Mirek pisze:Demaskować zło, czy fałsz nie ma związku z krytyką. Krytykuje osoba, która sama nie może się pogodzić z tym, że nie jest doskonała. W ten sposób daje upust swojej "frustracji".

danut pisze:Jednak tu wchodzimy z danym człowiekiem w dyskusje i on stara nam się wpajać jakieś nielogiczne dyrdymały to co wtedy? Albo od razu demaskujemy w oparciu o logiczne wywody w czym ukrywa się ten fałsz i mu to uświadamiamy i ok jeśli nic to nie daje, nadal nie ma posłuchu odpuszczamy, przynajmniej ja mam takie zasady.

Pawełek pisze:danut pisze:Jednak tu wchodzimy z danym człowiekiem w dyskusje i on stara nam się wpajać jakieś nielogiczne dyrdymały to co wtedy? Albo od razu demaskujemy w oparciu o logiczne wywody w czym ukrywa się ten fałsz i mu to uświadamiamy i ok jeśli nic to nie daje, nadal nie ma posłuchu odpuszczamy, przynajmniej ja mam takie zasady.
Dla Ciebie Twoje wytłumaczenia są logiczne, a dla innej osoby jego wytłumaczenia są logiczne i Twoje wytłumaczenia mogą być uznane za dyrdymały. To działa w obie strony. A to, że wzajemnie uważacie, że ta druga osoba myśli nielogiczne, to już inna para kaloszy, nie mówiąc już o tym, czy rację ma osoba pierwsza czy druga.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości