenie jego domniemań - pojawiły się "duchy" - i tak: nagle ten sam duch odpowiada to samo na potrzeby tego samego pytającego poprzez różne media - tak? Tak! Niejaki św. Augustyn który może być kimkolwiek w astralu sygnuje swoim "wielkim nazwiskiem - które jest wielkie tylko dla oszustów lub niepełnosprawnych umysłowo" - i to "coś" (być może podczepienie filozofa" :) tak twierdzi :lol: A to coś co odbierają inni już jest być może mrzonką - bo pan filozof miał jako pomazaniec Jezusa wyłączność :lol: No super - a teraz Drogi i Kochany SPIRYTYSTO Potwierdź na TAK i się zmywam z tego Satanistycznego forum które tworzy swoim "entuzjastą" papkę z mózgu :) Ja rozumie, że niektórzy twierdzą że: ludzie to bydło, ja rozumie że niektórzy twierdzą że watahy demo-coś-tam czekają na sygnał by to bydło zapędzić gdzieś=tam :) I ja rozumie, że obecnie jest tendencja która mówi, że ludzie się w końcu uwolnią z pod jarzma ZŁEGO - tylko że Wy czekacie na "gwizdek" Kardeka, ktoś tam na gwizdek papieża - a ja na gwizdek Pana który wezwie swą sforę i to nie będzie materialne" :lol: :twisted:

A teraz zajrzyj w siebie drogi spirytysto! No zajrzyj! Bo to że Ty uważasz się za samarytanina i chodząca miłość to wcale nie znaczy że w ciele jest duch którego noga nie spoczywa na krtani innego stworzenia :twisted:

No i gdzie te pytanie?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 01 wrz 2016, 13:53

Pawełek pisze:
czarnyMag pisze:Mam takie pytanie (zadam je tutaj bo nie będę tworzył specjalnego wątku do jednego pytania - i tak:
Kto stworzył spirytystą ich filozofię na której się do dnia dzisiejszego opierają? Człowiek! Allan Kardek - powiedzmy super inteligentny człowiek według domniemania! :twisted: A więc ten "kołowrotek" w którym zapiepsza mój chomik obecnie a w który wierzą entuzjaści spirytyzmu stworzył francuz "inteligent" bo nie podobało mu się to co było doktryną :) Mi też się to co podaje mi kościół nie podoba :) ale na potwierdzenie jego domniemań - pojawiły się "duchy" - i tak: nagle ten sam duch odpowiada to samo na potrzeby tego samego pytającego poprzez różne media - tak? Tak! Niejaki św. Augustyn który może być kimkolwiek w astralu sygnuje swoim "wielkim nazwiskiem - które jest wielkie tylko dla oszustów lub niepełnosprawnych umysłowo" - i to "coś" (być może podczepienie filozofa" :) tak twierdzi :lol: A to coś co odbierają inni już jest być może mrzonką - bo pan filozof miał jako pomazaniec Jezusa wyłączność :lol: No super - a teraz Drogi i Kochany SPIRYTYSTO Potwierdź na TAK i się zmywam z tego Satanistycznego forum które tworzy swoim "entuzjastą" papkę z mózgu :) Ja rozumie, że niektórzy twierdzą że: ludzie to bydło, ja rozumie że niektórzy twierdzą że watahy demo-coś-tam czekają na sygnał by to bydło zapędzić gdzieś=tam :) I ja rozumie, że obecnie jest tendencja która mówi, że ludzie się w końcu uwolnią z pod jarzma ZŁEGO - tylko że Wy czekacie na "gwizdek" Kardeka, ktoś tam na gwizdek papieża - a ja na gwizdek Pana który wezwie swą sforę i to nie będzie materialne" :lol: :twisted:

A teraz zajrzyj w siebie drogi spirytysto! No zajrzyj! Bo to że Ty uważasz się za samarytanina i chodząca miłość to wcale nie znaczy że w ciele jest duch którego noga nie spoczywa na krtani innego stworzenia :twisted:

No i gdzie te pytanie?

:lol:
po tym monologu zapomniałem zadać pytanie :)
Więc co tam nowego napisało piekło?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 01 wrz 2016, 13:56

czarnyMag pisze:Więc co tam nowego napisało piekło?

Wybacz, ale nie rozumiem pytania :(
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 01 wrz 2016, 14:02

Pawełek pisze:

No co tam podaje w kolejnym pamiętniku zły duch imieniem Kardek?! Teraz jest wystarczająco jasno? Bo zanim Kardek stanie się "kolejnym ogniwem" musi to ktoś udowodnić nie przez wypowiedzi Asmodeusza udającego świętego Eustachego! Bo to żaden dowód! To tylko twoja naiwność że Święty Eustachy to nie Asmodeusz :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 01 wrz 2016, 14:08

czarnyMag pisze:
Pawełek pisze:

No co tam podaje w kolejnym pamiętniku zły duch imieniem Kardek?! Teraz jest wystarczająco jasno? Bo zanim Kardek stanie się "kolejnym ogniwem" musi to ktoś udowodnić nie przez wypowiedzi Asmodeusza udającego świętego Eustachego! Bo to żaden dowód! To tylko twoja naiwność że Święty Eustachy to nie Asmodeusz :lol:

Naprawdę nie wiem, co on Ci takiego zrobił, że musisz na niego aż tak wyjeżdżać ;) Był osobą, która poskłada spirytyzm w całość i tyle. Jak Ci ta filozofia nie przypadła do gustu, to naprawdę nie wiem czego szukasz na forum. Mam wrażenie, że sam sobie na złość robisz.

Ja uważam, że Kardec odwalił kawał dobrej roboty. Ty masz prawo uważać, że był wcieleniem diabła i nic mi do tego. Zastanawia mnie tylko, co Ty chcesz tym wszystkim osiągnąć.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 01 wrz 2016, 14:19

Pawełek pisze:Naprawdę nie wiem, co on Ci takiego zrobił, że musisz na niego aż tak wyjeżdżać ;) Był osobą, która poskłada spirytyzm w całość i tyle. Jak Ci ta filozofia nie przypadła do gustu, to naprawdę nie wiem czego szukasz na forum. Mam wrażenie, że sam sobie na złość robisz.

Ja uważam, że Kardec odwalił kawał dobrej roboty. Ty masz prawo uważać, że był wcieleniem diabła i nic mi do tego. Zastanawia mnie tylko, co Ty chcesz tym wszystkim osiągnąć.

Co ja robię na tym forum? Szukam (przeczytałem książki Kardeka) i mam pytania - Kardek pewnie był spoks ale nadal nie wyjaśniono miliona rzeczy! W 19 wieku to co wydrukował niejaki Kardek było pewnie rewelacją i rewolucją ale już nie jest!
Jestem tu aż mnie Admin nie wywali na zbity pysk! A będąc tu wykorzystuję czas i zadaję konkretne pytania. Kardek nie był w swej ostrożności wolny od błędów - tym bardziej że opierał swoje przemyślenia o demony w które nie wierzył a których nieistnienia nie udowodnił! Demon mu powiedział że nie ma demonów :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 01 wrz 2016, 14:35

czarnyMag pisze:Co ja robię na tym forum? Szukam (przeczytałem książki Kardeka) i mam pytania - Kardek pewnie był spoks ale nadal nie wyjaśniono miliona rzeczy! W 19 wieku to co wydrukował niejaki Kardek było pewnie rewelacją i rewolucją ale już nie jest!
Jestem tu aż mnie Admin nie wywali na zbity pysk! A będąc tu wykorzystuję czas i zadaję konkretne pytania. Kardek nie był w swej ostrożności wolny od błędów - tym bardziej że opierał swoje przemyślenia o demony w które nie wierzył a których nieistnienia nie udowodnił! Demon mu powiedział że nie ma demonów :)

Twierdzisz, że przeczytałeś książki Kardeca. A teraz twierdzisz, że ta wiedza pochodziła od demonów, tak? Pamiętaj, że to Twoje zdanie, że ta wiedza pochodziła od "demonów".

Poza tym, Kardec nie stwierdził, że nie ma demonów. On stwierdził, że nie istnieją istoty, które są skazane na wieczne potępienie (czyt. demony), a to, że istnieją niskie duchy tak przesiąknięte złem, że moglibyśmy je nazwać demonami to już inna sprawa. O to chodziło :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 01 wrz 2016, 14:47

Pawełek pisze:Poza tym, Kardec nie stwierdził, że nie ma demonów. On stwierdził, że nie istnieją istoty, które są skazane na wieczne potępienie (czyt. demony), a to, że istnieją niskie duchy tak przesiąknięte złem, że moglibyśmy je nazwać demonami to już inna sprawa. O to chodziło :)

No bo widzisz tą książkę pt. "Księga Duchów" przede mną przeczytała moja małżonka (ona katoliczka a ja wyznawca Lucyfera :)
i ona przyleciała w euforii z tekstem że to jest genialne i natchnione dzieło a ja po niej czytając usłyszałem "dzwoneczek" we łbie gdy czytałem że Jezus był zwykłym duchem wcielonym.... i mówił to święty :lol: I wtedy odezwał się we mnie straszak - MAM! To jest dzieło Szatana! A kiedy jej pokazałem tekst o tym co powyżej i się głupawo uśmiechnąłem ona prawie zemdlała :lol:
Więc wiesz co tak naprawdę rozumiesz? We wszystkich religiach na Ziemi przetacza się Zło i to Zło niereformowalne i starsze niż człowiek (więc nie głupie)! Jak Szatan gdyby istniał mógłby ci podać prawdę o Jezusie? :twisted:
Ano tak żeś mu równy :twisted:
i tak Ci podał :lol:

A jak jedno zdanie pochodzi tylko od Lucyfera - to z skąd pewność że pozostałe wypowiedzi to duchy wyższe?! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 01 wrz 2016, 14:57

A powiedz mi - kto powiedział, że Jezus jest kimś innym niż człowiekiem (duchem wcielonym)? To ludzie uznali go za Boga, nie on sam.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 01 wrz 2016, 17:48

Pawełek a może zobacz te filmiki, które wczoraj podałam, może objaśni Ci tą całą machinę jak powoli Sataniści przejmują do siebie "duszyczki", kto za tym stoi, gdzie ma początek, bo i Kardec i Cromwell są w to umaczani i może błyśnie Tobie samo w umyśle to, jaka za tym kryje się prawda i jak rozkręca się ta cała machina.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi